Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Douchekraan, vervangen of repareren


Douchekraan geeft geen warm water?

Controleert u als eerste de overige kranen in de woning, indien deze ook geen warm water geven, dan is waarschijnlijk uw waterdruk in de cv-installatie te laag. Het bijvullen van de cv-installatie lost uw probleem hoogstwaarschijnlijk op. Betreft het alleen de douchekraan, dan ligt het niet aan uw cv-installatie en is het tijd voor reparatie of vervanging van de kraan.

Lekt uw douchekraan, aansluiting of de S-koppeling?

Verschillende problemen vragen om verschillende oplossingen. Afhankelijk van wat er lekt, kan er bekeken worden of reparatie mogelijk is of dat de kraan beter vervangen kan worden.

Indien u niet geboren bent met twee rechterhanden, schakel dan voor het vervangen of repareren van uw douchekraan een erkende loodgieter in. Hiermee haalt u kwaliteit in huis, waardoor u garantie heeft op de installatie en de kraan. 

Loodgieter.nl staat voor u klaar voor al uw douchekranen!

Wat kan Loodgieter.nl voor u betekenen?

Het advies van Loodgieter.nl is om een lekkende douchekraan ouder dan 10 jaar te laten vervangen. Een gemiddelde kraan gaat 12-15 jaar mee en de reparatiekosten wegen dan vaak niet op tegen de kosten van een nieuwe douchekraan. Het bezuinigen op een goede A-merk kraan is niet verstandig. De douchekraan wordt elke dag intensief gebruikt en bij eventuele lekkages is er bij de A-merken meer kans op reparatie dan bij merkloze kranen van de bouwmarkt. Bij de duurdere kranen is er ook na de vijf jaar fabrieksgarantie grotere kans op reparatie, omdat de loodgieter gericht de onderdelen kan bestellen. Bij mankementen van veel merkloze kranen zijn de onderdelen moeilijk of niet leverbaar, waardoor de kraan uiteindelijk toch vervangen moet worden en u uiteindelijk duurder uit bent. Mocht de lekkage simpel verholpen kunnen worden door het vervangen van een binnenwerk of cartouche, dan zal onze loodgieter dat uiteraard voor u oplossen en hoeft de kraan niet vervangen te worden.
Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie betreffende uw wensen. Welk type kraan u gerepareerd of vervangen wilt hebben en ook ontvangen wij graag foto’s van de huidige kraan en de situatie. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar ook kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.

Welke type douchekraan heeft u?


Inbouwdouchekraan

De inbouwdouchekraan is een populaire en ook de mooiste variant. Hier tegenover staat dat de inbouwdouchekraan ook de grootste problemen geeft, wanneer er lekkages of defecten optreden. Mocht er een onderdeel niet meer voorradig zijn of moet er een nieuwe inbouwkraan geplaatst worden, dan wordt dit een aardige klus. Tegels moeten verwijderd worden en na vervanging van de kraan moeten de tegels (hopelijk had u er nog een paar achter de hand) teruggeplaatst en gevoegd worden. Dit betekent dat er een paar dagen geen gebruik kan worden gemaakt van de douche.
Het vervangen van een “normale” douchekraan met een hart- op  hartmaat van 12 of 15 cm is vaak zonder sloop- en breekwerk binnen een uurtje vervangen, waarna de douche gelijk weer gebruikt kan worden.

Inbouwkraan  

Thermostaatkraan

Een thermostaatkraan, eventueel met een extra regendouche is de meest voorkomende kraan in de gemiddelde badkamer. Met één knop regelt u de temperatuur, welke is begrensd is om verbranding te voorkomen. Het voordeel van deze kraan is dat een vaste temperatuur kan worden ingesteld.
Vervanging en reparatie van de thermostaatkraan kan meestal zonder hak- en breekwerk en binnen weinig tijd worden uitgevoerd, waarna de douche weer gelijk gebruikt kan worden.
Bij vervanging van de thermostaatkraan is de juiste hart- op hartmaat belangrijk om door te geven aan uw loodgieter, zodat hij met de juiste kraan bij u langskomt. Op de aansluitingen kan in principe elk merk kraan geplaatst worden, mits deze maar dezelfde hart-op hartmaat heeft. Om de aansluiting op de muur er netjes uit te laten zien worden er altijd rozetten geplaatst.

  Bad thermostaatkraan 

Handmengkraan, tweeknops

De “ouderwetse” mengkraan met een blauwe knop voor koud water en de rode knop voor het warme water, wordt tegenwoordig bijna niet meer geplaatst. De watertemperatuur moet handmatig worden ingesteld op de gewenste temperatuur.
Indien de handmengkraan vervangen moet worden, adviseren wij om hier een thermostaatkraan voor terug te plaatsen, energiezuiniger en beter voor het milieu.

Tweeknops douchekraan 

Wat is de hart- op hartmaat?

De hart-op hartmaat is de afstand tussen het middelpunt van het ene object en het middelpunt van het andere object., dus van het hart (midden) naar het andere hart (midden). De meeste douchekranen hebben de standaardmaat van 12 en 15 centimeter.

Belangrijk om te weten!

Als uw douchekraan vervangen moet worden, moet de hoofdwaterleiding afgesloten worden, dus de afsluiter. Hiervoor moet de locatie van de afsluiter bekend en toegankelijk zijn. In sommige gevallen, bijvoorbeeld studentenhuizen, is dit wel eens niet het geval.

Garantie

De leveranciers van de duurdere A-merken (bijvoorbeeld Grohe, Hothbath), geven meestal zelf al vijf jaar fabrieksgarantie op de merkkranen. Ook de door onze loodgieters geleverde kranen geven deze garantie. Merkloze, goedkopere kranen van de bouwmarkt geven deze garantie niet. Dus mocht u zelf een kraan willen aanschaffen, houdt u er dan rekening mee dat wij en onze loodgieters de kwaliteit niet kunnen garanderen en dat u bij mankementen uiteindelijk duurder uit bent. Ons advies is om voor kwaliteit te kiezen, dan bent u uiteindelijk vaak goedkoper uit.
 


Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Douchekraan
Loodgieter Douchekraan

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot