Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Wasmachinekraan vervangen?

Voor handige klussers is het ongetwijfeld geen uitdaging, maar anders is het een goed idee om de loodgieter in te schakelen om de wasmachinekraan te repareren of te vervangen. Dan weet u zeker dat het vakkundig gebeurt en heeft u garantie op de werkzaamheden. Onze loodgieters zijn u graag van dienst!

Afspraak maken met één van onze loodgieters voor reparatie of vervanging van een wasmachinekraan? Wij ontvangen van u graag meer informatie over de uit te voeren werkzaamheden en indien mogelijk foto’s van de situatie. Voorzien van voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt voor het maken van een afspraak het contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Loodgieter.nl is ook telefonisch bereikbaar via 085-8770419, dit nummer kan ook gebruikt worden om foto’s te sturen via WhatsApp.Verschil tussen wasmachinekraan en gewone kraan

Voor de aansluiting van de vaatwasser of wasmachine en tegenwoordig ook de Amerikaanse koelkasten met eventueel een waterdispenser en ijsblokjesmachine, mag er nooit een gewone kraan worden gebruikt. Dan wordt er altijd een wasmachinekraan geïnstalleerd, deze is speciaal voor deze aansluiting ontwikkeld en niet zonder reden.
Wasmachinekranen zijn voorzien van een beveiliging. Als de waterdruk in de waterleiding onverhoopt wegvalt, dan kan er geen “vuil” water vanuit de vaatwasser of wasmachine terugstromen in de waterleiding. Een wasmachinekraan heeft hiervoor een speciale terugslagklep en/of beluchter in het binnenwerk om dit te voorkomen.


Wasmachinekraan beluchter

Een beluchter in de wasmachinekraan voorkomt dat er een vacuüm kan ontstaan, wanneer er onverhoopt in de straat een waterleiding springt. De waterleidingen in de straat lopen dan leeg en zuigen de lucht en het water uit de leidingen van de woning. Hierdoor kan er “vuil” water van de vaatwasser of de wasmachine terugstromen naar de drinkwaterleiding. Een beluchter zorgt ervoor dat alleen de lucht en niet het water wordt aangezogen. Vanuit veiligheidsoverwegingen hebben alle drinkwaterleveranciers verplicht gesteld dat wasmachinekranen voorzien moeten zijn van een beluchter.


Wasmachinekraan terugslagklep

De terugslagklep in de wasmachinekraan heeft een soortgelijke functie als de beluchter, maar is een andere vorm van beveiliging. De terugslagklep zal de waterleiding afsluiten als de waterdruk wegvalt, zodat vuil water niet kan terugstromen naar de drinkwaterleiding.
Wasmachinekranen met een terugslagklep worden veel gebruikt wanneer de kraan zich lager bevindt dan de wasmachine of vaatwasser.
Een wasmachinekraan laten installeren met zowel beluchter als terugslagklep, betekent dus eigenlijk een dubbele beveiliging.


Kan de wasmachinekraan nog gerepareerd worden?

Als de wasmachinekraan lekt, dan kan het betekenen dat de beluchter lek is. Er kan wat vuil terecht zijn gekomen tussen de bewegende delen van de beluchter, maar ook kalkaanslag kan de oorzaak zijn van een lekkende kraan. Het is ook mogelijk dat de rubberen ring van de beluchter is versleten, waardoor deze niet meer goed afsluit. Een loodgieter zal altijd eerst nazien of er een mogelijkheid is om de kraan te herstellen en anders het advies geven om de wasmachinekraan in het geheel te vervangen.
Als de wasmachinekraan nooit wordt dichtgedraaid, maar dit toch een keer gebeurt in het geval van een verhuizing of vakantie, dan bestaat er een kans dat de kraan bij het heropenen geen water meer doorlaat. Als de wasmachinekraan geen of te weinig water doorlaat, is de oorzaak meestal verkalking van het binnenwerk. Ontkalken kan dan een oplossing zijn, maar meestal zal u het advies krijgen om de kraan in het geheel te vervangen.
De kosten van het vervangen van de wasmachinekraan wegen niet op tegen de kosten van een reparatie en u kunt weer jaren vooruit zonder problemen.


Eén wasmachinekraan voor meerdere apparaten, is dat mogelijk?

Dat is zeker een optie, dat kan door een dubbele wasmachinekraan of een splitter te installeren. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om twee apparaten aan te sluiten op één wasmachinekraan, bijvoorbeeld de cv-installatie in combinatie met de wasmachine.
Het nadeel van het plaatsen van een dubbele wasmachinekraan is dat deze kwetsbaarder is door de extra belasting van het schroefdraad en niet geschikt is voor dagelijks gebruik.
Het nadeel van een splitter, waarbij er twee apparaten kunnen worden bediend met één kraan, is dat beide apparaten onder druk staan en niet separaat kunnen worden afgesloten van het water, dat is wel mogelijk bij een dubbele kraan.


Wat kost het vervangen van de wasmachinekraan?

De kosten van een standaard wasmachinekraan ligt tussen de € 20.00 en € 30.00. Voor de voorrijkosten en arbeidsuren hanteert Loodgieter.nl vaste tarieven, zo weet u precies waar u aan toe bent.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot