Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

WC


Is uw toilet aan vervanging toe? Heeft u een lekkage aan het toilet of blijft het reservoir doorlopen? De installateurs van Loodgieter.nl hebben jarenlange ervaring in het repareren of vervangen van alle soorten en merken toiletten.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie betreffende uw wensen. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.
U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en eventueel foto’s bijvoegen. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kan ook gebruikt worden om ons foto’s te sturen via WhatsApp.


Het toilet in het kort

Het woord toilet komt van het Franse toilette, wc is een afkorting van het Engelse watercloset, vertaald “waterkast” en afgekort simpelweg wc.
De alleroudste toiletten zijn bij opgravingen in Griekenland gevonden en dateren van 3000 voor Christus. Sinds die tijd heeft het toilet een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Sinds de tijd van de Romeinen ontstonden de toiletten zoals we ze tegenwoordig kennen en werden de eerste aansluitingen naar een centrale riolering gerealiseerd.

Door de jaren heen is het toilet steeds verder ontwikkeld en zijn er veel verschillende opties om uit te kiezen, zeker met de hedendaagse technologie. Denk aan zelfreinigende toiletten en de “douche” toiletten die ook steeds meer aan populariteit winnen. Japan is koploper wat betreft het door ontwikkelen van het toilet, er zijn tegenwoordig toiletten met een massagefunctie, muziek en brilverwarming.

Mocht uw toilet aan vervanging toe zijn en gaat een “Japans” toilet u net iets te ver, dan lopen wij graag de andere opties met u door.
De standaard staande toiletpot met de lage stortbak achter de pot is veelal terug te vinden in de wat oudere woningen. Tegenwoordig wordt steeds vaker de voorkeur gegeven aan een hangend (zwevend) toilet. De oudere toiletten zijn ook nog vaak vlakspoel-toiletten, met een plateau in de pot. De hangende toiletten zijn diepspoel-toiletten, de “boodschap” zal direct onder in de pot belanden en niet blijven liggen. Uit hygiënisch oogpunt is het logisch dat de voorkeur tegenwoordig uitgaat naar een zwevend diepspoel-toilet. En als u het schoonmaken nog makkelijker wil maken, kies dan voor een randloos exemplaar. Mocht u er de ruimte voor hebben, dan is een extra urinoir voor de heren ook een goede, hygiënische optie.
Buiten de badkamer en het “kleine kamertje” is een toilet in principe in elke ruimte te plaatsen. Misschien wilt u gaan verbouwen en het toilet naar een andere ruimte verhuizen, dit is zeker mogelijk. In elke kamer kan er een toilet geplaatst worden door een Sanibroyeur te plaatsen. Bij een normaal toilet wordt de ontlasting door een grote afvoer naar het riool gebracht. Een Sanibroyeur zal de ontlasting in kleine stukken vermalen, waardoor deze door een veel kleinere afvoer kan worden weggespoeld. Het enige wat nodig is voor een aansluiting is een stopcontact en een normale waterafvoer, een aansluiting op het riool is dus niet nodig.

Duoblok toilet Hangend toilet 


De techniek achter het toilet

Het moderne toilet is aangesloten op de waterleiding voor het reinigen en doorspoelen van de toiletpot. Achter of boven het toilet zit een met water gevulde bak, het waterreservoir (of stortbak), deze is op de pot aangesloten met een verticale buis. Het waterreservoir wordt gevuld met water door de vlotterkraan en stroomt leeg zodra de bedieningsknop wordt ingedrukt. Bij de oudere, staande toiletten werd het waterreservoir op ongeveer twee meter hoogte geplaatst met een lange valpijp. Het doortrekken van deze toiletten ging met behulp van een ketting of een hendel aan de valpijp. Hedendaagse toiletten hebben een laaggeplaatste stortbak dicht boven de toiletpot met een drukmechanisme voor de doorspoeling. Deze kunnen met een korte valpijp worden geïnstalleerd of rechtstreeks op de toiletpot worden geplaatst, zonder valpijp, dan spreek je over een duoblok.
Na het indrukken van de bedieningsknop stroomt het water in één keer weg door het ventiel onder in het waterreservoir. Zodra het reservoir leeg is, zal dat ventiel de opening weer afsluiten. Als het water wegstroomt zakt de vlotter naar beneden in het reservoir. Aan de vlotter zit een hendel die met de vlotter mee naar beneden daalt en er dan automatisch voor zorgt dat er een kraantje opengaat. Het waterreservoir vult zich weer en de vlotter stijgt mee omhoog. Zodra de vlotter op het hoogste punt is aangekomen, zal de hendel het kraantje weer afsluiten. Het reservoir is weer vol en klaar voor het volgende toiletbezoek.
Het doorgespoelde water gaat door het riool naar de waterzuiveringsinstallatie. Om vervelende luchtjes te voorkomen zit er onder het toilet een sifon. Hierin blijft altijd een laagje water staan, waardoor de vieze luchtjes geen kans krijgen om via het toilet naar boven te komen.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot