Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Wasmachinekraan repareren of vervangen?


Voor de handige klusser zal het geen uitdaging zijn, maar misschien is het voor u een goed idee om een loodgieter in te schakelen om uw wasmachinekraan te repareren of te vervangen. Zo weet u zeker dat het vakkundig gebeurt en heeft u garantie op de werkzaamheden. Zeker als er leidingwerk moet worden verlegd of sloopwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd, onze loodgieters zijn u graag van dienst.
Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters voor reparatie of vervanging van de wasmachinekraan? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie over de werkzaamheden en indien mogelijk foto’s van de situatie. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.

Dubbele wasmachinekraan

Wat is het verschil tussen een wasmachinekraan en een gewone kraan?


Voor het aansluiten van uw vaatwasser of wasmachine en tegenwoordig ook de Amerikaanse koelkasten met waterdispenser en ijsblokjesmachine, mag er nooit een gewone kraan worden gebruikt, maar wordt er altijd een wasmachinekraan geïnstalleerd en niet zonder reden.
Een wasmachinekraan is voorzien van een beveiliging. Mocht de waterdruk in de waterleiding onverhoopt wegvallen, dan kan er geen “vuil” water vanuit de vaatwasser of wasmachine terugstromen naar de waterleidi
ng. De wasmachinekraan heeft hiervoor een speciale terugslagklep en/of beluchter in het binnenwerk om dit te voorkomen.


Wasmachinekraan beluchter


De beluchter in de wasmachinekraan voorkomt dat er een vacuüm ontstaat, wanneer er onverhoopt in de straat een waterleiding springt. De leidingen in de straat lopen dan leeg en zuigen lucht en water uit de leidingen in de woning. Hierdoor kan het vuile water van de vaatwasser of wasmachine terugstromen naar de drinkwaterleiding. De beluchter zorgt ervoor dat alleen de lucht en niet het water wordt aangezogen. Uit veiligheidsoverwegingen hebben de drinkwaterleveranciers verplicht gesteld dat een wasmachinekraan voorzien is van een beluchter.


Wasmachinekraan terugslagklep


Een terugslagklep in de wasmachinekraan heeft dezelfde functie als de beluchter, maar is een andere vorm van beveiliging. De terugslagklep zal de waterleiding afsluiten bij het wegvallen van de waterdruk, zodat het vuile water niet terugstroomt naar de drinkwaterleiding.
Een wasmachinekraan met terugslagklep wordt veel gebruikt wanneer de kraan zich lager bevindt dan de wasmachine of vaatwasser.
Wanneer u een wasmachinekraan laat installeren met zowel beluchter als terugslagklep, bent u dus eigenlijk dubbel beveiligd.


Wasmachinekraan is kapot, kan deze gerepareerd worden?Wasmachinekraan vervangen


Bij een lekkende wasmachinekraan kan het betekenen dat de beluchter lek is. Er kan vuil terecht zijn gekomen tussen de bewegende delen van de beluchter of kalk kan de oorzaak zijn van het lekken. Ook de rubberen ring van de beluchter kan versleten zijn, waardoor deze niet meer goed afsluit. Uw loodgieter zal altijd kijken of er een simpele manier is om dit te herstellen en u anders adviseren de kraan in het geheel te vervangen.
Als u de wasmachinekraan nooit dicht draait, maar dit toch een keer doet in geval van verhuizing of vakantie, dan bestaat de kans dat de kraan bij het heropenen geen water meer doorlaat. Indien de wasmachinekraan geen of te weinig water doorlaat, wordt de oorzaak meestal gevonden in het verkalken van het binnenwerk. Ontkalken kan een oplossing zijn, maar ook hier het advies om de kraan in het geheel te vervangen.
De kosten van het vervangen van de wasmachinekraan wegen niet op tegen de kosten van de reparatie en u kunt weer jaren vooruit zonder problemen.


Eén wasmachinekraan voor meerdere apparaten, kan dat?


Dat is zeker een mogelijkheid, dat kan door een dubbele wasmachinekraan of een splitter te plaatsen. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om twee apparaten aan te sluiten, bijvoorbeeld uw cv-installatie met de wasmachine.
Het nadeel van een dubbele wasmachinekraan is dat het kwetsbaar is wegens de extra belasting op het schroefdraad en niet geschikt voor dagelijks gebruik.
Het nadeel van een splitter, waarbij u twee apparaten kan bedienen met één kraan, is dat beide apparaten onder druk staan en niet separaat kunnen worden afgesloten van het water, dat is wel een mogelijkheid bij een dubbele kraan.


Wat kost het vervangen van een wasmachinekraan?


De kosten van een standaard wasmachinekraan liggen tussen de € 20.00 en € 30.00. Voor de voorrijkosten en arbeidsuren hanteert Loodgieter.nl vaste tarieven, zo weet u precies waar u aan toe bent. 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Wasmachinekraan
Loodgieter Wasmachinekraan
Loodgieter Wasmachinekraan

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot