Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Quooker


Sommige merknamen zijn zo populair dat deze uitgroeien tot een soortnaam, Quooker is daar een mooi voorbeeld van. Een kokend waterkraan wordt in de volksmond meestal een Quooker genoemd en hoewel Quooker een Nederlandse pionier was op dit gebied, zijn er tegenwoordig meer aanbieders van kokend waterkranen op de markt, bijvoorbeeld Grohe, Franke of zelfs Ikea. Dus heeft u interesse in een kokend waterkraan? Er is volop keuze uit verschillende merken, modellen en diverse extra mogelijkheden, Loodgieter.nl is u graag van dienst met advies of installatie.


Waarom een kokend waterkraan installeren?


Quooker en theeEen kopje thee is zo gezet, rijst kan zo de pan in en een eitje is snel gekookt. Het gemak van direct kokend water uit de kraan en niet meer te hoeven wachten op de waterkoker, is voor veel mensen een goede reden om te kiezen voor deze innovatie. Eenvoudig te installeren in de meeste keukens, gebruiksvriendelijk en veilig in gebruik door het “kinderslot”. De veiligheid van het kinderslot zit standaard op alle kokend waterkranen. Voordat er kokend water uit de kraan komt, moet de kraan eerst ontgrendeld worden. Ook zijn de uitlopen van de kranen goed geïsoleerd, waardoor deze niet te heet kunnen worden.


Diverse mogelijkheden kokend waterkraan


Allereerst is er de optie om een kokend waterkraan te plaatsen naast de al aanwezige keukenkraan. Op deze manier heeft u twee kranen in de keuken, één voor koud en warm water en de extra kraan voor direct kokend water.
Neemt deze mogelijkheid te veel ruimte in beslag, dan kunt u kiezen voor de 3-in-1 kokend waterkraan. Deze kraan levert naast koud en warm water ook het direct kokend water.
Sommige merken hebben zelfs een 5-in-1 kokend waterkraan in het assortiment, deze biedt buiten koud, warm en kokend water ook bruisend en gefilterd water.
De kokend waterkranen zijn verkrijgbaar in vele designs, vormen en kleuren.

Quooker zwart Quooker met losse keukenkraan

Hoe werkt een kokend waterkraan?


Een kokend waterkraan wordt geleverd met een reservoir van een aantal liter en aangesloten aan de waterleiding. Het reservoir wordt geplaatst in het keukenkastje, zo dicht mogelijk bij de kraan. In dit reservoir wordt het water in een kwartiertje aan de “kook” gebracht en op een constante temperatuur van 110 graden bewaard. Doordat het reservoir goed is geïsoleerd, zal het water niet afkoelen en heeft u de hele dag het gemak van direct kokend water. Nadat u kokend water heeft getapt, zal het water in het reservoir automatisch worden aangevuld en weer op temperatuur worden gebracht.
Als u kiest voor de 5-in -1 kokend waterkraan, dan zal deze geleverd worden met een extra reservoir voor het gezuiverde en bruisende water, let er dan wel op dat er voldoende ruimte in het keukenkastje dient te zijn.


Boiler of combi-boiler


Met het plaatsen van een combi-boiler hoeft u ook niet meer te wachten op het warme water uit de kraan. Het reservoir van de combi-boiler mengt koud leidingwater met het kokend water, zo heeft u altijd direct en onbeperkt warm water. Een gewone boiler heeft het nadeel dat het even duurt voordat het water is opgewarmd tot de ingestelde temperatuur en de hoeveelheid warm water beperkt is. Een combi-boiler is dus een prima alternatief, maar let er dan wel goed op dat er voldoende ruimte in het keukenkastje aanwezig is.


Kokend waterkraan, energiezuinig?


Hoewel de meeste leveranciers roepen dat de kokend waterkranen energiezuinig zijn, is dat moeilijk te bewijzen. Een waterkoker en een kokend waterkraan vragen evenveel energie om het water aan de kook te brengen en wanneer de waterkoker daarna “klaar” is, zal het reservoir van de kokend waterkraan energie blijven vragen om het water op temperatuur te houden. Nadeel van de waterkoker is dat er waarschijnlijk meer water is gekookt, dan er daadwerkelijk wordt gebruikt. Bij een kokend waterkraan tapt u altijd de gewenste hoeveelheid water en voorkomt u verspilling. Ook is de zuinigheid afhankelijk van het aantal liter water dat er per dag wordt gebruikt, bij meerdere keren opwarmen wordt het energieverbruik uiteraard hoger.
De kokend waterkraan is een mooie innovatie, maar schaf deze niet aan met het oog op energie- of waterbesparing, geniet vooral van de luxe en het gemak van direct kokend water.

Wilt u een kokend waterkraan laten installeren door één van onze loodgieters, dan zijn wij u graag van dienst. U kunt hiervoor ons contactformulier invullen, maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419.

Installatie Quooker

Filter vervangen van uw Quooker?

Wilt u meer informatie over het vervangen het filter van uw Quooker?
Lees dan eerst even dit artikel op onze blog: https://www.loodgieter.nl/Quooker_filter_vervangen/blog
Vervang uw filter op tijd!
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Quooker
Loodgieter Quooker
Loodgieter Quooker
Loodgieter Quooker
Loodgieter Quooker

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot