Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Hoekstopkraantje vervangen

Wat is een Hoekstopkraantje?

Een hoekstopkraantje is niets anders dan een afsluiter van een waterleiding zonder dat daarbij de hoofdkraan dicht gedraaid hoeft te worden. Het heeft zijn naam te danken aan de 90-graden bocht die de kraan maakt, waardoor het gemakkelijk kan worden geïnstalleerd in kleine ruimtes. Deze wordt veelal geplaatst voor de verschillende kranen binnen de woning zoals bij wastafels, toiletten en andere sanitaire voorzieningen.

Wanneer moet je een hoekstopkraantje vervangen?

Hoewel hoekstopkranen gemaakt zijn om lang mee te gaan, kunnen ze na verloop van tijd slijten. Er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat het tijd is om een hoekstopkraantje te vervangen. Als je merkt dat er water lekt bij de kraan, of als de kraan moeilijk opendraait of niet meer goed afsluit, dan is het waarschijnlijk tijd om de kraan te vervangen. Bovendien, als de kraan er oud en versleten uitziet, is het beter om deze te vervangen voordat er problemen ontstaan.

Hoe vervang je een hoekstopkraantje?

Het vervangen van een hoekstopkraantje is een relatief eenvoudige klus, maar als je geen ervaring hebt met loodgieterswerk, dan kan het een uitdaging zijn. Als je twijfelt over je vaardigheden, is het altijd beter om een erkende loodgieter in te schakelen via om het werk te doen.

Stappenplan hoekstopkraantje vervangen

Stap 1: Zet de watertoevoer uit Voordat u begint met het vervangen van uw hoekstopkraantje, moet u de watertoevoer naar de kraan of sanitaire voorziening waaraan u werkt dichtgezet worden. Dit kan meestal worden gedaan door het door de hoofdkraan dicht te zetten. Bij de meeste woningen zit de hoofdkraan in de meterkast of direct onder het kruipluik. Hiermee wordt voorkomen dat er water uit de leidingen lekt terwijl u de hoekstopkraan vervangt.

Stap 2: Draai de oude hoekstopkraan los Gebruik een verstelbare sleutel om de oude hoekstopkraan los te draaien. Zorg ervoor dat u de sleutel stevig vastpakt en draai de kraan tegen de klok in om deze los te maken. Als de hoekstopkraan moeilijk loskomt, kunt u een beetje kruipolie of smeermiddel gebruiken om de draad losser te maken.

Stap 3: Verwijder het oude hoekstopkraantje Verwijder de oude hoekstopkraan uit de waterleiding en gebruik een doek om eventueel vuil of kalk te verwijderen. Zorg ervoor dat u de leiding niet beschadigt bij het verwijderen van het hoekstopkraantje.

Stap 4: Plaats het nieuwe hoekstopkraantje Breng wat sanitairkit aan op de schroefdraad van het nieuwe hoekstopkraantje en sluit deze aan op de waterleiding. Zorg ervoor dat u de kraan goed vastdraait met behulp van een verstelbare sleutel. Wees voorzichtig om de draad niet te strak aan te draaien, omdat dit de kraan of de waterleiding kan beschadigen.

Stap 5: Sluit de hoekstopkraan aan op het apparaat Als de nieuwe hoekstopkraan is geïnstalleerd, kunt u deze aansluiten op het apparaat dat u wilt gebruiken. Draai de moer van de slang of pijp die aan het apparaat is bevestigd vast op de hoekstopkraan. Zorg ervoor dat u de moer goed vastdraait om lekkages te voorkomen.

Stap 6: Draai de watertoevoer weer open Nadat u het nieuwe hoekstopkraantje heeft geïnstalleerd en deze is aangesloten op de kraan of sanitaire voorzinnig die u wilt gebruiken, kunt u de hoofdkraan weer openzetten. Controleer of het hoekstopkraantje goed werkt door de kraan of de waterleiding waar aan u heeft gewerkt te openen en te controleren of er water doorheen stroomt.

Stap 7: Controleer op lekkages Controleer na het openen van de hoofdkraan of er lekkages zijn rondom het hoekstopkraantje en de kraan of leiding welke u heeft aangesloten. Als er lekkages zijn, kunt u proberen om de moeren op de iets strakker aan te draaien om de lekkage te stoppen. Zorg ervoor dat u deze niet te strak aandraait, omdat dit de leiding kan beschadigen. Als u er zelf niet uitkomt twijfel dan niet om een erkende loodgieter in te schakelen via loodgieter.nl

Stap 8: Test de nieuwe hoekstopkraan Controleer of de nieuwe hoekstopkraan naar behoren werkt door deze in te schakelen en uit te schakelen. Controleer of de kraan gemakkelijk open en dicht gaat en of er geen lekkages zijn. Als alles naar behoren werkt, kunt u erop vertrouwen dat uw nieuwe hoekstopkraan goed is geïnstalleerd.

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Hoekstopkraantje vervangen
Loodgieter Hoekstopkraantje vervangen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot