Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Douche

Een heerlijke plek om ’s ochtends fris de dag te beginnen of ’s avonds lekker te kunnen ontspannen, de douche is een onmisbaar onderdeel van de badkamer. Maar wat als er problemen ontstaan tijdens het douchen, denk aan een lekkage, verstopping of u staat plots onder een koude straal? Dan staan onze loodgieters voor u klaar om te helpen de problemen op te lossen, zodat u weer zo snel mogelijk van een warme douche kunt genieten.


Wat kan Loodgieter.nl voor u doen?


DOUCHE PLAATSEN OF VERVANGEN

Bent u op zoek naar een nieuwe douchecabine of zit er een verbouwing van de badkamer in de planning? Uw loodgieter helpt u graag met de installatie en de werkzaamheden aan de afvoer, het leidingwerk en de installatie van de nieuwe kranen. Voor de kleinere werkzaamheden rekent Loodgieter.nl altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeid, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina. Houdt er wel rekening mee, dat bij de installatie van sommige douchecabines er twee man moet worden ingezet. De douchepanelen zijn soms behoorlijk zwaar en een extra handje is dan noodzakelijk. Wilt u een complete badkamerrenovatie, dan krijgt u eerst een offerte van uw loodgieter.


KRAAN IN DE DOUCHE VERVANGEN

Staat u regelmatig onder een koude douche of lekt de douchekraan? Geven er meerdere kranen in de woning problemen met het warme water, dan kan het bijvullen van de cv-installatie de oplossing zijn en ligt het niet aan de kraan zelf. Geeft alleen de douchekraan koud water, dan zal de kraan gerepareerd of vervangen moeten worden. Bij een lekkende douchekraan, zal uw loodgieter in eerste instantie altijd bekijken of reparatie nog mogelijk en rendabel is en anders u adviseren om de kraan te laten vervangen.

De gemiddelde levensduur van een douchekraan is 12 tot 15 jaar, dus heeft u een mankement aan een oudere kraan, dan wegen de reparatiekosten vaak niet op tegen de kosten van een nieuwe kraan en is vervanging zeker het overwegen waard.

VERSTOPT DOUCHEPUTJE?

De douche is voorzien van een afvoerleiding en loopt nou eenmaal altijd het risico om een keer verstopt te raken. Vooral als er meerdere gezinsleden gebruik maken van de douche, kan de combinatie van haren, shampoo en zeepresten ervoor zorgen dat het water op een gegeven moment niet goed meer weg kan lopen.

Een beginnende verstopping geeft niet gelijk veel overlast, maar u merkt op een gegeven moment dat het water langzamer wegloopt. U kunt er dan vanuit gaan dat de verstopping hardnekkiger zal worden en het is dan verstandig om bij de eerste signalen van een beginnende verstopping al actie te ondernemen om erger te voorkomen.
Soms betreft het een kleine verstopping in de afvoer van de douche zelf, maar de kans bestaat ook dat het probleem dieper in het riool ligt.

Een kleine verstopping van het doucheputje kunt u in sommige gevallen zelf proberen te verhelpen. Gebruik in ieder geval nooit een agressief ontstoppingsmiddel, deze doen meer kwaad dan goed en kunnen de afvoerleidingen flink beschadigen. Probeer het met soda en azijn of misschien kunt u handmatig of met een haak de verstopping verwijderen.
Lukt het u niet zelf om de verstopping van de douche op te lossen, schakel dan een professionele ontstopper in. Wij maken graag een afspraak voor u met een ervaren vakman, neem gerust contact met ons op via 085-8770419.


LEKKAGE VAN DE DOUCHE?

Een lekkage van de douche is vaak niet direct merkbaar en wordt vaak pas ontdekt als de eerste tekenen van waterschade op de onder- of naastgelegen ruimte zichtbaar worden. Wat de precieze oorzaak van de lekkage is, kan soms lastig met het blote oog worden vastgesteld. De meest voorkomende oorzaken van een lekkage in de douche zijn:


BESCHADIGDE VOEGEN OF TEGELWERK

Ziet u geen zichtbare beschadigingen in de voegen of tegels van de douche? Tik dan eens zachtjes met een schroevendraaier tegen het tegelwerk aan en luister goed of u een hol geluid achter de tegels hoort. Dit kan duiden op een loszittende tegel en de mogelijke oorzaak van de lekkage. Dit kan simpel worden opgelost door de loszittende tegel(s) te laten vervangen.


BESCHADIGDE KITRANDEN

Ook verouderde of beschadigde kitranden kunnen uiteindelijk een lekkage veroorzaken. Controleer of u ruimte ziet tussen de tegels en het kitwerk en vergeet ook niet de kitrand van het doucheputje na te kijken. Mocht dit de oorzaak zijn van de lekkage, dan kan dit vrij eenvoudig hersteld worden door de oude kitlaag te verwijderen en een nieuwe laag siliconenkit aan te brengen.

LEKKAGE WATERLEIDING

Een lekkage van de waterleiding is vaak lastig vast te stellen, omdat deze grotendeels zijn weggewerkt in de vloer of de muur. Dan is er gelukkig de mogelijkheid om een lekdetectie-onderzoek voor u in te plannen. Met geavanceerde apparatuur kan de bron van de lekkage worden opgespoord, zonder onnodig hak- en sloopwerk.

Heeft u nog vragen of wilt u advies of een offerte aanvragen? Voor bijna al uw werkzaamheden in de douche kunnen wij een afspraak maken met de voor u meest geschikte vakman. Neem gerust contact met ons op via 085-8770419 of vult u het aanvraagformulier in, dan bellen wij u.


  
Inbouw doucheReparatie douche  

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Douche
Loodgieter Douche

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot