Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Kraan installeren

 

Kraan laten installeren

Wilt u nou in uw nieuwe badkamer een kraan installeren, in de keuken een kraan vervangen of een buitenkraan aanleggen in uw tuin? Of heeft u problemen met een lekkende kraan? Dan bent u op de juiste plek. Laat uw kraan repareren of aansluiten door een erkende loodgieter. Daarmee voorkom je veel lekkages. Er zijn veel verschillende soorten kranen, niet alleen kwa materiaal maar ze verschillen ook vaak veel van prijs. Hieronder leg ik uit wat verschillende type kranen zijn.
Een kraan kan vaak in prijs verschillen. Je hebt wel verschillende soorten kranen maar je hebt ook veel verschillende soorten materialen met veel opties. De prijs hangt niet alleen af van het materiaal maar ook van de montage. De kosten van deze montage kosten kunt u vinden via deze link www.loodgieter.nl/tarieven.


 

Welke type kranen zijn er?

Mengkraan aansluiten
Bijna iedereen heeft een mengkraan in zijn huis aangesloten. Er zijn een paar opties van hoe je een mengkraan kan kopen. De meest bekende is een mengkraan met twee knoppen. De ene knop is voor warm water en de andere knop is voor koud water.
Ook is er een thermostaat mengkraan waar je met één draaiknop kan bepalen hoeveel water er uit de kraan komt en met de andere draaiknop kan bepalen wat voor temperatuur het water is. De mengkranen worden het vaakst begrensd op 50 graden celsius

Mengkraan                Thermostaat_mengkraan

Kokend water kraan aansluiten
Je kunt meteen een kopje thee zetten als je kokend water hebt. Vaak heeft een kraan waar kokend water uit komt een kinderslot. Dat is natuurlijk erg veilig want je wilt niet dat de kinderen zomaar kunnen spelen met kokend heet water. Maar hoe werkt zo’n kokend water kraan eigenlijk?
Als je kijkt naar een kokend heet water kraan zit er een waterreservoir op de waterleiding aangesloten, die wordt daardoor elektrisch verwarmd. Als je een heetwaterkraan hebt komt er dus direct kokend water uit de kraan, je bespaard jezelf op de aanschaf van een waterkoker.

Gekoeld water kraan aansluiten
Deze kraan is eigenlijk het tegenovergestelde van de kokend water kraan. Inplaats van dat er hier heet water uit de kraan komt, komt er direct gekoeld water de kraan uit. Ook zijn er gekoeld water kranen beschikbaar die ook nog bruisend water geeft. Die heeft o.a Grohe.

Slimme kraan aansluiten
Een slimme kraan is een erg handige kraan. Er zijn namelijk veel kranen met een sensor in de kraan, maar sommige kranen kunnen ook door middel van touch of door middel van je eigen spraak bediend worden. Een slimme kraan is een druk duurder dan een normale mengkraan. Wel hoef je hierdoor je kraan minder aan te raken en zal deze langer schoon blijven. Je kan met een slimme kraan ook heel simpel de temperatuur en je hoeveelheid water bedienen.

Buitenkraan laten installeren

Een buitenkraan is altijd een handige kraan om te hebben. Je kan hier even snel de tuin mee sproeien of even de planten water geven. Ook is het handig voor als je je auto wil wassen of voor als je kinderen een leuk zwembad hebben gekocht en je die wilt vullen. Zo hoef je geen onhandig lange tuinslang door je huis heen te rollen. Van te voren bepaal je de juiste plek voor waar je je buitenkraan wil gaan plaatsen. U kunt deze stappen ook zelf volgen maar ik raad u aan om een erkende loodgieter hiervoor in te huren. U vermijdt dan onnodige risico’s wat u veel geld kan besparen. Loodgieter.nl staat altijd klaar voor als uw problemen!

Buitenkraan_mechanisme

Kraan laten aansluiten op muurplaat

Wilt u nou een kraan laten aansluiten op een muurplaat? Dat kan zeker. De muurplaat staat tussen de leiding en de kraan die u wilt gaan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een douchekraan, een badkraan of bijvoorbeeld een keukenkraan. Bijna alle kranen die tegen de muur aan zitten worden met een schroefdraadverbinding aangesloten. Uw bevestigd de muurplaat op de muur en vanaf daar kunt u rechtstreeks de kraan aan gaan schroeven. U moet op deze schroefdraadverbinding, teflontape gebruiken om een waterdichte aansluiting te maken. Deze moet u goed gelijkmatig aanbrengen, anders krijgt u lekkages. Wilt u nou zeker lekkages voorkomen, huur dan een erkende loodgieter in. Als u zelf deze stappen volgt en u krijgt een lekkage bent u daar namelijk niet verzekerd voor.

Welke muurplaat?

Er zijn verschillende modellen als het om een muurplaat gaat. Het hangt er erg vanaf wat voor type kraan u wilt gaan plaatsen en of uw leidingen heeft die buiten de muur loopt of die in de muur is weg gewerkt. Als de leidingen buiten de muur lopen moet u een opbouw muurplaat gebruiken. Als de leidingen in de muur zijn weggewerkt moet u een inbouw muurplaat gebruiken.
Na de montage steekt de muurplaat een klein stuk buiten de wand. Daarom kunt u ervoor kiezen om een verlengstuk te gebruiken op uw muurplaat. Als u een kraan hebt die niet ver genoeg de muur uit steekt over de badrand, kunt u gebruik maken van een verlengstuk. Hierdoor kunt u een aansluitpunt verder buiten de muur plaatsen en kunt u gewoon genieten in het bad van de kraan waarvoor u kiest.

Kraan installeren kosten

Bent u geïnteresseerd in de kosten van het laten installeren van een kraan? Kijkt u dan zeker naar onze tarieven. Die kunt u vinden op www.loodgieter.nl/tarieven. Wilt u nou nog meer informatie over de kosten? Belt u dan zeker naar loodgieter.nl en dan helpen we u graag verder.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot