Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Verwarming afkoppelen

Wanneer een verwarming vervangen?

Wanneer moet je nou eigenlijk een verwarming vervangen? Dat doe je natuurlijk als hij versleten, stuk of beschadigd is. Als je je muur wilt verven dan is het ook vaak handig. De radiator wordt het meest afgekoppeld/vervangen bij een verhuizing. Sommige radiatoren staan weer mooier in uw interieur als de ander. Wij als loodgieter.nl kunnen u daar het beste bij helpen!

Hoe gaat het afkoppelen van een verwarming te werk?

Hoe gaat het nou in zijn werk om een verwarming af te koppelen. Een verwarming afkoppelen is gelukkig niet gevaarlijk, wel moet je de juiste stappen volgen. Dit zijn de materialen die ervoor nodig zijn: een ontluchtingssleuteltje, schroevendraaier inbussleutel, steeksleutel, emmer, inbussleutel en handdoeken of oude lakens om de radiatoren op neer te zetten als hij eraf gehaald is. Als eerst gaan we in de schakelkast de hoofdschakelaar van de centrale verwarmingsinstallatie uit. Daarna verwijderen we het afdekdopje van het terugloopventiel van je verwarming en draai je met een inbussleutel het ventiel dicht. Met een schroevendraaier draaien we de ontluchting aan de bovenzijde van de verwarming open. Nu moet de emmer erbij gehaald worden. We plaatsen de emmer onder de verwarming en draaien dan de verbinding naar de verwarming los. Al het water loopt nu uit het aftappunt de emmer in. Wacht dan even tot de verwarming helemaal leeggelopen is. Nu gaan we de verwarming demonteren. We schroeven hem los van de bevestigingsbeugels en halen hem eraf. Dan zetten we de verwarming rechtop op een handdoek of op de oude lakens. Er kan altijd nog wat roestkleurig water uit de radiator komen. Nu gaan we de verwarming weer opnieuw monteren in de bevestigingsbeugels en we schroeven dan de waterleidingen vast. We draaien de kraantjes van de verwarming open en sluiten de ontluchters. Nu zetten we weer druk op de leidingen. Als de druk tussen de 1 en 2 bar zit, moet je de twee kraantjes even opnieuw sluiten. Op het einde moet de verwarming ontluchten. We draaien de ontluchter open totdat er weer water uit komt. Daarna sluit je de ontluchters meteen opnieuw. Dan gaan we weer de druk controleren. Deze stap moet je volgen totdat de verwarming geen borrelend achtig geluid meer maakt. Nu is de verwarming klaar en kan je hem opnieuw aanzetten!
Als je een verwarming verwijdert dan hou je leidingen over die je niet gebruikt. Omdat je natuurlijk wilt voorkomen dat er water je woning instroomt als je verwarming aan staat, sluit de vakman de leidingen af. Dat noem je afdoppen.

Verwarming afkoppelen stadsverwarming

Heb je stadsverwarming en wil je een verwarming ontkoppelen? Dan moet je de hulp inschakelen van een erkende vakman. De verwarming is aangesloten op een extern circuit. Dat betekend dat heel de wijk ermee verbonden is. Als er iets mis gaat met het afkoppelen krijg je een onafgebroken stroom heel heet water binnen en dat is natuurlijk erg gevaarlijk en onhandig

De verwarming afkoppelen zonder een voetventiel

Heb jij een verwarming zonder een voetventiel? Dan moet al het water worden afgetapt op de laagstgelegen radiator van de installatie (bijv. de radiator bij de voordeur). Wilt u hier nou meer hulp bij krijgen? Loodgieter.nl staat altijd voor u klaar!

Kosten verwarming afkoppelen

Hieronder staat het linkje van al onze tarieven: https://www.loodgieter.nl/tarieven

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot