Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Radiator verwijderen

 

Verwijderen radiator in 10 stappen.

Radiator verwijderenHoe gaat het nou in zijn werk om een radiator af te koppelen?
Een radiator afkoppelen is gelukkig niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk om de juiste stappen volgen.

Dit zijn de materialen die ervoor nodig zijn:

ontluchtingssleuteltje
schroevendraaier
inbussleutel
steeksleutel
emmer
handdoeken of oude lakens
om de radiatoren op neer te zetten, zodra deze zijn verwijderd


Als eerste wordt in de schakelkast de hoofdschakelaar van de centrale verwarmingsinstallatie uitgezet. Daarna wordt het afdekdopje van het terugloopventiel van de radiator verwijderd en met een inbussleutel het ventiel dichtgedraaid. Met een schroevendraaier draait u de ontluchting aan de bovenzijde van de radiator open. Nu moet de emmer erbij gehaald worden. U plaatst de emmer onder de radiator en draait dan de verbinding naar de radiator los. Al het water loopt nu vanuit het aftappunt de emmer in. Wacht dan even tot de radiator helemaal leeggelopen is. Nu kan de radiator gedemonteerd worden. Deze wordt losgeschroefd van de bevestigingsbeugels en verwijderd. Zet vervolgens de radiator rechtop op een handdoek of op een oud laken, want er kan altijd nog wat roestkleurig water uit de radiator komen. Nu kan een nieuwe radiator weer gemonteerd worden in de bevestigingsbeugels en op de waterleidingen worden vastgeschroefd. Draaien de kraantjes van de radiator open en sluiten de ontluchters. Nu staat er weer druk op de leidingen. Als de druk tussen de 1 en 2 bar zit, moet u de twee kraantjes opnieuw sluiten. Op het einde moet u de radiator ontluchten. Draaien de ontluchter open totdat er weer water uit komt. Daarna sluit u de ontluchters meteen opnieuw en controleert u nogmaals de waterdruk. Blijf deze stappen volgen, totdat de radiator geen borrelend geluid meer maakt. Nu is de radiator klaar voor gebruik en kan opnieuw worden aangezet!

Als u een radiator definitief verwijdert, dan houdt u leidingen over die niet meer gebruikt worden. Omdat te voorkomen dat er water de woning kan instromen als de verwarming aan staat, dopt de vakman de leidingen af. Er zijn twee manieren waarop uzelf of de loodgieter een waterleiding kan afdoppen. U kunt een dop op het uiteinde van de leiding solderen of gebruikmaken van een zogenaamde knelkoppeling. Een knelkoppeling is het makkelijkste te realiseren, want voor deze manier van afdoppen heeft u enkel het knelverbindingsstuk en twee moersleutels nodig. Om een dop op de waterleiding vast te solderen heeft u meerdere gereedschappen nodig. Over het algemeen kunnen we de stelling maken dat als u tijdelijk een waterleiding wilt afdoppen, u gebruik kunt maken van een knelkoppeling. Moet de waterleiding voor langere tijd afgedopt blijven, dan kiest u voor een soldeerverbinding.


Radiator verwijderen stadsverwarming

Verwarmt u uw woning met stadswarmte en wilt u een radiator ontkoppelen? Schakel dan de hulp in van een erkende vakman. De radiator is aangesloten op een extern circuit. Dat betekent dat heel de wijk ermee verbonden is. Als er iets mis gaat met het afkoppelen krijg u een onafgebroken stroom heel heet water binnen en dat is natuurlijk erg gevaarlijk en onhandig

De radiator verwijderen zonder een voetventiel

Heeft u een radiator zonder voetventiel? Dan moet al het water worden afgetapt op de laagstgelegen radiator van de installatie (bijv. de radiator bij de voordeur). Wilt u hier nou meer hulp bij krijgen? Loodgieter.nl staat altijd voor u klaar!

Kosten radiator verwijderen

Hieronder staat het linkje van al onze tarieven: https://www.loodgieter.nl/tarieven

 

Onderaansluiting radiator Radiator met voetventiel Verroeste radiator verwijderen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot