Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Badkamermeubels

Het badkamermeubel wordt elke dag intensief gebruikt en is het centrale punt van de badkamer. Hier maakt u zich klaar voor de dag en de nacht, worden de tanden gepoetst en liggen de toiletspulletjes binnen handbereik. Badkamermeubels hebben tegenwoordig niet alleen maar een praktische functie, maar zijn ook echte blikvangers en bepalen de stijl van uw badkamer. Bij de aanschaf van een nieuw badmeubel hoeft u zich alleen maar af te vragen: welke past bij mijn interieur en gezinssamenstelling.?


Tips voor uw nieuwe badmeubel

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor het nieuwe badmeubel. Kiest u voor een onderbouwkast, dan bespaart u ruimte en wint u opbergruimte om de toiletspulletjes in op te bergen.

En is er voldoende ruimte om de lades of kastjes te openen, zonder dat deze tegen het overige sanitair aan botsen.

Tegenwoordig zijn badmeubels niet alleen maar in het wit leverbaar, maar is er een ruime keuze aan kleuren en materialen in een matte of glanzende uitvoering. Een matte uitvoering geeft een moderne en industriële uitstraling aan de badkamer, maar vergt vaak wel wat meer onderhoud dan een glanzende uitvoering.

U kunt er ook voor kiezen om een complete badkamermeubel set aan te schaffen met een badkamerspiegel of spiegelkast. Zo creëert u nog meer opbergruimte en wordt het een mooi bij elkaar passend geheel.

Voor extra luxe kunt u kiezen voor een badkamermeubel met een soft close mechanisme. Hiermee gaan de lades en kastjes altijd zachtjes dicht, dat voorkomt die harde knal en verkleint de kans op beschadigingen. Zeker met kleine kindertjes is dit een aanrader, dit voorkomt pijnlijke vingertjes.


Enkel of dubbel badkamermeubel

Woont u met meerdere personen in huis en is het soms dringen om een plekje bij de wasbak te bemachtigen? Bekijk dan eens of u in de badkamer de ruimte heeft om een badkamermeubel met een dubbele wasbak te installeren. Dit neemt uiteraard wel wat meer ruimte in beslag, maar hier krijgt u wel een hoop comfort en gemak voor terug.


Welk materiaal badmeubel kiest u?

Het is belangrijk om altijd goed te kijken naar het materiaal met de bijbehorende eigenschappen van uw nieuwe badmeubel en wastafel. Dat bepaalt immers de uitstraling en de levensduur. Het moet goed bestand zijn tegen de vochtige ruimte, slijtvast en onderhoudsvriendelijk zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

Keramiek
Een wastafel van keramiek is gemaakt van klei met een laag coating. Keramiek is door de gladde laag makkelijk schoon te houden en krasvast.

Natuursteen
Een wastafel van natuursteen is zeer populair en geeft een robuuste en natuurlijke uitstraling aan het interieur. Omdat natuursteen een natuurproduct is, zal elke wastafel uniek zijn. Het is wel belangrijk om een goed impregneermiddel te gebruiken om de wastafel te beschermen tegen vuil en kalk en de originele kleur te behouden.

Solid Surface
De moderne Solid Surface wastafel wordt vervaardigd uit één stuk composiet en is een degelijk en duurzaam materiaal. Solid Surface heeft geen laag coating nodig en is makkelijk te reinigen met een niet-agressief schoonmaakmiddel. Eventuele ontstane krasjes op het oppervlak kunnen zelfs verwijderd worden met een schuurpapiertje.

Mineraalmarmer
Een wastafel van mineraalmarmer is duurzaam, sterk en geeft een luxe uitstraling aan de badkamer. Het grootste voordeel van een wastafel van mineraalmarmer is, dat deze geleverd kan worden in elke gewenste afmeting. Mineraalmarmer wordt geleverd met een laag coating, maar is wel gevoelig voor zure schoonmaakmiddelen.

Beton
Een betonnen wastafel geeft een robuuste, industriële uitstraling aan de badkamer. Beton is een natuurproduct, waardoor de kleur van uw geleverde wastafel kan afwijken van die in de showroom. Dit maakt elke betonnen wastafel uniek. Beton is gevoelig voor zure of agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen vlekken op het beton veroorzaken.

Badkamermeubel met inbouw- of opbouw wastafel?

Een andere belangrijke keuze is of u een badkamermeubel kiest met een geïntegreerde wasbak of een waskom wilt plaatsen op het badkamermeubel. Het voordeel van een waskom is dat er meer ruimte in de lades overblijft en het geeft een luxe uitstraling aan het badmeubel. Waskommen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren, voor elk wat wils.


Toiletmeubel

Ook in het kleinste kamertje van het huis is het handig om extra opbergruimte te hebben. Met een toiletmeubel kunt u de toiletrollen, zeepjes en handdoekjes netjes uit het zicht bewaren.


Installatie badkamermeubel

U heeft uit het ruime aanbod het perfecte badkamermeubel voor uw badkamer gevonden, maar deze moet nog geïnstalleerd worden? Is de watertoevoer en de afvoer naar de riolering al aanwezig of moet deze nog aangelegd worden? Loodgieter.nl helpt u graag met het aansluiten van uw nieuwe badmeubel.

Voor vragen, advies of het maken van een afspraak kunt u ons aanvraagformulier invullen.
Liever telefonisch contact? Bel ons dan op 085-8440719.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot