Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Hangtoilet

In steeds meer huishoudens wordt het ouderwetse duoblok toilet vervangen voor een hangtoilet. Bij een hangtoilet hoort een inbouwreservoir, dat netjes achter een voorzetwand wordt weggewerkt en daardoor aan het zicht is onttrokken. Enkel het bedieningspaneel blijft zichtbaar en dat heeft het toilet een strakke en moderne uitstraling.


De voordelen van een hangtoilet

Vroeger had het toilet enkel een praktische functie, dat is tegenwoordig wel anders. Het moderne toilet is een onderdeel van het interieur geworden en er wordt steeds meer waarde gehecht aan comfort en een strakke, moderne uitstraling. Een hangend toilet is veel compacter dan een duoblok, oogt ruimtelijker en past perfect in het moderne plaatje.

Maar het grootste voordeel van een hangtoilet is wel de praktische kant. Een hangtoilet is met een frame aan de muur bevestigd en daardoor niet verbonden met de vloer. Dat maakt een hangtoilet zeer hygiënisch en makkelijk schoon te maken. U kunt zonder problemen onder de toiletpot dweilen, waardoor u altijd een stralend schone vloer houdt.


Belangrijk bij het plaatsen van een hangtoilet

Voordat u een hangtoilet aanschaft, zijn er wel enkele aspecten om rekening mee te houden. Doorgaans kan er in elke toilet een hangtoilet worden geplaatst, maar soms kan de installatie wat meer werk zijn. Bijvoorbeeld als er een aanpassing van de afvoer nodig is om het toilet goed te kunnen installeren. Wilt u een staand toilet laten vervangen door een hangtoilet, dan zal de afvoer verplaatst moeten worden. Het is verstandig om werkzaamheden aan de afvoer uit te besteden aan een vakman, want het vergt wel enige specifieke kennis en kunde.

Bekijk ook goed of een hangtoilet wel in de beschikbare ruimte past. Een hangtoilet is dan wel compacter dan een duoblok, maar u moet niet vergeten dat de stortbak nog achter een voorzetwand wordt geplaatst. Dit betekent dat het hangtoilet wat naar voren komt te hangen.

De werkwijze van plaatsing van een hangtoilet is anders dan bij een staand toilet. Bij de installatie van een staand toilet wordt eerst de toiletpot geplaatst en daarna de stortbak aangesloten. Bij een hangtoilet gaat dat precies andersom en wordt eerst het inbouwreservoir weggewerkt in de muur en als laatste het hangtoilet opgehangen.

Wilt u zelf een hangtoilet plaatsen? Bij uw bouwmarkt zijn complete pakketten verkrijgbaar met daarin de toiletpot, frame en stortbak.


Keuze uit verschillende spoeltechnieken

Hangtoilet met spoelrand
Het hangtoilet met spoelrand is het toilet zoals we dat allemaal kennen van de oudere toiletpotten. Lastig schoon te maken, omdat er vuil en kalk onder de rand kan blijven zitten.

Hangtoilet met open spoelrand
Het hangtoilet met de open spoelrand heeft een minimaal spatrandje om het opspattende water tegen te houden, hierdoor wordt de volledige binnenkant van het toilet gespoeld tijdens het doortrekken, dus zeer hygiënisch en makkelijk schoon te maken.

Randloos hangtoilet
Een randloos hangtoilet heeft geen spatranden of hoeken en is geheel egaal, dus ook een hygiënische optie en nog makkelijker schoon te maken.

Vlakspoel of diepspoel hangtoilet
Naast de verschillende spoeltechnieken, kunt u ook nog een keuze maken tussen de verschillende vormen van doorspoelen. Kiest u voor een diepspoel of vlakspoel hangtoilet.

Diepspoel
Bij een diepspoel hangtoilet valt de “grote boodschap” direct in het water. Het voordeel van een diepspoel hangtoilet is dat u minder last heeft van nare geurtjes, doordat het water de geurverspreiding vermindert. Nadeel is dat het soms wel kan spetteren als de “grote boodschap” het water bereikt.

Vlakspoel
Een vlakspoel hangtoilet is voorzien van een plateautje, waar de “grote en kleine boodschap” op blijven liggen. Dit kan praktisch zijn voor medische doeleinden en heeft het voordeel dat u minimaal last heeft van spetters.


Het design van het hangtoilet

Welk design hangtoilet is het meest geschikt voor uw kleinste kamertje? U kunt kiezen voor een compact design voor een kleinere toiletruimte. Misschien is een verhoogd model wel een goede optie voor u, als u slecht ter been bent of met het oog op de toekomst.

De meeste hangtoiletten worden geleverd in een witte uitvoering, maar als u een echte blikvanger wilt plaatsen, dan kunt u tegenwoordig ook kiezen uit meerdere kleuren.


Afspraak maken voor de installatie van het hangtoilet?

Welk hangtoilet het meest aansluit op uw wensen, dat mag u helemaal zelf beslissen. Waar onze loodgieters u wel mee kunnen helpen is het aanpassen van de afvoer en de installatie van uw nieuwe hangtoilet. Wilt u meer weten, advies of een afspraak maken? U kunt hier ons contactformulier invullen of bellen naar 085-8770419.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot