Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Laat uw kranen vakkundig installeren door de loodgieter


In diverse ruimtes in de woning zijn kranen geïnstalleerd. In de keuken vormt de kraan een belangrijk onderdeel om water in de keuken te verkrijgen tijdens het koken. Het toilet is meestal voorzien van een klein kraantje waar u na het toiletgebruik de handen kunt wassen. De badkamer is de ruimte waar meestal meerdere kranen aanwezig zijn, zoals de kraan voor de douche, het bad en een wastafelkraan. Ook in slaapkamers kan er een wastafel met kraan zijn geïnstalleerd. Veel kranen huis houdt ook in dat er veel leidingen door de woning lopen. Als er dan iets gewijzigd moet worden bij bijvoorbeeld een verbouwing, dan is het verstandig om de loodgieter in te schakelen. Overigens is de loodgieter ook in te zetten als u een kraan wilt vervangen of repareren.


De keukenkraan


De keukenkraan vormt tezamen met de gootsteen het hart van de keuken. In de keuken heeft u namelijk altijd water nodig, dus een goede kraan is van groot belang voor de keuken. Investeer daarom in een goede kraan die lang meegaat. Maar niet alleen de kwaliteit van de kraan is belangrijk. De kraan moet ook voldoen aan een bepaald design, zodat het goed bij de keuken past. U heeft dan ook een enorme keuze in verschillende soorten keukenkranen. Welk soort keuken u ook heeft, er is altijd wel een kraan dat hier bij past. Naast een normale kraan, kunt u tegenwoordig ook kiezen voor een kokend waterkraan. Hieruit komt direct kokend water, zonder dat u zelf nog water moet koken. Er zijn ook keukenkranen waar een flexibele slang uit komt. Dit is handig als u op andere plekken in de keuken water nodig heeft of voor mindervaliden die niet in staat zijn om naar de bovenverdieping te gaan. Zo kunnen mindervaliden bijvoorbeeld hun haar in de keuken wassen. Als u moeite heeft om een nieuwe kraan in de keuken te installeren of u heeft een lekkende kraan, laat dan de loodgieter de kraan installeren of vervangen. Zij zijn zeer ervaren in het plaatsen van alle soorten keukenkranen.


Kranen in de badkamer


De badkamer heeft normaliter de meeste kranen van de hele woning. De douchekraan is hierbij de belangrijkste kraan, want deze wordt dagelijks en soms door meerdere gezinsleden gebruikt. Het soort douchekraan kan van invloed zijn op het comfort. Zo is er de douchemengkraan, een alternatief voor de klassieke kraan met twee draaiknoppen. Met één hendel kunt u gemakkelijk het water op temperatuur brengen. Wilt u het helemaal gemakkelijk en luxe hebben, kies dan voor een thermostaatkraan. De kraan stelt u in op een bepaalde temperatuur, zodat het water direct op de gewenste temperatuur is. Ten opzichte van een douchemengkraan is er met een thermostaatkraan veel water te besparen. Ook de wastafelkraan is een belangrijke kraan in de badkamer. Deze kraan wordt geïnstalleerd op de wastafel of op een badkamermeubel. Door het vele gebruik van de douchekraan en de badkamerkraan kunt u op den duur last krijgen van een lekkende kraan. Dit heeft tot gevolg dat de kranen aangetast worden door kalk. Dit ziet er niet mooi uit, maar kan ook het interne mechanisme van de kraan aantasten. Een loodgieter kan deze kranen gemakkelijk vervangen als reparatie geen zin meer heeft.


De buitenkraan


De buitenkraan is een zeer handige kraan die aan de buitenkant van de woning hangt. Het grote voordeel is dat hier de tuinslang op is aan te sluiten en u er gemakkelijk de tuin mee kunt besproeien. Het voorkomt dat de tuinslang binnen op de kraan moet aansluiten en de keuken smerig wordt. Wel moet u bij de buitenkraan oppassen dat deze in de winter goed wordt afgedekt of geheel van de waterleiding wordt afgesloten. Achtergebleven water in de kraan kan tijdens de wintermaanden bevriezen en zal gaan uitzetten. Dit kan grote schade aan de kraan en de waterleiding veroorzaken. Heeft u nog geen kraan aan de buitenzijde van de woning? Dan kan de loodgieter een waterleiding aanleggen en de kraan installeren, zodat u ook buiten water kunt gebruiken. Ook bij een lekkende kraan buiten kunt u de loodgieter inschakelen, die de kraan kan repareren of vervangen.


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot