Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Kitranden vervangen

Een goed aangebrachte kitrand is belangrijk, vooral in de “natte” ruimtes, zoals de badkamer, keuken en toilet. De functie van een kitrand is om alle voegen, kieren en naden op te vullen om een elastische en waterdichte verbinding te creëren. Als de kitranden goed worden aangebracht met het juiste materiaal, dan voorkomt de kitrand lekkages, vocht- en schimmelplekken.

Maar niet alleen in de vochtige ruimtes in de woning is goed aangebracht kitwerk belangrijk. Ook tegelvloeren en houten vloeren worden afgekit om te voorkomen dat vocht en vuil de vloer binnendringen en schade en schimmel kunnen veroorzaken.


Kitwerk wordt ook toegepast om de ramen in de kozijnen af te dichten om tocht en warmteverlies te voorkomen.

Aanrechtbladen in de keuken worden afgedicht om lekkage te voorkomen en ook een kleine daklekkage kan worden gerepareerd met een geschikt afdichtmiddel.

Er zijn veel verschillende soorten kit leverbaar, waarbij de ene kit meer geschikt is om af te dichten of geschikt is voor natte ruimtes en de andere meer geschikt is voor verlijming.

Wij hebben de meest voorkomende soorten kit en hun eigen specifieke toepassingen voor u op een rijtje gezet.

SANITAIRKIT

Sanitairkit is een elastische kit, wordt voornamelijk gebruikt in natte ruimtes en heeft de positieve eigenschap dat het zeer goed bestand is tegen vocht en schimmels. Daarom is het de ideale en meest gebruikte soort kit om toe te passen in de keuken, badkamer of toilet. Het nadeel van een sanitaire kit is dat deze kitsoort niet kan worden geverfd. Sanitairkit is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, zodat er altijd wel een kleur beschikbaar is die perfect bij uw sanitair past.


SILICONENKIT

Siliconenkit is ook elastisch, maar veel minder elastisch dan sanitairkit. Siliconenkit is ook redelijk goed bestand tegen vocht of schimmel en uitermate geschikt voor de drogere ruimtes. Vaak wordt siliconenkit gebruikt voor de afwerking en afdichting in de keuken.


ACRYLAATKIT

Acrylaatkit is ook een elastische kit en kan voor veel toepassingen in droge ruimtes gebruikt worden. Vooral voor het afdichten van naden en voegen in uw houtwerk is acrylaatkit een prima keuze. Acrylaatkit is zeer gemakkelijk te verwerken, hecht zich op bijna elk oppervlak en is overschilderbaar. Acrylaatkit is minder geschikt voor natte ruimtes


STRUCTUURKIT

Structuurkit is ideaal voor het afdichten of opvullen van voegen en scheuren in gips en mortel op muren en plafonds, zowel binnen als buiten. De structuurkit is veerkrachtig, overschilderbaar en kan ook toegepast worden in de natte ruimtes.


GLASKIT

Een goed afgekit raam zorgt ervoor dat er geen vocht de woning kan binnendringen en zorgt voor een betere isolatie. Glaskit een kit op basis van siliconen en is uitermate geschikt voor de hechting tussen glas en kozijn. Een ander voordeel is dat deze glaskit in meerdere RAL-kleuren verkrijgbaar is en prima overschilderbaar is. Glaskit is goed bestand tegen vocht en weersinvloeden en is geschikt om zowel binnen als buiten toe te passen.


MONTAGEKIT

Eigenlijk is montagekit geen echte kit, maar een montagelijm. Montagekit heeft wel veel kenmerken van een siliconenkit en is ook geschikt voor het aan elkaar bevestigen van oppervlakken of voor het afdichten van voegen en scheuren. In tegenstelling tot andere kitsoorten is de montagekit niet elastisch, maar zal eenmaal aangebracht volledig uitharden. Daarom is de montagekit niet geschikt voor het afwerken van natte ruimtes.


AQUA SEAL KIT

De Aqua Seal kit is speciaal op de markt gebracht voor het verlijmen van glaspanelen in aquaria. In tegenstelling tot siliconenkitten bevat Aqua Seal Kit geen antischimmelmiddelen, die dodelijk kunnen zijn voor vissen.


AFKITTEN OF VERVANGEN

Loodgieter.nl kan u van dienst zijn bij het aanbrengen of vervangen bij kleine stukjes kitwerk, zoals het afkitten van het toilet of een wasbak. Grote klussen, zoals het afdichten van kozijnen of complete badkamers laten wij liever over aan een ervaren professionele kitter. Kitwerk is een vak apart en elke situatie is weer anders. Elke ondergrond en materiaalkeuze brengt ook weer een andere werkwijze met zich mee. Door grote klussen aan een vakman toe te vertrouwen, heeft u de garantie dat uw kitwerk jarenlang in goede conditie blijft.

Wij denken graag met u mee over wat Loodgieter.nl voor u kan betekenen met kleine klussen. Mochten wij de klus niet voor u kunnen uitvoeren, dan kunnen wij u altijd in contact brengen met een vertrouwde buitenstaander waar wij goede ervaring mee hebben en die de klus naar tevredenheid voor u kan klaren.

Bel ons om de mogelijkheden te bespreken via 085-8770419 of vul het aanvraagformulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot