Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Wastafelkraan

De wastafelkraan is een onmisbaar onderdeel van de badkamer. Zowel uit functioneel oogpunt, maar ook uit decoratief oogpunt kan de wastafelkraan een echte eyecatcher worden in de badkamer.

Wilt u een nieuwe wastafelkraan laten installeren in de badkamer? Er is een enorm aanbod op de markt in diverse uitvoeringen, kleuren en materialen.

Het installeren van een nieuwe wastafelkraan is een relatief makkelijke klus voor de ervaren doe-het-zelver, maar wilt u deze klus liever laten uitvoeren door een ervaren loodgieter, dan maken wij graag een afspraak voor u. Dan weet u zeker dat de wastafelkraan goed is aangesloten en heeft u garantie op de werkzaamheden.

Bij de aanschaf van een nieuwe wastafelkraan adviseren wij om voor de kwaliteit van een A-merk te kiezen (bijvoorbeeld Grohe, Hotbath). De leveranciers van de A-merken geven vaak standaard vijf jaar garantie op de merkkranen. Ook de kranen die door onze loodgieters worden geleverd geven deze garantie. De merkloze, goedkope wastafelkranen van de bouwmarkt of internet geven deze garantie niet. Dus schaft u zelf een nieuwe kraan aan? Houdt er dan rekening mee dat de loodgieter de kwaliteit niet kan garanderen en dat u bij eventuele reparatie vaak duurder uit bent, omdat onderdelen soms niet leverbaar zijn of reparatie onmogelijk.


Welke kraan is geschikt voor mijn wastafel?

Bij de aanschaf van een nieuwe wastafelkraan, zal als eerste de keuze gemaakt moeten worden tussen een lage of hoge uitloop.

Wastafelkraan met lage uitloop
Soms ontbreekt simpelweg de ruimte om een wastafelkraan met een hoge uitloop te kunnen plaatsen. De keuze is dan gemakkelijke en dan is de wastafelkraan met lage uitloop de enige optie. Het nadeel van een lage uitloop, is dat het niet mogelijk is om er een emmer onder te zetten of in de wasbak uw haar te wassen.

Wastafelkraan met hoge uitloop
Bij voldoende plaatsingsruimte is een wastafelkraan met hoge uitloop ideaal. Deze kranen zijn wel geschikt om een emmer met water te vullen of in de wasbak uw haar te wassen.


Eéngreepsmengkraan of tweegreepsmengkraan?

In tegenstelling tot het fonteinkraantje, is de wastafelkraan over het algemeen een mengkraan. Bij een mengkraan komt er uit één kraan zowel warm, koud of gemengd water. Door het water te mengen, kunt u zelf de juiste en gewenste temperatuur bepalen. Dit kan op verschillende manieren.

Een eengreepsmengkraan heeft maar een hendel, daarmee wordt zowel de kracht van de waterstraat als ook de temperatuur van het water bediend. Deze eengreepsmengkraan is de meest gekozen en geïnstalleerde uitvoering. Voordeel is dat de kraan met één hand is te bedienen, waardoor u de andere hand vrij heeft. Nog een voordeel is dat met deze kraan veel sneller de juiste temperatuur en kracht van de waterstraal wordt bereikt.

Een tweegreepsmengkraan geeft een klassieke uitstraling aan de badkamer en heeft twee hendels of knoppen. Een knop voor het koude water en een knop voor het warme water. De juiste temperatuur instellen gaat hiermee wat lastiger en daardoor gaat er meer water verloren dan bij een eengreepsmengkraan.

Uit praktisch oogpunt worden de tweegreepsmengkranen steeds minder verkocht, maar zijn nog wel populair in de klassiek uitgevoerde badkamers.
De tweegreepsmengkranen worden wel steeds meer geplaatst als inbouwkraan met uitloop en twee knoppen weggewerkt in de muur, dit geeft een strakke uitstraling aan de wastafel.


Een thermostaatkraan bij de wastafel?

Dat de thermostaatkraan een uitkomst is in douche en bad is bekend, maar deze worden ook steeds vaker geplaatst op de wastafel. Net als in de douche heeft deze kraan een knop om de temperatuur in te stellen en een knop om de waterkracht te kunnen bepalen. De temperatuur is op de knop aangegeven en kan worden vastgezet als de gewenste temperatuur is bereikt. Voordeel is dat het warme water direct op gewenste temperatuur is en er geen water wordt verspild. Een uitermate geschikte kraan voor gezinnen met kleine kinderen, doordat de temperatuur is vastgezet is het verbranden van de vingertje onmogelijk.


Wastafelkraan laten plaatsen door de loodgieter, wat zijn de kosten?

De kosten van de wastafelkraan zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen, maar voor de voorrijkosten en de arbeid hanteren wij altijd een vast tarief, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.
U kunt het contactformulier invullen voor het maken van een afspraak, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op of bellen naar 085-8770419.

 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Wastafelkraan
Loodgieter Wastafelkraan
Loodgieter Wastafelkraan
Loodgieter Wastafelkraan

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot