Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Gashaard

Gashaarden komen in verschillen types, zo zijn er de vrijstaande gevelgashaarden, inbouwgashaarden, vrijstaande/vrij hangende gashaarden. Kortom, voor ieder huishouden en iedere situatie is een oplossing. Zo biedt de inbouwgashaard een strakke en moderne vormgeving. Terwijl de vrijstaande gashaard flexibiliteit levert en een landelijke uitstraling.


Gaskachel of gashaard

In het verleden was het zo dat de gaskachel gebruikt werd voor de verwarming, deze zorgde voor een lokale verwarming die toentertijd, met name vooruit straalde.
Gashaarden werden toen met name als sfeer en/of bijverwarming gebruikt.
Dit verschil is de begin jaren 2000 veranderd. De ontwikkelingen op het gebied van de gashaarden zorgde dat deze hun warmte door de gehele ruimte “straalt”.


Gashaard onderhoud

Gashaarden zijn erg gebruiksvriendelijk. Met een druk op de knop, of tegenwoordig zelfs met tablet of telefoon, kan deze aangezet worden en op de gewenste temperatuur worden ingesteld.
Daarnaast heeft een gashaard weinig onderhoud nodig. Overigens is het wel belangrijk dat deze minimaal één keer per jaar door een professional wordt onderhouden. Dit geldt voor gashaarden die gebruikt worden als primaire verwarming en ook voor gashaarden die als sfeerverwarming worden gebruikt.
Bij een onderhoudsbeurt wordt de volledige kachel nagelopen, deze wordt gereinigd en de thermokoppel wordt nagekeken en vervangen indien nodig.


Gashaard en gaskachel storingen

Zowel de gashaard als gaskachel dienen minimaal één keer per jaar onderhouden te worden.
Zonder onderhoud is de kans op storingen of een defect groot.
Storingen ontstaan altijd wanneer het niet uitkomt. Het onderhoud wordt vaak vergeten in de zomer en wanneer het stookseizoen dan begint gaat de kachel tot uw verbazing niet aan. Dit is erg vervelend en uiterst oncomfortabel, zeker wanneer net uw familie uit Australia op bezoek komt met kerst.
Nu zijn gashaarden redelijk moderne verwarmingssystemen en laten zich door een haardenspecialist nog goed repareren, gaskachels daarentegen zijn vaak al wat ouder, wat het steeds moeilijker maakt om aan de juiste onderdelen te komen.
Ook hier geldt, onderhoud is behoud! En met goed onderhoud kunt u nog jaren van uw gaskachel genieten.
 

Gashaard en gaskachel in de toekomst

De discussie omtrent gaswinning wordt steeds sterker. De vraag naar gas wordt groter, maar de gaswinning in Groningen wordt afgebouwd.
Ons landje kent zo’n 8 miljoen huishoudens, het merendeel hiervan stookt op aardgas. Om te voldoen aan de hoeveelheid gas wordt deze vanuit het buitenland geïmporteerd. Dit gas heeft vaak een andere samenstelling dan het Nederlandse gas, wat weinig vocht heeft.
Overigens kunnen de meeste moderne gaskachels dit zonder problemen verwerken en kunnen deze gewoon blijven branden. Echter gaan steeds meer woningen van het gas af en worden tegenwoordig bijna alle nieuwbouwwoningen zonder gas opgeleverd. Elektrische manieren van verwarmen vervangt langzaamaan het koken en verwarmen van woningen.

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Gashaard

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot