Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Verwarmingsbuizen wegwerken

Met een centrale verwarming ontkom je er niet aan: verwarmingsbuizen die door de gehele woning lopen en die de radiatoren verbinden met de cv ketel. Hierdoor stroomt het warme water dat de radiatoren verwarmd. Ze zijn dus nodig, maar niet al deze verwarmingsbuizen zijn altijd even fraai weggewerkt. Hierdoor kunnen verwarmingsbuizen een storend element zijn in menig ruimte. Het past niet bij het interieur en ze nemen ook ruimte in. Het beste zou zijn om deze buizen aan het zicht te onttrekken, maar hoe doe je dat? Kun je dit ook laten uitvoeren door een expert en hoeveel gaat dit dan wel kosten?

Waarom de verwarmingsbuizen wegwerken?


Verwarmingsbuizen die overal in het zicht hangen vormen één van de grootste interieur irritaties. Dit is dan ook de hoofdreden dat mensen ervoor kiezen om de verwarmingsbuizen weg te werken. Met weggewerkte leidingen heb je weer een strak interieur en ook ruimte om meubels, kasten of planken te plaatsen. Het is aan te bevelen om tijdens een renovatie direct zoveel mogelijk leidingen weg te werken. Dit voorkomt een hoop werk achteraf. Maar dit is natuurlijk niet altijd het geval. Als je een andere woning betrekt, dan heb je geen invloed gehad op het feit of verwarmingsbuizen wel of niet weggewerkt moeten worden. Maar het is gelukkig ook mogelijk om achteraf nog de verwarmingsbuizen weg te werken. Hoeveel werk dit is, zal vooral afhangen van de gekozen methode. Je kunt de verwarmingsbuizen namelijk wegwerken in de muur, de vloer of het plafond, maar je kunt ook denken aan een ombouw om je verwarmingsbuizen.


Verwarmingsbuizen in de muur of de vloer wegwerken


Eigenlijk is het wegwerken van verwarmingsbuizen in de muur, vloer of plafond het mooiste. De buizen zijn dan ook definitief uit het zicht, zonder dat dit ruimte vergt van een ombouw. Er hangt alleen een groot nadeel aan en dat is dat dit een behoorlijke klus is. Het is ook een klus die niet zomaar iedereen kan. Neem bijvoorbeeld de buizen die verbonden zijn met de radiatoren. Deze buizen lopen meestal langs de muur. Om ze in de muur te krijgen zul je de buizen moeten verleggen. Dit houdt ten eerste in dat je alle buizen moet ontkoppelen, op de plek waar de verwarmingsbuizen komen te lopen, moeten er sleuven in de muur worden gefreesd, om vervolgens de buizen weer te plaatsen. Daarna moet de muur weer worden afgewerkt. Als je dit wilt toepassen op alle verwarmingsbuizen in je woning, dan zul je al doorhebben dat dit al een verbouwing op zich is. Naast het verleggen van verwarmingsbuizen zullen ook alle muren opnieuw moeten worden aangekleed. Dit is dus niet een klusje die je even tussendoor doet. En als je al geen kennis hebt van hoe je verwarmingsbuizen kunt verleggen, kun je het beter ook niet zelf doen. Veel beter is het dan om een loodgieter in te schakelen, die kennis van zaken heeft.

Verwarmingsbuizen in een ombouw wegwerken


Wat gemakkelijker wordt het om de verwarmingsbuizen in een ombouw, oftewel een koof of een profiel weg te werken. Hiermee laat je de verwarmingsbuizen op de originele plek hangen en je hoe ook niets aan je centrale verwarming te doen. Een ombouw heeft wel een klein nadeel en dat is dat het een stukje ruimte inneemt. Voordeel is dan wel dat ook dan de leidingen volledig zijn weggewerkt. De koof kun je behangen, tegelen of schilderen in de dezelfde stijl als de rest van de ruimte, zodat de ombouw geen storend element is in je woonruimte. Het vergt alleen wel wat meetwerk en vooral als je veel hoeken en bochten in de verwarmingsbuizen hebt, kan het lastig zijn om een goede en strakke ombouw te bouwen. Als je niet handig bent met het zelf bouwen van een ombouw, dan zijn er tegenwoordig ook kant-en-klaar profielen te koop, maar je kunt het ook aan een expert overlagen. De expert heeft verstand van het correct zagen van hout, zodat je verwarmingsbuizen strak zijn weggewerkt onder een ombouw.

Kosten voor het wegwerken van verwarmingsbuizen


Het spreekt voor zich dat het wegwerken van de verwarmingsbuizen in de muur of het plafond, het meest kostbare is. Je zult hiervoor een gedeelte van de centrale verwarming moeten ontkoppelen om overal goed bij te komen en sleuven te frezen. Dit kun je ook het beste door een vakman laten uitvoeren. Het is lastig om er een prijskaartje aan te hangen, want de prijs is afhankelijk van hoeveel leidingen er moeten worden weggewerkt en hoeveel een loodgieter kost. Bij het plaatsen van een ombouw om je verwarmingsbuizen zul je veel geld kwijt zijn aan mdf hout, maar dit is gelukkig niet heel duur. Ook hier is het weer afhankelijk van hoeveel verwarmingsbuizen je moet wegwerken. Vraag daarom altijd van diverse loodgieters een offerte op om een realistische prijs te kunnen bepalen en uiteindelijk een keuze te maken voor een goede vakman.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot