Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Keukenkraan

Heeft u een nieuwe keukenkraan nodig of moet de huidige worden gerepareerd?

De installateurs van Loodgieter.nl hebben jarenlange ervaring in het repareren of vervangen van alle soorten en merken keukenkranen.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie betreffende uw wensen. Welk type kraan u gerepareerd of vervangen wilt hebben en ook ontvangen wij graag foto’s van de huidige kraan en de situatie. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar ook kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.

Kan mijn kapotte kraan nog gerepareerd worden?


De loodgieter zal te allen tijde de mogelijkheden bekijken om uw kraan te repareren, maar zal ook een eerlijk advies uitbrengen als het beter is om de kraan te vervangen. Is uw kraan ouder dan 10 jaar, dan adviseert Loodgieter.nl u (afhankelijk van uw klachten) telefonisch meestal al om de kraan te laten vervangen. De reparatiekosten wegen dan vaak niet op tegen de kosten om de kraan te vervangen.
Om een inschatting te maken van de reparatiewerkzaamheden willen wij graag weten waar de kraan precies lekt. Blijft de kraan druppelen, lekt deze op de aansluiting of onder de wastafel of het aanrecht.
Bij oudere kranen zijn versleten pakkingen vaak de oorzaak van het blijven druppelen van de kraan. Dit is een relatief makkelijke klus en zal door onze loodgieter snel worden hersteld.

Lekkende keukenkraan


Wat is het merk van de kraan?


Kranen van de A-merken (bijvoorbeeld Grohe, HansGrohe, Hothbath of Ben), geven vaak zelf al 5 jaar fabrieksgarantie op de onderdelen. Maar het voordeel van een A-merk kraan is ook dat de onderdelen na de 5 jaar garantie nog na te bestellen zijn. Mogelijkheid tot reparatie is dus groter als u een defect aan een A-merk kraan heeft. Bij de kranen van de bouwmarkt is het leveren van onderdelen vaak een stuk lastiger en soms zelfs onmogelijk.


Hoe oud is de kraan?

   
De levensduur van een kraan is gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar. Het advies van Loodgieter.nl is om een kraan ouder dan 10 jaar te laten vervangen. De reparatiekosten wegen vaak niet op tegen de kosten van een nieuwe kraan.
Bij eventuele vervanging van de kraan adviseren wij om een A-merk kraan terug te plaatsen, De meeste kranen worden elke dag intensief gebruikt en bij eventuele lekkages is er bij de A-merken meer kans op reparatie dan bij merkloze kranen van de bouwmarkt. Bij de duurdere kranen is er ook na de vijf jaar fabrieksgarantie grotere kans op reparatie, omdat de loodgieter gericht de onderdelen kan bestellen. Bij mankementen van veel merkloze kranen zijn de onderdelen moeilijk of niet leverbaar, waardoor de kraan uiteindelijk toch vervangen moet worden en u uiteindelijk duurder uit bent.
Veelal kunnen wij de kraan nog repareren, maar in sommige gevallen is het goedkoper om deze te vervangen.


Wilt u een kraan met hoge of lage uitloop?


Een keukenmengkraan met hoge uitloop in de keuken is altijd handig. U kunt er makkelijk een emmer of grote pan onder kwijt. Een hoge uitloop biedt u meerdere keuzemogelijkheden en designs. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uittrekbare uitloop, deze uittrekbare slang is erg handig wanneer u een dubbele spoelbak heeft of makkelijk de pannen wilt afspoelen met de sproeikop. Ontbreekt het u aan de ruimte voor een kraan met hoge uitloop of vindt u het prettiger als deze dichter bij de spoelbak is geplaatst, dan kiest u liever voor een kraan met een lage uitloop.

Hoge draaibare uitloop Lage draaibare uitloop
 

Kokendwaterkraan iets voor u? Milieuvriendelijk en tijdbesparend


Elk uur van de dag direct kokend water uit uw kraan, dat bespaart u een hoop tijd. Een geweldige innovatie die in steeds meer keukens terug te vinden is. Fluitketel en waterkoker kunnen de kast in en ook een pasta of aardappeltje zijn in een fractie van de tijd gaar. Het biedt u veel voordelen en gemak en de huidige kokendwaterkranen hebben een zuinig energielabel. U tapt met de kokendwaterkraan ook altijd de juiste hoeveelheid, hierdoor wordt er geen extra water meer verspild. Een milieuvriendelijk alternatief dus. De installatie van een kokendwaterkraan vraagt wel meer kennis dan een standaardkraan. Er zijn meerdere factoren om rekening mee te houden voordat u kunt genieten van deze innovatie.

Is er voldoende stroomvoorziening in de keuken?
Teveel apparaten op dezelfde groep kan uitval veroorzaken, misschien moet er een extra groep worden aangelegd.

Is de woning geschikt om een kokendwaterkraan te plaatsen?
Heeft u plaats in de keuken voor de bijgeleverde boiler en is deze ruimte altijd vorstvrij? Indien dit niet het geval is, dan is een kokendwaterkraan voor u waarschijnlijk geen mogelijkheid. Mocht u de overweging maken om een kokendwaterkraan te laten installeren, deze biedt u ook nog andere voordelen. De kokendwaterkranen zijn voorzien van een “kinderslot”, waardoor ook de veiligheid van de kleintjes gewaarborgd is. Ook wordt het water gefilterd, waardoor u kalkaanslag voorkomt, puur water dus.
 
Quookerkraan met uittrekbare slang

Garantie

De leveranciers van de duurdere A-merken (bijvoorbeeld Grohe, Hothbath of Ben), geven meestal zelf al vijf jaar fabrieksgarantie op de merkkranen. Ook de door onze loodgieters geleverde kranen geven deze garantie. Merkloze, goedkopere kranen van de bouwmarkt geven deze garantie niet. Dus mocht u zelf een kraan willen aanschaffen, houdt u er dan rekening mee dat wij en onze loodgieters de kwaliteit niet kunnen garanderen en dat u bij mankementen uiteindelijk duurder uit bent. Ons advies is om voor kwaliteit te kiezen, dan bent u uiteindelijk vaak goedkoper uit.
 
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Keukenkraan
Loodgieter Keukenkraan
Loodgieter Keukenkraan
Loodgieter Keukenkraan
Loodgieter Keukenkraan
Loodgieter Keukenkraan
Loodgieter Keukenkraan
Loodgieter Keukenkraan

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot