Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Verschillende radiatorknoppen


Normale radiatorknop

RadiatorknopEr zijn verschillende soorten radiatorknoppen Je hebt radiatorknoppen om gewoon je radiator open en dicht te draaien. Dit noemen we ook wel de “aan-uit-knoppen”. Met deze radiatorknoppen kan je niks anders dan de radiator open of dicht zetten. Je kan de radiator natuurlijk wel  half open draaien, maar dat betekent dat er dan altijd warmte door de radiator zal blijven stromen. Dit is natuurlijk niet energiezuinig. De aan-uit-knoppen willen wel eens slijten waardoor ze dan niet meer goed werken. Zodra je dan aan de knop draait, gebeurt er helemaal niks als je de radiator af wil sluiten of aan wilt zetten. Dan is het tijd om de knop te vervangen.
Deze knoppen zijn vaak los van de kraan te halen zodat je deze kan vervangen voor een zelfde type knop, zonder dat je de kraan hiervoor hoeft te verwijderen.
 

Thermostaatknop

thermostaatknopEr zijn ook radiatorknoppen die je kan gebruiken door ze op een bepaalde stand te zetten. Deze radiatorknoppen hebben vaak getalletjes op de knop staan, bijvoorbeeld 1 tot en met 5. De getallen 1 tot en met 5 zijn bepaalde temperaturen. Vaak staat het getal 3 voor rond de 20 graden. Als je de thermostaatknop instelt op stand 3, zal de radiator afgesloten worden zodra de thermostaatknop 20 graden meet.  Als je thermostaatkraan  niet goed meer werkt, kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Het kan zijn dat de thermostaatknop zelf defect is, dan is het een kwestie van de thermostaatknop vervangen want het kan ook zo zijn dat de thermostaatkraan, waar de waarde knop op zit, niet goed meer functioneert. Dan blijft het pinnetje van de thermostaatkraan meestal naar binnen zitten en blijft de kraan dus afgesloten. Met een beetje geluk is het pinnetje nog los te krijgen, anders zal de hele kraan vervangen moeten worden. Uiteraard ben je hiervoor bij Loodgieter.nl aan het juiste adres.
 

Slimme thermostaatknop

Tegenwoordig hebben we ook de slimme thermostaatknop. Dit is een thermostaatknop die je kan bedienen met een app op je mobiele telefoon. Hiervoor moet wel je hele verwarmingssysteem aangepast worden. Alle radiatoren moeten dan voorzien zijn van een slimme thermostaatknop. Met de slimme thermostaatknoppen kan je elke ruimte apart verwarmen. Ideaal voor als je bijvoorbeeld studerende kinderen hebt. Nu kan dan de slaapkamer van je kind gewoon verwarmen zonder dat de rest van het huis mee verwarmd. Het is een mooie luxe maar wel een redelijke investering, Je moet immers al je radiatoren van thermostaatkranen voorzien met slimme thermostaatknoppen. Op den duur zit er wel een terugverdienmodel in omdat nu niet meerdere radiatoren meedraaien bij de warmtevraag van een andere radiator.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot