Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Installatie wastafel

Is uw wastafel aan vervanging toe of bent u de badkamer aan het verbouwen? De wastafel met de gebruikelijk witte, ingebouwde wasbak is verleden tijd. Tegenwoordig is er veel meer om uit te kiezen en is de wastafel een echte blikvanger in de badkamer. Wilt u een inbouwwastafel, mooie waskom of kiest u voor een vrij hangende wastafel? Gaat u voor de robuuste, industriële uitstraling van een betonnen wasbak of kiest u liever voor de elegante uitstraling van natuursteen. De mogelijkheden zijn eindeloos om ook uw badkamer om te toveren naar een wellness-centrum.

Mist u zelf die twee rechterhanden en heeft u hulp nodig voor de installatie van uw wastafel? Onze loodgieters zijn u hierbij graag van dienst, adviseren u graag en bekijken samen met u de mogelijkheden.

Voor meer informatie, een offerte of het maken van een afspraak kunt u hier ons aanvraagformulier invullen of bellen naar 085-8770419.


Waskom of vrij hangende wastafel

Een vrij hangende wastafel wordt “vrij” aan de muur van de badkamer geïnstalleerd en heeft geen onderkastje. Nadeel is dat de sifon en afvoer zichtbaar zijn, wat meestal geen mooi gezicht is. Voordeel is dat het goed bereikbaar is bij eventuele verstoppingen en lekkages en vooral makkelijk schoon te houden. U kunt er ook voor kiezen om een dubbele wastafel te laten installeren, dat is vooral handig als er regelmatig meerdere mensen tegelijk gebruik maken van de badkamer.

Ook populair zijn de opbouw waskommen, deze worden op het wastafelblad geplaatst en zijn leverbaar in allerlei vormen, kleuren en materialen. U kunt de waskom eventueel combineren met een mooi badkamermeubel voor extra opbergruimte.


De ideale hoogte van de wastafel

De meeste wastafels worden geïnstalleerd op een hoogte tussen de 70-90 cm, gemeten vanaf het diepste punt van de wasbak tot aan de grond. Uiteraard is dit afhankelijk van uw lengte en persoonlijke voorkeur. Uw loodgieter denkt graag met u mee om de ideale hoogte voor uw wastafel te bepalen.


Waterleiding aanleggen

Om uw wastafel goed te laten functioneren zijn uiteraard de aanwezigheid van een watertoevoer en afvoer naar de riolering een vereiste. In het ideale geval wordt de wastafel geplaatst op dezelfde plek als het oude model, maar misschien wilt u liever een andere indeling van de badkamer of wordt de nieuwe badkamer geplaatst in een andere ruimte. Vaak is het dan nodig om een nieuwe waterleiding aan te leggen of de bestaande waterleiding te verplaatsen.

Het is natuurlijk het mooiste als de nieuwe waterleiding niet zichtbaar is en netjes is weggewerkt in de muur of de vloer. Als de waterleiding in een betonnen vloer of muur moet worden aangelegd, dan zullen er sleuven worden gefreesd, waarin de waterleiding gebeugeld en gesoldeerd kan worden. Het is belangrijk dat dit vakkundig en op de juiste manier gebeurt, want de muur wordt tenslotte weer dichtgemaakt en afgewerkt en dan zijn de leidingen niet meer zichtbaar.

De waterleiding kan eventueel ook aan de buitenkant van de vloer of wand worden bevestigd en met een koof of voorzetwandje worden weggewerkt.


Afvoer aanleggen

Mocht er nog geen afvoer aanwezig zijn op de gewenste plek van de nieuwe wastafel, dan zal deze aangelegd moeten worden. Dat lijkt een simpele klus, maar er zijn wel enkele belangrijke aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. De afvoer moet altijd netjes op afschot worden geplaatst en de bochten mogen niet te haaks zijn, zodat het afvalwater moeiteloos weg kan stromen.


Afspraak maken met een loodgieter?

U heeft de perfecte wastafel voor uw badkamer gevonden en zoekt nu nog een loodgieter om deze voor u te installeren? Geen probleem, graag maken wij voor u een afspraak met één van onze vakmannen. U kunt contact met ons opnemen via ons aanvraagformulier of bellen naar 085-8770419.


Wat kost het installeren van de wastafel?

Loodgieter.nl hanteert altijd vaste tarieven voor de voorrijkosten en de arbeid, zodat u altijd van tevoren weet waar u aan toe bent. Tijdens het maken van de afspraak worden de tarieven ook altijd met u besproken en vervolgens krijgt u nog een bevestiging via de mail. Voor het aanleggen van de waterleiding of afvoer, zullen wij u in de meeste gevallen een prijsindicatie of een offerte geven. U kunt er in ieder geval altijd zeker van zijn dat onze loodgieters uw nieuwe wastafel altijd vakkundig, nauwkeurig en netjes zullen installeren.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot