Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
 • Erkende loodgieters
 • 98% binnen 24u
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Slechts €29,95- voorrijkosten
 • Loodgieter uit uw omgeving
 • Vast ontstoppingstarief
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Bidet-wc

Indien u de bidet-wc wilt vervangen heeft u bij loodgieter.nl veel mogelijkheden. Wij plaatsen, installeren en leveren alle bekende merken. Denk hierbij aan merken zoals; Duravit, GROHE, Villeroy & Boch, Geberit enz. Bij ons kunt u ook terecht voor het kopen van een bidet.
 

Wat is een bidet?

Een bidet is een onderdeel van het sanitair. Vroeger was een bidet een echt luxeartikel, hedendaags is dit niet meer zo en is de bidet ook te vinden in sanitair winkels. De bidet komt uit Frankrijk en is ontworpen aan het eind van de 17e eeuw. Het woord bidet betekent pony en in het Oude Frans betekent dit draven. Deze benaming komt van de manier waarop u op het sanitair gaat zitten, als het berijden van een pony. In de jaren 60 werd de bidet wc geïntroduceerd, een hulpmiddel dat men op bestaande toiletten monteerde. De bidet wc was er voor mensen die een te kleine badkamer hadden voor zowel een toilet als een bidet. Vandaag de dag is de bidet vaak een bidet wc een wc bril die op de toiletpot wordt geplaatst. De naam is ook langzamerhand aan het veranderen naar douche wc, bidetdouche of spatoilet.
 

Waarvoor wordt de bidet gebruikt?

Een bidet wordt gebruikt voor het wassen van de uitwendige geslachtsdelen met behulp van een sproeier. Een bidet wordt ook gebruikt als alternatief voor wc-papier. In landen zoals Japan en Zuid-Korea gebruiken ze bijna alleen nog maar de bidet. Wc-papier wordt in deze landen bijna niet meer gebruikt.
 

Luxe bidet wc

In Nederland begint de luxe bidetdouche steeds populairder te worden. Dit is een combinatie van een toilet en een bidet. De sproeier zit verwerkt onder de wc-bril en wordt na elk gebruik gereinigd. Sommige luxe bidet wc’s hebben zelfs een afstandsbediening waarmee je de bidet kunt bedienen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de sproeier verzetten en bepalen hoe hard de bidet sproeit.
 

Bidet handdouche

Een bidet handdouche is een bidet die u met de hand gebruikt. Deze handdouche hangt naast de wc en wordt gebruikt op dezelfde manier als de normale bidet.
 

Losse bidet of sproeier in het toilet?

Zoals al eerder vermeld zit er een verschil in een losse bidet en een bidet wc. Een bidet is een onderdeel van het sanitair die naast de wc staat. In Nederland komt de bidet niet vaak voor, deze kennen we meestal van hotels in het buitenland. Daar is het gebruiken van een bidet namelijk heel normaal. Een bidet wc is een wc en een bidet in 1. Dit is dus een moderne versie van de bidet. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor deze optie, omdat de bidet wc veel voordelen met zich meebrengt. Zo is het gebruik makkelijker dan de gewone bidet en neemt het geen extra ruimte in.
 

Hoe sluit je een bidet aan?

Normale bidet aansluiten
Voor het aansluiten van een losse bidet moet er allereerst gezorgd worden voor een leiding waarop de bidet aangesloten kan worden. Vervolgens moet de bidet in elkaar gezet worden, de kraan en het afvoerputje worden op de bidet gemonteerd. Vervolgens kan de bidet aan de muur gemonteerd worden. De onderdelen van de bidet worden daarna aangesloten op de leidingen in de muur. De bidet wordt daarna vastgekit aan de muur. Daarna is de bidet klaar voor gebruik.
 
Bidet wc aansluiten
Voor het aansluiten van een bidet wc moet u eerst zorgen dat het water toevoer uitgedraaid staat en er doorgetrokken is. Vervolgens wordt de wc-bril gemonteerd op het toilet. Voor het water toevoer wordt een T-stuk gebruikt, het ene uiteinde van het T-stuk gaat naar de wc en de andere gaat naar de wc-bril. Vervolgens moet de wc-bril aangesloten worden in het stopcontact. Daarna is de bidet wc klaar voor gebruik.
 
Een bidet handdouche aansluiten
Een bidet handdouche bestaat uit 2 delen, een houder waar de handdouche opgehangen kan worden en een T-stuk waardoor het water toegevoerd wordt. Allereerst wordt de houder van de bidet handdouche gemonteerd op de muur vlak naast de wc, vervolgend wordt het T-stuk aangesloten op het toilet. Daarna is de bidet handdouche klaar voor gebruik.
 

Top 5 voor- en nadelen bidet

De keuze maken of een bidet voor u geschikt is kan lastig zijn. Daarom heeft loodgieter.nl een lijst gemaakt waarop u snel de 5 voor- en nadelen kan lezen van de bidet.
 
Voordelen
 1. Hygiënisch
 2. Comfortabel
 3. Voorkomt irritaties
 4. Kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden
 5. Geld besparend op lange termijn
 
Nadelen
 1. Neemt dubbele ruimte in
 2. Het duurt langer
 3. Het gebruik moet wennen
 4. Aanschafkosten
 5. Kan ouderwets gezien worden
 
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot