Direct bellen Direct aanvragen

Snel en eenvoudig een loodgieter regelen!

085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 220.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 220.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Wat is een thermostaat


De kamerthermostaat schakelt de verwarming aan en uit en houdt de woning constant op de ingestelde temperatuur. Vroeger werd de temperatuur geregeld door een thermostaat met een kwikschakelaar. Het kwik meet de temperatuur in de ruimte en laat de thermostaat aanslaan bij lage temperatuur en uitslaan wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Kwik mag tegenwoordig niet meer worden gebruikt en deze thermostaten worden niet meer geplaatst en zijn niet meer verkrijgbaar in de winkel.


De klokthermostaat


Met een klokthermostaat kan de temperatuur van de verwarming vooraf worden ingesteld. Per dag of voor een langere periode kan worden ingesteld hoe laat de verwarming aan of uit moet slaan. Ook is het mogelijk om handmatig de temperatuur warmer of kouder in te stellen. De klokthermostaat is verkrijgbaar met een aan/uit regeling of een modulerende regeling. De aan/uit functie is ondertussen verouderd, tegenwoordig zijn de meeste geplaatste klokthermostaten modulerend. Het is afhankelijk van het type cv-ketel in de woning, welke klokthermostaat geschikt is voor de warmteregeling.


De digitale thermostaat


De digitale kamerthermostaat is de meest geplaatste optie tegenwoordig. Het biedt meerdere opties dan de klokthermostaat en is vooral handig door het digitale scherm. Exacte temperaturen worden op de display weergegeven en per dag kan er worden ingesteld hoe laat de verwarming aan of uit moet slaan. De meeste digitale thermostaten kunnen worden verbonden met het Wifi-netwerk, waardoor het mogelijk is om de thermostaat op afstand, via telefoon of laptop, aan te sturen. Kostenbesparend op de energierekening en milieuvriendelijk. Wel vergt het enige tijd om de thermostaat op de juiste manier in te stellen, maar komt u er zelf niet uit, dan is Loodgieter.nl u ook hierbij graag van dienst.


De “slimme” thermostaat


Een thermostaat met een prijskaartje, maar zeker een optie om te overwegen, vanwege de vele mogelijkheden. Deze slimme thermostaat is gekoppeld aan uw Wifi-netwerk en “leert” van uw leefritme, registreert zelfs beweging in de ruimte. De thermostaat onthoudt wanneer u de verwarming hoger of lager zet of niet thuis bent, dit patroon wordt overgenomen door de thermostaat en de temperatuur zal na de “leerperiode” automatisch worden aangepast. Uiteindelijk weet de slimme kamerthermostaat wanneer u uit huis bent en zal de verwarming automatisch afslaan, zeer energiezuinig en dus kostenbesparend. De slimme kamerthermostaat is op afstand met een app op de smartphone te bedienen. Wel zo handig als je bent vergeten de verwarming uit te zetten of deze alvast aan te zetten om thuis te komen in een behaaglijk, warm huis.


Verwarming regelen per ruimte


Sommige slimme thermostaten bieden de mogelijkheid om de temperatuur in bepaalde ruimtes afzonderlijk te regelen. Zo worden alleen de ruimtes verwarmt die in gebruik zijn, dat bespaart nog meer energiekosten. Om dit te realiseren moeten er slimme radiatorknoppen op de radiatoren geplaatst worden in de ruimtes waar de verwarming apart moet worden geregeld. De slimme thermostaat zal vervolgens de thermostaatknoppen draadloos aansturen en de betreffende ruimte verwarmen. Via de app is het zelfs mogelijk om een weekschema te programmeren voor elke aangesloten ruimte in de woning.


Welke thermostaat is geschikt voor stadsverwarming?


Bij stadsverwarming heeft u niet de beschikking over een eigen cv-ketel, maar heeft u wel de mogelijkheid om een slimme thermostaat te plaatsen. Het is ook bij stadsverwarming niet wenselijk om de radiatoren te laten branden in ruimtes die niet in gebruik zijn, dat is niet energiezuinig en kostenbesparend. Een slimme thermostaat kan worden aangesloten op de centrale cv-klep (indien aanwezig) in de meterkast. Bijkomend voordeel is dat de kamertemperatuur kan worden ingesteld en digitaal worden afgelezen. Ook een zone-regeling om de aparte ruimtes apart te kunnen bedienen is mogelijk bij een woning met stadsverwarming.
Welke thermostaat is geschikt voor mijn woning?
De meest geschikte thermostaat voor uw woning is heel erg afhankelijk van de cv-ketel of de aanwezigheid van een centrale cv-klep bij stadsverwarming. Niet alle cv-ketels zijn geschikt voor een slimme kamerthermostaat, laat u daarom goed informeren en adviseren door een vakman en bespreek de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie of advies?
U kunt hiervoor ons contactformulier invullen, maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419.





 

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot