Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter


Uw inbouw toilet blijft doorlopen?


Doorlopend inbouw toiletEen doorlopend toilet na het doortrekken betekent een flinke waterverspilling. De oorzaak ligt meestal bij het niet goed functioneren van de vlotter. Vuil of kalkaanslag zijn vaak de reden dat de vlotter blijft “hangen” en de watertoevoer open blijft staan. Voor de ervaren klusser is dit vaak relatief makkelijk te verhelpen, maar misschien denkt u eraan om een ervaren loodgieter in te schakelen om uw doorlopend toilet te laten repareren.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie, zoals het merk van het inbouwreservoir dat u wilt laten repareren. Mocht dit onbekend zijn, dan ontvangen wij graag foto’s van de huidige situatie. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.
 

De vlotter (flotteur) sluit niet meer goed af?


Een vlotter is een belangrijk onderdeel van uw reservoir. De vlotter stijgt en daalt, afhankelijk van het waterniveau in uw reservoir. De vlotter is verbonden aan de vlotterkraan, die het water in het toilet laat lopen. Als de vlotter defect is en het water boven het normale niveau stijgt, dan loopt het water via de veiligheidsoverloop door in de toiletpot. Eigenlijk is een vlotter niets meer dan een meetinstrument om het waterniveau in het reservoir te meten. Een soort mechanisme die de toevoer van water kan sluiten of openen en ervoor zorgt dat het reservoir na iedere spoeling weer wordt bijgevuld. Op het moment dat het waterniveau in uw reservoir het gewenste niveau heeft bereikt, geeft de vlotter aan de vlotterkraan een “seintje” dat het water kan worden afgesloten. Begrijpelijk dat bij de klachten van een doorlopend toilet als eerste zal worden gekeken naar de vlotter

Doorlopend inbouw toilet
 

Wat kan er nog meer mis zijn met mijn inbouwreservoir?


Doorlopend inbouw toiletUw loodgieter heeft geen afwijkingen aan de vlotter gevonden en zal dan verder kijken of het probleem zich in het bodemventiel of bodemklep bevindt. Het water kan namelijk ook blijven doorlopen als deze niet goed afsluit. Hierdoor zal de vlotter niet stijgen, het vlotterkraantje niet afsluiten en het water blijven doorlopen.
Ook versleten onderdelen kunnen de oorzaak zijn van het doorlopen van het water in het reservoir. De bodemklep van het mechanisme en de vlotterkraan in het reservoir bevatten ook een rubberen ring, deze kunnen ook versleten zijn en vervangen worden door een nieuwe om het probleem op te lossen.
Misschien staat uw vlotter verkeerd afgesteld en wordt daardoor het waterniveau verkeerd gelezen. Uw loodgieter kan deze dan opnieuw voor u stellen, zodat de watertoevoer weer op tijd sluit en opent.
Het bodemventiel van uw toilet kan ook de oorzaak zijn van het blijven doorlopen van het water. Het bodemventiel zorgt voor het afdichten van het reservoir wanneer deze vol is. Door slijtage en veroudering kan deze krom gaan trekken en niet meer afdichten, hierdoor kan het water blijven doorlopen.


Loopt het inbouwtoilet langzaam vol?


Het langzaam vollopen van het reservoir is over het algemeen ook te wijten aan de afstelling of slijtage van de vlotter. Bij een stortbak met een opbouw is dit makkelijk te verhelpen, maar bij een inbouwreservoir is dit een wat ingewikkeldere klus. Voor de handige klusser is dit relatief makkelijk te verhelpen, maar misschien schakelt u toch liever een ervaren loodgieter in om problemen te voorkomen. Veel vlotters zijn universeel, waardoor onze loodgieters u gelijk kunnen helpen. Wij zijn u hierbij graag van dienst!
  

 
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Doorlopend inbouw toilet

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot