Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Stortbak wc vervangen

De stortbak is een belangrijk onderdeel aan je wc. Zonder stortbak kun je het toilet niet doorspoelen, want de stortbak heeft altijd enkele liters direct ter beschikking. Bij het doorspoelen van het toilet zal het water dat in de stortbak staat in het toilet komen en de wc doorspoelen. Dit gebeurt doordat de bedieningsknop op de stortbak is verbonden met een ventiel die geopend wordt zodra je de knop indrukt. Laat je de knop los dan zal het ventiel weer afsluiten. In het water dat uit de stortbak het toilet inloopt ligt een vlotter. Zodra de vlotter naar beneden komt en er een bepaald niveau bereikt wordt, zal het vlotterkraantje opengezet worden en loopt de stortbak weer vol met water. De vlotter zal door het inkomende water weer stijgen en het vlotterkraantje zal automatisch weer worden afgesloten.

Waarom de stortbak vervangen?


In de stortbak zit dus een beetje techniek om door te spoelen en de vlotterkraan aan en uit te zetten. Er zitten ook veel bewegende elementen in de stortbak. Hierdoor kan de stortbak gevoeliger voor slijtage zijn. Je toilet kan blijven doorlopen, de vlotter is niet meer goed afgesteld of er is een probleem met het vlotterkraantje. Als jij last hebt van dit soort problemen, dan is het vervangen van de stortbak niet altijd noodzakelijk. Soms is het vervangen van één of meerdere onderdelen voldoende. Soms kan het helpen om het gehele binnenwerk van de stortbak te vervangen. Maar je hoeft je stortbak niet enkel te vervangen bij problemen. Misschien heb je nog wel een ouderwetse stortbak. Deze stortbakken zijn niet echt zuinig in gebruik en jij wilt misschien wel een toilet dat zuinig doorspoelt. Het kan ook zijn dat je nog een opbouw stortbak hebt en je wilt graag een mooi hangend toilet met een ingebouwde stortbak. Dan is het vervangen van de stortbak wel noodzakelijk. 

Defect duoblok Stortbak kapot van duobloktoilet onderdelen toilet 

Hoe werkt het vervangen van een stortbak?


De werking van het vervangen van een stortbak kan per stortbak verschillen. Dit hangt helemaal af van het type stortbak. Het spreekt voor zich dat het vervangen van een inbouw stortbak anders werkt dan een opbouw stortbak. Bij een inbouw stortbak zul je meer werk hebben, want de oude stortbak zal uit de muur gehaald moeten worden. Als je een compleet pakket aanschaft voor bijvoorbeeld een hangend toilet met ingebouwd reservoir, dan volg je de bijgeleverde handleiding. Ga je enkel de stortbak vervangen, dan moet je eerst een nieuwe stortbak kopen. Bij de stortbak zijn normaliter alle onderdelen geleverd. Standaard moet je altijd de stopkraan dichtdraaien en het toilet doorspoelen zodat de oude stortbak leeg is. Vervolgens kun je de oude stortbak verwijderen. Hang je de nieuwe stortbak op dezelfde plek, dan kun je de aanwezige boorgaten gebruiken om je nieuwe stortbak aan op te hangen. Zorg wel dat de stortbak waterpas hangt. Nu is het een kwestie van alle onderdelen aan en in de stortbak aan te sluiten. Dit gaat om de valpijp, die je eventueel nog op maat moet zagen en de aansluiting met de vlotterkraan. Monteer verder de vlotter en overige techniek in de stortbak en zet de vlotterkraan open. De stortbak vult zich met water en je kunt zo testen of er geen lekkage is.

 stortbak vervangen

Hoeveel kost het vervangen van een stortbak?


Voor het vervangen van een stortbak is niet een vast bedrag aan te geven. Dit hangt af van het type toilet of stortbak dat je aanschaft en of je de stortbak zelf vervangt of door de loodgieter laat doen. Laat je de stortbak plaatsen door een loodgieter? Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor voorrijkosten en arbeid, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Stortbak wc vervangen
Loodgieter Stortbak wc vervangen
Loodgieter Stortbak wc vervangen
Loodgieter Stortbak wc vervangen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot