Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Geen warm water

Plotseling onder de koude douche of geen warm water meer in de keuken? Het ontbreken van warm water kan meerdere oorzaken hebben en is in sommige gevallen makkelijk zelf op te lossen. De eerste stap is om na te gaan waarom er geen warm water is, ligt dit aan de cv-ketel, geiser of aan de kraan zelf.
Komt er uit alle kranen warm water en uit één kraan niet? Dan kan worden uitgesloten dat het defect in de cv-ketel of geiser zit en die specifieke kraan vervangen of gerepareerd zal moeten worden. Vooral thermostatische kranen in de douche, maar ook de douchekop zelf kunnen problemen geven door kalkaanslag of slijtage.


Géén warm water en géén verwarming?

Een te lage waterdruk is vaak de oorzaak van storingen aan de cv-installatie. Kijk na of de waterdruk in de cv-installatie voldoende is, tussen de 1,5 en 2 bar is voldoende. Is de waterdruk lager, dan is het bijvullen van de installatie nodig en zal waarschijnlijk de storing zijn opgelost. Trekt u voor het bijvullen van de cv-ketel wel de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact. Ook belangrijk is om na het bijvullen van de cv-installatie de vulslang helemaal los te maken van het vulpunt en de aansluiting op de waterkraan. Het kan een hoop ellende voorkomen, mocht er een vulpunt of kraan toch niet volledig zijn afgesloten. Moet u regelmatig bijvullen, dan zit er waarschijnlijk ergens een klein lek in uw cv-systeem en is het verstandig om een afspraak met een loodgieter te maken om ernaar te laten kijken. Een klein lek kan immers een groot lek worden en dan heeft u kans dat er meer schade zal ontstaan. Voorkomen is altijd betere dan genezen!
Is de waterdruk op orde, maar staat er een storingscode in de display? Dan kunt u de resetknop op de cv-ketel enkele seconden ingedrukt houden om de ketel te resetten. Noteer dan wel eerst de storingscode in de display voor het geval de ketel problemen blijft geven, dan kan de monteur gerichter naar de oorzaak zoeken bij een herhaalstoring. Geef de cv-ketel na het resetten even de tijd om het programma door te draaien, bij meerdere keren op de resetknop drukken, zal deze steeds opnieuw het programma afdraaien, blijven resetten heeft dus geen zin. Bij sommige merken cv-ketels, zoals bijvoorbeeld bij een cv-ketel van Atag, kan het herstarten na een reset soms wel 12 tot 15 minuten duren.

Ook zonder stroom zal de cv-ketel niet werken, check daarom het stopcontact waarop de ketel is aangesloten met een ander apparaat, bijvoorbeeld een lamp of een föhn. Doet het stopcontact het niet, dan kunt u een elektricien inschakelen of met een verlengsnoer de ketel verbinden met een ander stopcontact.

Géén warm water, maar de verwarming doet het wel?

Controleer dan eerst de display van de kamerthermostaat. Werkt de display goed, dan kunt u uitsluiten dat de kamerthermostaat de oorzaak is van de storing. Is er geen display zichtbaar op de kamerthermostaat, kijk dan in de handleiding of de thermostaat op batterijen werkt. Als dat het geval is, dan moeten waarschijnlijk de batterijen van de kamerthermostaat vervangen worden. Sommige kamerthermostaten hebben een warmwaterfunctie op de kan worden aan- en uitgezet. In de display is dan een kraantje zichtbaar met een streep erdoor, kijk dan in de handleiding of op de site van de leverancier hoe u deze functie weer kan aanzetten.

Geen warm water uit maar één kraan?

Mocht er maar één tappunt zijn dat geen warm water meer geeft, dan kan een defect aan de cv-ketel worden uitgesloten. De oorzaak moet dan gezocht worden in een defecte kraan of in een defecte boiler.

Heeft u een (bad)geiser en geen warm water?

Controleer dan als eerste of de stekker goed in het stopcontact zit en de gaskraan openstaat. Misschien is de waakvlam van de geiser uit en kunt u deze zelf weer aansteken om de geiser aan te zetten. Blijft de waakvlam niet branden of gaat deze uit als u de knop loslaat, dan kan het zijn dat de inspuiter vervuild is, waardoor de gastoevoer automatisch wordt afgesloten. De loodgieter kan dit voor u repareren en het toestel weer in werking stellen.
Te weinig druk op het tapwater kan veroorzaakt worden door een defect aan de kraan en ligt niet aan de geiser zelf. U kunt zelf de andere kranen nalopen op waterdruk en als het inderdaad maar één kraan betreft met slechte waterdruk, dan kan een defect aan de geiser worden uitgesloten.
Problemen met warm water alleen bij de douchekraan kunnen veroorzaakt worden door de installatie van een waterbesparende douchekop. Heeft u op een ander tappunt wel warm water, dan kan een defect aan de geiser worden uitgesloten.
Heeft u nog steeds problemen met de geiser, dan zijn we u graag van dienst!


Een monteur inschakelen voor de storing?

Heeft u de oorzaak van de storing niet kunnen vinden na het doorlopen van de bovenstaande check-up, schakel dan een installateur in. Graag horen wij van u de storingscode, type ketel en het bouwjaar van de cv-ketel of geiser. Mocht uw ketel of geiser ouder zijn dan 12 jaar, dan is het te overwegen om de cv-ketel of geiser te laten vervangen. De onderdelen van de ketel of geiser vallen dan niet meer onder de garantie en het vervangen van sommige onderdelen kan prijzig zijn. Vaak is vervanging dan de beste keuze.


Wat kost een reparatie aan de cv-ketel of geiser?

Loodgieter.nl hanteert altijd vaste tarieven voor voorrijkosten en arbeid, deze kunt u nalezen op de tarievenpagina.


Hoe maak ik een afspraak met de loodgieter?

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters voor de reparatie aan uw cv-ketel of geiser? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie, zoals het merk van de cv-ketel of geiser, het type en bouwjaar en een eventuele storingscode. Met de juiste informatie komt de loodgieter met de goede materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt u uiteraard tijd en geld.

U kunt voor het maken van een afspraak het contactformulier invullen en eventueel foto’s bijvoegen. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kan u ook gebruikt worden om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot