Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Buitenkraan repareren

De auto wassen, tuin sproeien of de ramen lappen, een buitenkraan is toch wel heel erg handig! Maar wat als de buitenkraan blijft druppelen, lekt vanuit het spindel of niet meer goed afsluit, reparatie of vervangen?


Oorzaak van een lekkende buitenkraan

Een lekkende buitenkraan kan verschillende oorzaken hebben. In het binnenwerk van oudere buitenkranen zit vaak nog een “leertje”. Na jarenlang gebruik kan dit leertje versleten raken en wordt de watertoevoer niet meer goed afgesloten, dit kan lekkage tot gevolg hebben. Bij montage van de buitenkraan aan de muur wordt ook vaak teflontape om de schroefdraad gewikkeld ter voorkoming van lekkage, maar ook de tape kan verouderen en lekkage veroorzaken.
Afhankelijk van de oorzaak van de lekkage zal de loodgieter de buitenkraan repareren of het advies geven de hele kraan te vervangen. Vaak wegen de kosten van reparatie niet op tegen het plaatsen van een nieuwe buitenkraan en zo kunt u weer jaren zonder problemen vooruit.


Vervangen van de buitenkraan

Als u ervoor kiest om toch de buitenkraan te vervangen door de loodgieter, dan is er keuze uit meerdere uitvoeringen. Buitenkranen zijn leverbaar met verschillende bedieningen, zoals een spindel, krukbediening of bediening met een sleutel. Een buitenkraan met een sleutel is zeer geschikt voor de voortuin. Deze kraan wordt open en dicht gedraaid met een losse sleutel en na gebruik kan de sleutel worden verwijderd en op een vaste plek worden bewaard. Zo weet u zeker dat de buitenkraan niet kan worden opengezet zonder uw goedvinden. Dit kan grote problemen veroorzaken, zeker als u langere tijd niet aanwezig bent.
Het algemene advies voor een buitenkraan is om deze in de koudere periodes af te sluiten door de stopkraan dicht te draaien. De stopkraan zit meestal in de buurt van de watermeter. Zorg er verder voor dat er geen water meer in de waterleiding zit, dat kan voor schade kan zorgen wanneer het bevriest.


Een vorstvrije buitenkraan plaatsen?

Het voordeel van een vorstvrije of antivries buitenkraan is dat deze in de winter niet afgesloten hoeft te worden. De reden daarvoor is dat het afsluiten van het water aan de binnenkant van de gevel plaatsvindt en niet aan de buitenkant. De kans dat de buitenkraan bevriest is daardoor nihil!
Helaas zijn niet alle woningen geschikt om een vorstvrije buitenkraan te kunnen plaatsen. Een vorstvrije buitenkraan wordt met een rechte leiding door de gevel aangesloten, daardoor komt deze aan de binnenkant van de muur de woning binnen. Misschien wel dwars door de keukenmuur en dan is het geen optie. Een normale buitenkranen wordt onder de vloer, via de kruipruimte aangelegd. Helaas is dat niet mogelijk met een vorstvrije buitenkraan.
Als de woning niet geschikt blijkt te zijn voor het plaatsen van een vorstvrije buitenkraan, dan is er altijd nog de mogelijkheid om te kijken of er een afsluitkraan voor de buitenkraan geplaatst kan worden. Bespreek deze mogelijkheid met de loodgieter, zij denken graag met u mee!


Afspraak maken met de loodgieter?

Reparatie of het vervangen van een buitenkraan is voor de handige doe-het-zelver een relatief makkelijke klus. Maar als u dit toch liever aan de ervaren loodgieter overlaat, dan is Loodgieter.nl u graag van dienst om een afspraak voor u in te plannen om de klus te laten uitvoeren.
U kunt hiervoor ons online contactformulier invullen of telefonisch contact met ons opnemen via 085-0196407.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot