Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Vaatwasser aansluiting maken


Hulp nodig met de aansluiting?

Net een nieuwe vaatwasser gekocht, maar u mist voldoende doe-het-zelf-ervaring om deze zelf aan te kunnen sluiten? Zijn de aanwezige aansluitingen en het leidingwerk wel geschikt voor de vaatwasser of moeten deze nog worden aangepast? Laat deze werkzaamheden dan uitvoeren door een vakman van Loodgieter.nl, wij helpen u graag verder.

U kunt hiervoor het contactformulier invullen en als mogelijk foto’s van de huidige situatie bijvoegen. Telefonisch een afspraak maken kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar op 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.Welke voorzieningen zijn er nodig voor de aansluiting?

Toe- en afvoer

Voordat de vaatwasser kan worden geïnstalleerd is het in eerste instantie belangrijk om te bekijken of de aanwezige af- en aanvoerleidingen lang genoeg zijn. Deze leidingen moeten in ieder geval lang genoeg zijn om de wasmachinekraan te kunnen bereiken.


Sifon

Heeft de sifon onder de gootsteen al aansluiting voor de vaatwasser? Is dat niet het geval, dan moet deze nog vervangen worden voor een sifon met een vaatwasser-aansluiting. Het is ook som ook een mogelijkheid om de vaatwasser aan te sluiten op een afvoerbuis, deze optie kunt u overleggen met de loodgieter.


Elektra

Hoeveel groepen elektra zijn er beschikbaar en welke apparaten staan er op de groep waar de vaatwasser op aangesloten moet worden? Heeft u hier twijfels over, laat u dan adviseren door een elektricien.


Wasmachinekraan

Het is noodzakelijk dat er een wasmachinekraan in de buurt van de vaatwasser zit voor de aanvoer van het water zit. Zonder water geen schone vaat!
Als in de keuken nog geen wasmachinekraan aanwezig is, dan moet er eerst een aftakking van de bestaande leiding worden gemaakt. Daarop kan dan de wasmachinekraan geplaatst worden. De wasmachinekraan wordt met behulp van een muurplaat op de juiste plek gemonteerd. Dan blijft de watertoevoer altijd makkelijk bereikbaar voor het geval deze moet worden afgesloten. Dit kan in de toekomst wellicht nodig zijn in geval van bijvoorbeeld een reparatie aan de vaatwasser.


Waterleiding

In sommige situaties moet er, voordat een vaatwasser kan worden aangesloten, nog een waterleiding worden aangebracht. Dit is over het algemeen noodzakelijk als de vaatwasser niet in de buurt komt te staan van het gootsteenkastje, waarin de afvoer en waterleidingen van de keuken zich normaliter bevinden. De waterleiding kan, als de situatie dat toelaat, dan onder de vloer of langs de plint naar de plek van de vaatwasser worden gelegd. Waar dan wel goed naar gekeken moet worden, is of de afvoer ook naar deze plek geleid kan worden. Een afvoer moet altijd op afschot liggen. Het is helaas niet altijd mogelijk om een afvoer op de gewenste plek te krijgen. Tegenwoordig wordt er steeds vaker met kunststof waterleidingen gewerkt en is het erg handig als wij foto’s van de leidingen in het gootsteenkastje mogen ontvangen. Zijn daar kunststof leidingen gebruikt, dan zal de loodgieter met een speciale perstang moeten werken om de waterleiding hierop aan te sluiten.

Onze loodgieters denken graag met u mee over de meest passende oplossing.


Kan Loodgieter.nl mijn inbouwvaatwasser aansluiten?

Loodgieter.nl zegt niet snel “nee”, maar hier moeten wij u helaas teleurstellen….

De problematiek die sommige frontpanelen van de keuken vaak met zich meebrengen, het stelwerk en de eventuele aanpassingen van het keukenblok zelf, hebben ons doen besluiten om geen inbouwvaatwassers meer te plaatsen. Wij kunnen dan geen klanttevredenheid garanderen en gunnen die klus aan iemand die dat wel kan. Wij raden u een Witgoedspecialist aan voor de installatie van een inbouwvaatwasser.


Kan Loodgieter.nl een 2e-hands vaatwasser aansluiten?

Dat is uiteraard geen enkel probleem, maar wij kunnen geen garantie geven op een tweedehands apparaat. U krijgt uiteraard wel garantie op het leidingwerk dat door de loodgieter is aangesloten.


Kan Loodgieter.nl een mini-vaatwasser aansluiten?

Voor installatie van een minivaatwasser zijn dezelfde aansluitingen benodigd als voor de grote versie. Ook hierbij kunnen wij u verder helpen. Over het algemeen past een minivaatwasser wel in een keukenkastje, zodat de mini-vaatwasser uit het zicht kan worden geïnstalleerd.


Wat kost de aansluiting van een vaatwasser?

Een indicatie van de installatiekosten is afhankelijk van wat er eventueel nog aan leidingwerk aangelegd moet worden en bijkomende materiaalkosten. De kosten kunnen variëren. Een vaatwasser die direct naast het gootsteenkastje kan worden aangesloten is sneller en makkelijker te installeren en heeft minder aansluitmateriaal nodig, dan wanneer de leidingen door meerdere keukenkastjes moeten worden gelegd. Denkt u aan een prijsindicatie van €170,00 tot €200,00 als de vaatwasser direct naast het gootsteenkastje kan worden geïnstalleerd en er stroom aanwezig is.

Loodgieter.nl hanteert altijd vaste tarieven voor de voorrijkosten en arbeidsuren, deze kun u nalezen op de tarievenpagina.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot