Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

douchesetThermostaatkraan

De thermostaatkraan, eventueel gecombineerd met een extra regendouche is de meest voorkomende kraan in de gemiddelde badkamer. Het voordeel van een thermostaatkraan is dat er een vaste temperatuur kan worden ingesteld met slechts één knop. De temperatuur staat aangegeven op de knop en kan worden vastgezet als de gewenste temperatuur is bereikt. Voordeel is dat het warme water direct op gewenste temperatuur is en er geen water wordt verspild. Met de andere knop kan de gewenste waterdruk worden ingesteld.
Een uitermate geschikte kraan voor gezinnen met kleine kinderen, doordat de temperatuur is vastgezet is het verbranden van de vingertjes onmogelijk.


Inbouwdouchekraan

De ingebouwde thermostaatkraan is een populaire en mooie optie in de douche. Het geeft een luxe, strakke uitstraling aan de douche. Nadeel is echter dat de een inbouwdouchekraan bij eventuele lekkages of defecten de grootste problemen oplevert. Als een thermostaatkraan niet meer gerepareerd kan worden of onderdelen niet meer leverbaar zijn, dan moet er een nieuwe inbouwkraan geplaatst worden en dat is een behoorlijke klus. Tegels zullen verwijderd moeten worden en na reparatie of vervanging van de thermostaatkraan moeten de tegels (hopelijk had u er nog een paar bewaard) worden teruggeplaatst en gevoegd. Dit houdt helaas in dat er een paar dagen geen gebruik kan worden gemaakt van de douche.

Vervanging en reparatie van een opbouw thermostaatkraan kan meestal wel zonder hak- en breekwerk en binnen weinig tijd worden uitgevoerd, daarna kan de douche gelijk weer gebruikt worden.

Inbouwkraan+handdouche


Vervanging van de thermostaatkraan

Bij vervanging van een thermostaatkraan is het heel belangrijk om een exact hart- op hartmaat door te geven aan de loodgieter, zodat hij met de goede thermostaatkraan bij u langskomt. Op de aanwezige aansluitingen kan in principe elk merk thermostaatkraan geplaatst worden, mits deze maar dezelfde hart-op hartmaat heeft. Om de aansluiting op de muur netjes af te werken, worden er altijd rozetten geplaatst.


Wat is een hart-op hartmaat?

De hart-op hartmaat is de afstand tussen het middelpunt van het ene object en het middelpunt van het andere object. Oftewel, gemeten van het ene hart (midden) naar het andere hart (midden). De meeste douchekranen hebben een standaard hart-op hartmaat van 12 of 15 centimeter.

Het opmeten van een hart-op hartmaat is vrij simpel. Wilt u meer informatie, dan leggen wij in bijgaand filmpje uit hoe u zelf een hart- op hartmaat kunt opmeten.


Problemen met de thermostaatkraan?


Thermostaatkraan geeft geen warm water

Check als eerste de andere kranen in de woning, als deze ook geen warm water geven, dan is waarschijnlijk de waterdruk in de cv-installatie te laag of staat de cv-ketel in storing. Het bijvullen van de cv-installatie zal het probleem hoogstwaarschijnlijk oplossen. Bij een storing aan de cv-ketel kunt u ons ook inschakelen om de storing te verhelpen. TIP! Laat de kraan altijd lopen als u denkt dat de cv-ketel het probleem is en noteert u dan de storingscode die de cv-ketel aangeeft. Als u de kraan eerst uitzet, zal de cv-ketel vaak geen storingscode meer aangeven.

Betreft het wel alleen de thermostaatkraan, dan ligt het niet aan de cv-ketel en is het raadzaam om een loodgieter in te schakelen voor reparatie of vervanging van de thermostaatkraan.


Lekt de thermostaatkraan, aansluiting of de S-koppeling?

Verschillende problemen met de thermostaatkraan vragen om verschillende oplossingen. Afhankelijk van wat er precies lekt, kan de loodgieter ter plaatse bekijken of het mogelijk is om de thermostaatkraan te repareren of anders het advies geven om de kraan te vervangen.

Het advies van Loodgieter.nl is om een thermostaatkraan die ouder is dan 10 jaar te laten vervangen. De levensduur van een gemiddelde thermostaatkraan is 10 tot 15 jaar en dan wegen de reparatiekosten vaak niet meer op tegen de kosten van een nieuwe thermostaatkraan. Bezuinigen op een nieuwe kraan is niet verstandig en wij raden dan ook aan om altijd voor een A-merk thermostaatkraan te kiezen. De douchekraan wordt elke dag intensief gebruikt en bij een eventuele lekkage aan de thermostaatkraan is er meer kans op reparatie bij een A-merk thermostaatkraan dan bij een merkloze variant van de bouwmarkt of internet. De meeste A-merken bieden bij aanschaf al 5 jaar fabrieksgarantie en ook na die vijf jaar is de kans op reparatie groter, omdat de loodgieter dan gericht op merk de onderdelen kan bestellen. Onderdelen van merkloze thermostaatkranen zijn vaak moeilijk of niet leverbaar, waardoor de kraan uiteindelijk toch vervangen zal moeten worden. Uiteindelijk bent u dan toch duurder uit.

Uiteraard zal de loodgieter ook bij een oudere kraan altijd eerst kijken of de lekkage simpel verholpen kan worden door het vervangen van een binnenwerk of cartouche, dan hoeft de kraan niet vervangen te worden.

Lekkende s Koppeling Thermostaatkraan thermostaatkraan douche


Afspraak maken met de loodgieter voor de thermostaatkraan?

Als u de reparatie of vervanging van de thermostaatkraan liever uitbesteed aan een ervaren loodgieter, dan maken wij graag een afspraak voor u.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen of telefonisch contact met ons opnemen op 085-8770419.

Loodgieter.nl staat voor u klaar voor al uw thermostaatkranen!


 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Thermostaatkraan

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot