Snel een Loodgieter nodig? Bel ons! 085-8770419


Is de afvoer van uw toilet aan vervanging toe?

Het wilt wel eens voorkomen dat een toiletafvoer gaat lekken of verstopt raakt.
Bij een lekkage vlak achter het toilet is dit vaak makkelijk te herstellen.
Echter kan het ook voorkomen dat de aansluiting richting het (hoofd)riool breekt of scheurt door een verzakking. Dit kan resulteren in stankoverlast en rioolvliegjes.

Manchet wc vervangen

Bij een lekkage achter het toilet kan het ook zijn dat het manchet vervangen dient te worden.
Een manchet is het tussen stuk, veelal van rubber, dat de overgang tussen wc en de afvoerleiding koppelt. Het manchet zorgt er dan voor dat het water in het toilet blijft en er geen stankoverlast wordt veroorzaakt.
Het manchet is dus een belangrijk onderdeel, wanner deze uitdroogt, lekt of gescheurd is kan dit voor onaangename situaties zorgen.
Voor het vervangen van het manchet dient u er eerst voor te zorgen dat het reservoir leeg is, draai het hoekstopkraantje dicht, spoel het toilet door en wacht tot het water weg is. Daarna kan de wc gedemonteerd worden. Trek het toilet voorzichtig uit de afvoer en bedek de afvoer, de verbindingen met het riool, met een doek of een oude krant om stankoverlast te voorkomen.
 

TIP

Voor het plaatsen van het nieuwe manchet is het gemakkelijk deze in te smeren met zuurvrije vaseline. Hierdoor schuift deze makkelijker of het toilet en afvoer heen.

Afvoer wc naar riolering

Bij het aansluiten van uw toilet op de riolering is het zaak dat er zo min mogelijk bochten gebruikt dienen te worden, ook dient deze op afschot te liggen. Het op afschot leggen van de riolering komt nauw kijken, bij een te groot afschot spoelt het water te snel en bij een te klein afschot bestaat de kans dat er vuil blijft liggen in de afvoer. Deze ophopingen kunnen op den duur voor verstoppingen zorgen. Een goede vuistregel is om een afschot aan te houden van 10mm de strekkende meter, maar niet meer dan 20mm.
 
De kans op lekkages is het grootst op de aansluit- en koppelstukken. Bezuinig hierdoor niet op degelijk materiaal en controleer de aansluitingen goed !  Een lekkage in de kruipruimte van riolering water zorgt niet alleen voor een onaangename geur, maar kan ook ongedierte met zich mee brengen.
 

Reviews

5

Betonvloer openhakken, pvc pijp aansluiten op loden afvoerbuis voor douche
----


5

water in kruipruimte/ water in de confecterput minimaal
----


5

Verstopping wasbak van de keuken
----


5

Keuken verwijderd: lekkage leidingen en afvoer stuk
----


5

Inbouwtoilet Sphinx blijft doorlopen. Zelf de vlotter vervangen, maar blijft... lees meer
----


5

Waterleiding geraakt in badkamer muur.
----
Snel, vriendelijk en kundig geholpen. En dat op een late vrijdagmiddag.. top!Loodgieter Toilet afvoer vervangen