Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Badkraan, vervangen of repareren?


Loodgieter.nl heeft ruime ervaring in vervanging, installatie of reparatie van alle soorten badkranen. In eerste instantie zal de loodgieter altijd kijken of het mogelijk is om een defecte badkraan te repareren, maar u krijgt ook eerlijk advies als het beter is om de badkraan te laten vervangen. Is de badkraan ouder dan tien jaar, dan krijgt u over het algemeen het advies om de kraan niet te laten repareren, maar deze te laten vervangen. De kosten van een reparatie wegen vaak niet op tegen de kosten van vervanging en zo kunt u weer jaren zonder problemen en met garantie vooruit.

Een afspraak maken met één van onze loodgieters voor vervanging of reparatie van de badkraan? Graag ontvangen wij graag wat meer informatie van u. Welk type badkraan of merk en als mogelijk foto’s van de huidige situatie. Het scheelt ook voor u tijd en geld als de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek komt.

U kunt ons contactformulier invullen voor het maken van een afspraak, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Bellen kan natuurlijk ook! Loodgieter.nl is bereikbaar op 085-8770419, dit nummer kan ook gebruikt worden om foto’s te sturen via WhatsApp.


Kan de badkraan nog gerepareerd worden?

Of de defecte badkraan nog gerepareerd kan worden, hangt van meerdere factoren af;

Om eventuele reparatiewerkzaamheden in te kunnen schatten, is het belangrijk om te weten waar de kraan precies lekt. Blijft de badkraan doordruppelen of lekt deze op de aansluiting van het bad?

Bij oudere badkranen kan een versleten pakking de oorzaak zijn van het blijven druppelen van de kraan. Vaak is dit vrij makkelijk te verhelpen en kan door de loodgieter snel worden gerepareerd.

Badkamerkranen worden intensiever gebruikt, dan bijvoorbeeld een buitenkraan, daardoor kan het binnenwerk gevoeliger zijn voor slijtage.

Soms zitten de knoppen van de badkraan vast door kalkaanslag, dan is vervanging van de badkraan meestal het advies.


Wat is het merk van de defecte badkraan?

De badkranen van de meeste A-merken (bijvoorbeeld Grohe, Hothbath en Hans Grohe), geven vaak al 5 jaar fabrieksgarantie op de onderdelen. Voordeel van de aanschaf van een A-merk badkraan is, dat ook defecte onderdelen na de 5 jaar fabrieksgarantie nog te bestellen en te leveren zijn. De mogelijkheid dat de badkraan nog gerepareerd kan worden, is dus veel groter als het een defect aan een A-merk badkraan betreft. Bij veel merkloze badkranen van de bouwmarkt of internet is het bestellen van onderdelen vaak een stuk lastiger en soms zelfs niet mogelijk.


Hoe oud is de defecte badkraan?

De levensduur van de gemiddelde badkraan is tussen de 12 en 15 jaar. Bij een lekkende of defecte kraan ouder dan 10 jaar, adviseert Loodgieter.nl meestal om deze te laten vervangen. De kosten van een reparatie wegen vaak niet op tegen de kosten van vervanging en zo kunt u weer jaren vooruit met garantie.


Badkraan geeft geen warm water

Controleer dan als eerste de overige kranen in de woning. Geven deze ook geen warm water, dan is waarschijnlijk de waterdruk in de cv-installatie te laag of heeft de cv-ketel een storing. Het bijvullen van de cv-ketel zal het probleem hoogstwaarschijnlijk oplossen. Schakel bij een storing van de cv-ketel een ervaren loodgieter in om dit voor u te repareren. Betreft het wel alleen de badkraan, dan ligt het probleem niet bij de cv-installatie en is het tijd voor vervanging of reparatie van de badkraan.
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Badkraan
Loodgieter Badkraan
Loodgieter Badkraan

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot