Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Kraan installeren

 

Kraan laten installeren

Wilt u in de nieuwe badkamer een kraan laten installeren, keukenkraan vervangen of een buitenkraan laten aanleggen in uw tuin? Of heeft u problemen met een lekkende kraan? Loodgieter.nl is u graag van dienst! Laat uw kraan repareren of aansluiten door een ervaren loodgieter. Daarmee kunt u eventuele lekkages voorkomen en heeft u garantie op de werkzaamheden. Er is keuze uit veel verschillende soorten kranen, zowel qua materiaal, merk en prijs. 
 
 

Verschillende soorten kranen

Mengkraan aansluiten
Bijna elke woning heeft een mengkraan in keuken of badkamer. Mengkranen zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. De meest bekende is de standaard mengkraan met twee knoppen. Een knop voor warm water en een knop voor koud water.
Ook veel geplaatst is de thermostaat mengkraan, waar je met één draaiknop kan bepalen hoeveel water er uit de kraan komt en met de andere draaiknop de temperatuur van het water kan regelen. De mengkranen zijn vaak begrensd op 50 °C.

Mengkraan                Thermostaat_mengkraan

Kokend water kraan aansluiten
Direct een kopje thee, pasta kan gelijk in de pan, deze kokend waterkraan is een ideale aanwinst voor de keuken. Kokend waterkranen zijn allemaal voorzien van een veilig kinderslot. Veiligheid voorop, want je wilt niet dat de kinderen of uzelf zich zomaar kunnen verbranden. Maar hoe werkt zo’n kokend water kraan eigenlijk? De kokend waterkraan heeft een reservoir van een aantal liter en wordt aangesloten op de waterleiding. Het reservoir wordt in een keukenkastje geplaatst, zo dichtbij de kraan als mogelijk. Het water in het reservoir wordt in korte tijd aan de "kook" gebracht en bewaard op de constante temperatuur van 110 °C. Het reservoir is goed geïsoleerd en het water zal niet afkoelen, hierdoor heeft u de hele dag het gemak van direct kokend water. Na het tappen van kokend water, zal het reservoir automatisch bijvullen en het water weer op temperatuur brengen.

Gekoeld water kraan aansluiten
Deze kraan is eigenlijk het tegenovergestelde van de kokend water kraan. In plaats van kokend water, komt er direct gekoeld water uit de kraan. Ook zijn er gekoeld waterkranen beschikbaar die bruisend water geven, onder andere geleverd door Grohe.

Slimme kraan aansluiten
Een slimme kraan is een zeer handige uitvinding. Denk aan kranen met een sensor, touch-functie of zelfs te bedienen door middel van je eigen stem. Een slimme kraan is een stuk prijziger dan een normale mengkraan, maar is hygiënisch en bespaart een hoop water. Met een slimme kraan ook heel simpel de temperatuur en de hoeveelheid water geregeld worden.


Buitenkraan laten installeren

Een buitenkraan is altijd handig. Even de tuin sproeien, planten water geven of de auto wassen. Geen onhandig lange tuinslang meer door het huis door het gemak van de buitenkraan. Bepaal van te voren de juiste plek waar de buitenkraan geplaatst moet worden en maak de keuze tussen een gewone buitenkraan of een vorstvrije. Uw loodgieter kan u adviseren in de mogelijkheden.

Buitenkraan_mechanisme

Kraan laten aansluiten op muurplaat

Wilt u een kraan laten aansluiten op een muurplaat? Dat is zeker mogelijk. De muurplaat staat tussen de leiding en de kraan die geplaatst moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een douchekraan, een badkraan of bijvoorbeeld een keukenkraan. Bijna alle kranen die tegen de muur zijn geplaatst, worden met een schroefdraadverbinding aangesloten. De muurplaat wordt bevestigd op de muur en daar kan de kraan rechtstreeks aan worden vastgeschroefd. Op deze schroefdraadverbinding wordt teflontape gebruikt om een waterdichte aansluiting te maken. Deze moet goed gelijkmatig worden aangebracht om lekkage te voorkomen. Wilt u nou zeker lekkages voorkomen, maak dan een afspraak met een ervaren loodgieter. Dan weet u zeker dat de aansluiting goed gebeurt en heeft u garantie op de werkzaamheden.


Welke muurplaat?

Er zijn verschillende modellen als het om de muurplaat gaat. Het hangt er erg vanaf wat voor type kraan u wilt gaan plaatsen en of uw leidingen heeft die buiten de muur lopen of in de muur zijn weggewerkt. Als de leidingen buiten de muur lopen moet er een opbouw muurplaat gebruikt worden. Als de leidingen in de muur zijn weggewerkt moet er een inbouw muurplaat gebruikt worden.
Na de montage steekt de muurplaat een klein stuk buiten de wand. Daarom kan ervoor gekozen worden om een verlengstuk te gebruiken op de muurplaat. Als u een kraan heeft die niet ver genoeg de muur uit steekt over de badrand, kan er gebruik gemaakt worden van een verlengstuk. Hierdoor kan het aansluitpunt verder buiten de muur worden geplaatst en kunt u gewoon genieten van uw bad met de kraan van uw keuze.


Kraan installeren kosten

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor de voorrijkosten en arbeid, deze kunt u vinden op www.loodgieter.nl/tarieven. Wilt meer informatie, afspraak maken of een offerte? Belt u dan zeker 085-8770419 of vul ons contactformulier in, dan helpen we u graag verder.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot