Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Radiator verwijderen

 

Verwijderen radiator in 10 stappen.

Radiator verwijderenHoe gaat het nou in zijn werk om een radiator af te koppelen. Een radiator afkoppelen is gelukkig niet gevaarlijk, maar wel is het belangrijk om de juiste stappen volgen. Dit zijn de materialen die ervoor nodig zijn: een ontluchtingssleuteltje, schroevendraaier inbussleutel, steeksleutel, emmer, inbussleutel en handdoeken of oude lakens om de radiatoren op neer te zetten, zodra deze zijn verwijderd. Als eerst gaan we in de schakelkast de hoofdschakelaar van de centrale verwarmingsinstallatie uit. Daarna verwijderen we het afdekdopje van het terugloopventiel van je radiator en draai je met een inbussleutel het ventiel dicht. Met een schroevendraaier draaien we de ontluchting aan de bovenzijde van de radiator open. Nu moet de emmer erbij gehaald worden. We plaatsen de emmer onder de radiator en draaien dan de verbinding naar de radiator los. Al het water loopt nu uit het aftappunt de emmer in. Wacht dan even tot de radiator helemaal leeggelopen is. Nu gaan we de radiator demonteren. We schroeven hem los van de bevestigingsbeugels en halen hem eraf. Dan zetten we de radiator rechtop op een handdoek of op de oude lakens. Er kan altijd nog wat roestkleurig water uit de radiator komen. Nu gaan we de radiator weer opnieuw monteren in de bevestigingsbeugels en we schroeven dan de waterleidingen vast. We draaien de kraantjes van de radiator open en sluiten de ontluchters. Nu zetten we weer druk op de leidingen. Als de druk tussen de 1 en 2 bar zit, moet je de twee kraantjes even opnieuw sluiten. Op het einde moet de radiator ontluchten. We draaien de ontluchter open totdat er weer water uit komt. Daarna sluit je de ontluchters meteen opnieuw. Dan gaan we weer de druk controleren. Deze stap moet je volgen totdat de radiator geen borrelend achtig geluid meer maakt. Nu is de radiator klaar en kan je hem opnieuw aanzetten!

Als je een radiator verwijdert dan hou je leidingen over die je niet gebruikt. Omdat je natuurlijk wilt voorkomen dat er water je woning instroomt als je verwarming aan staat, sluit de vakman de leidingen af. Dat noem je afdoppen. Er zijn twee manieren waarop uzelf of de loodgieter een waterleiding kan afdoppen. U kunt een dop op het uiteinde van de leiding solderen of gebruikmaken van een zogenaamde knelkoppeling. Een knelkoppeling is het makkelijkste te realiseren, want voor deze manier van afdoppen heeft u enkel het knelverbindingsstuk en twee moersleutels nodig. Om een dop op de waterleiding vast te solderen heeft u meerdere gereedschappen nodig. Over het algemeen kunnen we de stelling maken dat als u tijdelijk een waterleiding wilt afdoppen, u gebruik kunt maken van een knelkoppeling. Moet de waterleiding voor langere tijd afgedopt blijven, dan kiest u voor een soldeerverbinding.


Radiator weggooien

Indien u uw radiator weg wilt hebben omdat hij niet wordt gebruikt of voor een andere reden. Dan lossen we dit vakkundig op. Het Afvalmateriaal nemen gewoon voor u mee zodat alles netjes wordt achtergelaten.

Radiator verwijderen stadsverwarming

Verwarmt u uw woning met stadswarmte en wil je een radiator ontkoppelen? Dan moet je de hulp inschakelen van een erkende vakman. De radiator is aangesloten op een extern circuit. Dat betekend dat heel de wijk ermee verbonden is. Als er iets mis gaat met het afkoppelen krijg je een onafgebroken stroom heel heet water binnen en dat is natuurlijk erg gevaarlijk en onhandig

De radiator verwijderen zonder een voetventiel

Heb jij een radiator zonder een voetventiel? Dan moet al het water worden afgetapt op de laagstgelegen radiator van de installatie (bijv. de radiator bij de voordeur). Wilt u hier nou meer hulp bij krijgen? Loodgieter.nl staat altijd voor u klaar!

Kosten radiator verwijderen

Hieronder staat het linkje van al onze tarieven: https://www.loodgieter.nl/tarieven

Onderaansluiting radiator Radiator met voetventiel Verroeste radiator verwijderen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot