Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Spoelbak

Een goed functionerende spoelbak is een onmisbaar onderdeel van de keuken. En bent u misschien van plan om de keuken te verbouwen of is uw huidige spoelbak aan vervanging toe, dan is er op het gebied van spoelbakken heel veel keuze. Spoelbakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en vormen. Ook kunt u kiezen of u één of meer spoelbakken wilt en hoe de spoelbak op het aanrechtblad moet worden bevestigd.


Diverse materialen spoelbak, welke kiest u?

U kunt een ruime keuze maken uit verschillende materialen spoelbakken, welke past het beste bij u en de stijl van de keuken?

Kunststof
Een kunststof spoelbak is de goedkoopste variant en goed betaalbaar, onderhoudsvriendelijk en leverbaar in vele kleuren. Kunststof is een sterk en duurzaam materiaal, maar kan beschadigd raken bij het gebruik van bijtende middelen.

Roestvrij staal
Een RVS spoelbak is ook een betaalbaar alternatief. Een sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal, maar heeft het nadeel dat gebruikssporen en beschadigingen snel zichtbaar zijn. Voordeel is dat een RVS spoelbak in vrijwel elke stijl keuken niet misstaat.

Graniet
Een granieten spoelbak is natuurlijk een echte blikvanger bij uw granieten aanrechtblad, maar nadelen zijn er ook. Een granieten spoelbak wordt altijd op maat gemaakt en daar hangt nou eenmaal een prijskaartje aan. Ook is graniet gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen en is het materiaal poreus, waardoor etensresten in de spoelbak kunnen achterblijven.

Keramiek
Een keramieke spoelbak past prachtig in de landelijke keuken en geeft een mooie, klassieke uitstraling aan uw interieur. Keramiek is een krasbestendig en onderhoudsvriendelijk materiaal, voorzien van een harde glazuurlaag. Nadeel is dat deze glazuurlaag gevoelig is voor scheuren of barsten, mocht u een zwaar voorwerp in de spoelbak laten vallen.

Geëmailleerd plaatstaal
De grootste reden om voor een stalen spoelbak te kiezen is vaak dat er gekozen kan worden uit een groot kleurengamma, passende bij uw keuken. Net als een spoelbak van keramiek is plaatstaal niet goed bestand tegen de impact van zware voorwerpen, daardoor kunnen barsten en scheuren ontstaan in de glazuurlaag.


Bevestiging spoelbak

U kunt kiezen uit drie manieren om de spoelbak te bevestigen:

Vlakinbouw
Vlakinbouw is de meest voorkomende methode om de spoelbak op het aanrechtblad te bevestigen. De spoelbak wordt in het werkblad gemonteerd, zodat deze als het ware in het aanrechtblad hangt. De rand van de spoelbak is zichtbaar, maar loopt wel naadloos in het aanrechtblad over. Voordeel van deze bevestigingsmethode is dat het aanrechtblad eenvoudig kan worden schoongemaakt.

Onderbouw
De luxe bevestigingsmethode van onderbouw wordt toegepast vooral bij aanrechtbladen in keukens in het luxere segment. De spoelbak wordt aan de onderkant van het aanrechtblad bevestigd, waardoor wel de rand van het werkblad zichtbaar is, maar niet de rand van de spoelbak.

Opbouw
De goedkoopste bevestigingsmethode, maar ook een beetje gedateerd, is het plaatsen van de spoelbak op het aanrechtblad. Met deze opbouw bevestigingsmethode wordt de spoelbak met de opstaande rand op het aanrechtblad geplaatst. Wat in de praktijk behoorlijk onpraktisch is, omdat het water dat op het aanrechtblad terechtkomt niet de spoelbak in kan lopen.


Hoeveel spoelbakken kiest u?

Uiteraard is het afhankelijk van de beschikbare ruimte in de keuken welke keuze u zult maken. Heeft u een klein aanrechtblad, dan is een dubbele spoelbak niet echt een praktische keuze en kunt u beter kiezen voor een enkele of anderhalve spoelbak.

Een kleine spoelbak naast een grote is praktisch om bijvoorbeeld uw groente in te wassen, terwijl u tegelijkertijd in de grote de afwas kan doen. Een dubbele grote spoelbak is ideaal bij een groot gezin of als u van koken houdt en graag twee dingen tegelijk wil doen. U kunt zelfs overwegen om de kraan in het midden van de spoelbakken te plaatsen, zo creëert u twee “hoofd”spoelbakken.


Spoelbak installeren door de loodgieter?

U heeft een nieuwe spoelbak aangeschaft en zoekt een loodgieter om deze voor u te installeren? Geen probleem, daar helpen wij u graag bij.
Voor een afspraak kunt u hier het aanvraagformulier invullen of bel ons op 085-8770419, dan plannen wij zo spoedig mogelijk een afspraak in met een vakman uit uw regio.


Wat kost de installatie van de spoelbak

Transparante afspraken en vaste tarieven, dat is waar Loodgieter.nl voor staat. Altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeidsuren, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. De tarieven worden telefonisch met u besproken en u krijgt na het maken van de afspraak een mail ter bevestiging. De tarieven kunt u ook altijd nalezen op onze tarievenpagina.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot