Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Installatie kraan

Buitenkraan, keukenkraan of wasmachinekraan installeren? Voor de installatie van bijna alle kranen in en om uw woning, bent u bij Loodgieter.nl aan het juiste adres. Laat uw kraan op een professionele manier installeren door een ervaren loodgieter, dan weet u zeker dat het correct gebeurt, voorkomt u lekkages en heeft u garantie op de werkzaamheden.

Neemt u gerust contact met ons op voor advies of het maken van een afspraak door het aanvraagformulier in te vullen of te bellen naar 085-8770419.


Buitenkraan installeren

Een buitenkraan in de voor- of achtertuin is ontzettend handig voor het sproeien van de tuin of het wassen van de auto. De mogelijkheden en de bijkomende kosten zijn zeer afhankelijk van de situatie van uw woning. Is er al een waterleiding aanwezig of moet deze nog aangelegd worden? Wat is de meest geschikte plaats om de buitenkraan te installeren? Ook kunt u vaak ook nog de keuze maken om een vorstvrije buitenkraan te laten installeren. Bespreekt u zeker de mogelijkheden met uw loodgieter, zij denken graag met u mee!


Wasmachinekraan installeren

Voor de aansluiting van de vaatwasser of wasmachine mag nooit een gewone kraan worden gebruikt, maar wordt altijd een wasmachinekraan geïnstalleerd en dat is niet zonder reden. Een wasmachinekraan is speciaal voor deze aansluitingen ontwikkeld en is voorzien van een beveiliging.

Mocht de waterdruk in de waterleiding onverhoopt wegvallen, dan krijgt het afvalwater niet de mogelijkheid om vanuit de vaatwasser of wasmachine terug te stromen richting de waterleiding. Het binnenwerk van de wasmachinekraan is voorzien van een speciale terugslagklep en/of beluchter om dit te voorkomen. Vanuit veiligheids- en gezondheidsoverwegingen is door de drinkwaterleveranciers dat verplicht gesteld dat alle wasmachinekranen voorzien moeten zijn van een beluchter.


Mengkraan installeren

Bijna elke woning is tegenwoordig voorzien van een mengkraan in de keuken en badkamer. Mengkranen zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, maar de meest traditionele is de standaard mengkraan met twee knoppen. Een knop voor het warme water en een knop voor het koude water.

In de moderne keuken zijn de mengkranen met één hendel niet meer weg te denken. Met één hendel regelt u zowel de watertemperatuur als de hoeveelheid water, praktisch en bespaart water.

In de badkamer wordt er steeds vaker een thermostatische mengkraan geplaatst, waar u met ene draaiknop de hoeveelheid water en met de andere draaiknop de temperatuur van het water kunt regelen. Een thermostatische mengkraan is meestal begrensd op een maximale temperatuur van 50°C, zodat u en uw gezinsleden altijd 100% veilig kunnen douchen.


Kokend of gekoeld waterkraan installeren

Een luxe en praktische toevoeging voor de moderne keuken: de kokend waterkraan. Niet meer wachten op de waterkoker, maar direct een kopje thee uit de kraan en de pasta kan direct de pan in. De kokend waterkranen zijn voorzien van een veilig kinderslot, want veiligheid voorop.

Tegenovergesteld van de kokend waterkraan kunt u ook kiezen om een gekoeld waterkraan te laten installeren. Er zijn tegenwoordig zelfs gekoeld waterkranen leverbaar die bruisend water geven.


Een “slimme” kraan installeren

Nu nog vooral terug te vinden in de openbare toiletgebouwen, maar de “slimme” kraan vindt langzaamaan ook een weg naar de moderne woningen. Een handige uitvinding, waarbij de kraan kan worden bediend via een sensor, touch-functie of zelfs met stembediening. Een slimme kraan is logischerwijs een stuk prijziger dan een reguliere mengkraan, maar bespaart uiteindelijk een hoop water en is zeer hygiënisch.


Fonteinkraantje installeren

Het fonteinkraantje is een “normaal” wastafelkraantje, maar dan de kleine variant en doorgaans alleen aangesloten op de koud wateraansluiting. Het fonteinkraantje is vaak voorzien van maar één draaiknop of hendel voor de bediening. Ook in het “kleinste kamertje” van uw woning is Loodgieter.nl u graag van dienst om uw kraan te installeren.


Een nieuwe kraan, waar u op moet letten

U wilt een nieuwe kraan laten installeren? In overleg met u kan de kraan geleverd worden door uw loodgieter, maar u mag de nieuwe kraan natuurlijk ook zelf aanschaffen. Het advies van Loodgieter.nl is om dan uw keuze te laten vallen op een degelijk A-merk en geen merkloze kraan via Internet of de bouwmarkt aan te schaffen. De meeste A-merken geven standaard 5 jaar garantie op de onderdelen en is de kans op reparatie bij mankementen groter dan bij merkloze kranen. De onderdelen van merkloze kranen zijn vaak moeilijk of niet leverbaar, waardoor bij een mankement de kraan uiteindelijk vaak geheel vervangen moet worden en u toch duurder uit bent.


Afspraak maken voor het installeren van uw kraan?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken voor de installatie van uw kraan, dan kunt u hier ons contactformulier invullen. Wij nemen dan uiteraard zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever bellen? Wij zijn bereikbaar op 085-8770419.


Wat kost het installeren van de kraan?

Altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeidsuren, transparante tarieven en heldere afspraken en nooit een verrassing achteraf, dat is waar Loodgieter.nl voor staat. Tarieven zijn altijd terug te vinden op onze tarievenpagina, maar worden tijdens het maken van de afspraak ook altijd met u doorgenomen en u krijgt daarna een bevestiging via de mail.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot