Installatie wastafel
Is uw wastafel aan vervanging toe of bent u de badkamer aan het verbouwen? De wastafel met de gebruikelijk witte, ingebouwde wasbak is verleden tijd. Tegenwoordig is er veel meer om uit te kiezen en is de wastafel een echte blikvanger in de badkamer. Wilt u een inbouwwastafel, mooie waskom of kiest u voor een vrij hangende wastafel? Gaat u voor de robuuste, industriële uitstraling van een betonnen wasbak of kiest u liever voor de elegante uitstraling van natuursteen. De mogelijkheden zijn eindeloos om ook uw badkamer om te toveren naar een wellness-centrum.Mist u zelf die twee rechterhanden en heeft u hulp nodig voor de installatie van uw wastafel? Onze loodgieters zijn u hierbij graag van dienst, adviseren u graag en bekijken samen met u de mogelijkheden.
Voor meer informatie, een offerte of het maken van een afspraak kunt u hier ons aanvraagformulier invullen of bellen naar 085-8770419.
Waskom of vrij hangende wastafel
Een vrij hangende wastafel wordt “vrij” aan de muur van de badkamer geïnstalleerd en heeft geen onderkastje. Nadeel is dat de sifon en afvoer zichtbaar zijn, wat meestal geen mooi gezicht is. Voordeel is dat het goed bereikbaar is bij eventuele verstoppingen en lekkages en vooral makkelijk schoon te houden. U kunt er ook voor kiezen om een dubbele wastafel te laten installeren, dat is vooral handig als er regelmatig meerdere mensen tegelijk gebruik maken van de badkamer.Ook populair zijn de opbouw waskommen, deze worden op het wastafelblad geplaatst en zijn leverbaar in allerlei vormen, kleuren en materialen. U kunt de waskom eventueel combineren met een mooi badkamermeubel voor extra opbergruimte.
De ideale hoogte van de wastafel
De meeste wastafels worden geïnstalleerd op een hoogte tussen de 70-90 cm, gemeten vanaf het diepste punt van de wasbak tot aan de grond. Uiteraard is dit afhankelijk van uw lengte en persoonlijke voorkeur. Uw loodgieter denkt graag met u mee om de ideale hoogte voor uw wastafel te bepalen.
Waterleiding aanleggen
Om uw wastafel goed te laten functioneren zijn uiteraard de aanwezigheid van een watertoevoer en afvoer naar de riolering een vereiste. In het ideale geval wordt de wastafel geplaatst op dezelfde plek als het oude model, maar misschien wilt u liever een andere indeling van de badkamer of wordt de nieuwe badkamer geplaatst in een andere ruimte. Vaak is het dan nodig om een nieuwe waterleiding aan te leggen of de bestaande waterleiding te verplaatsen.Het is natuurlijk het mooiste als de nieuwe waterleiding niet zichtbaar is en netjes is weggewerkt in de muur of de vloer. Als de waterleiding in een betonnen vloer of muur moet worden aangelegd, dan zullen er sleuven worden gefreesd, waarin de waterleiding gebeugeld en gesoldeerd kan worden. Het is belangrijk dat dit vakkundig en op de juiste manier gebeurt, want de muur wordt tenslotte weer dichtgemaakt en afgewerkt en dan zijn de leidingen niet meer zichtbaar.
De waterleiding kan eventueel ook aan de buitenkant van de vloer of wand worden bevestigd en met een koof of voorzetwandje worden weggewerkt.