Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Hangend toilet plaatsen

hangend toilet vervangenIn steeds meer woningen, maar ook in openbaren gebouwen komt u steeds vaker een hangend toilet tegen. Hoewel een toiletruimte niet de eerste ruimte is die strak en modieus ingericht hoeft te worden, zorgt een hangend toilet wel voor een strakke uitstraling. Dit komt mede doordat de stortbak van een hangend toilet niet zichtbaar is. Deze stortbak is netjes weggewerkt achter een voorzetwand. Enkel het bedieningspaneel is zichtbaar op de muur. De toiletpot zelf is niet verbonden met de vloer, wat een nog strakkere uitstraling geeft. Wilt u thuis ook een hangend toilet plaatsen? Dan kun u dit zelf doen of u kunt een hangend toilet laten plaatsen door de vakman.

De voordelen van een hangend toilet


Een groot voordeel van een hangend toilet ten opzichte van een staand toilet is de uitstraling. Een hangend toilet is veel compacter en dit past precies in het beeld wat we tegenwoordig hebben een modern en strak uiterlijk. Maar nog belangrijker is misschien wel de praktische kant. Een hangend toilet is niet verbonden met de vloer. Wie zich wel eens ergert aan de randen rondom het toilet die vol met vuil zitten, kan beamen dat een hangend toilet ontzettend gemakkelijk is schoon te maken. U kunt gemakkelijk onder de toiletpot komen, waardoor u een frisse vloer houdt. U hoeft dus nooit meer rondom de toiletpot heen te schrobben en te dweilen. Alle redenen dus om een hangend toilet te laten plaatsen.

Belangrijk bij het plaatsen van een hangend toilet


Voordat een hangend toilet geplaatst kan worden, moet u wel rekening houden met enkele zaken. Normaliter kan een hangend toilet overal gehangen worden, maar soms kan het meer werk zijn. Bijvoorbeeld de afvoer. In de regel zit de afvoer van een staand toilet in de grond. Als u het staande toilet wilt vervangen door een hangend toilet, moet de afvoer verplaatst worden. Dit is niet onmogelijk, maar vergt wel enige specifieke kennis en kunde. Vraag u ook af of een hangend toilet in de beschikbare ruimte past. Hoewel een hangend toilet compact is, wordt de stortbak achter een voorzetwand gehangen. Dit houdt in dat de toiletpot wat naar voren komt. Deze ruimte moet wel beschikbaar zijn. Verder is de werkwijze van plaatsen anders dan bij een staand toilet. Bij een staand toilet wordt eerst de toiletpot geplaatst en hierop de stortbak aangesloten. Bij een hangend toilet wordt eerst de stortbak helemaal weggewerkt in de muur en als laatste de toiletpot opgehangen.

Hoe wordt een hangend toilet geplaatst?


Normaliter koopt u in de winkel een compleet pakket, met daarin de toiletpot, de stortbak en het geraamte dat achter de toiletpot komt en waarin de stortbak komt te hangen. Als u nog een afvoer in de grond hebt, dan wordt eerst de afvoer verplaatst. Vervolgens wordt het geraamte opgezet. Het geraamte kan op de gewenste hoogte gebracht worden met stelpoten en wordt met schroefdraad waterpas aan de muur geboord. Nu kan de stortbak worden geplaatst, Het geraamde staat iets naar voren, omdat de stortbak tussen de muur en het geraamte inhangt. De afvoer zal daarom de afvoer iets verlengd moeten worden. Vervolgens wordt het geraamte tegen een mdf wand geplaatst. De stortbak zit nu achter de voorzet wand en er is nu enkel een gat voor de afvoer zichtbaar, een kleiner gat voor de watertoevoer van de stortbak naar het toilet en twee schroefdraden om het toilet aan op te hangen. Iets hoger komt het bedieningspaneel. Nu kan het toilet worden opgehangen en daarna de voorzetwand worden geschilderd of betegeld. Als u zelf niet zo handig bent, dan kunt u beter het hangend toilet laten plaatsen door een vakman.

 


ophang toilet plaatsen 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Hangend toilet plaatsen
Loodgieter Hangend toilet plaatsen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot