Snel een Loodgieter nodig? Bel ons! 085-8770419
Nu bereikbaar!


Comfortabel warm water met een plintboiler

Wenst u warm water in de keuken maar wilt u geen keukenkastje opgeven of heeft u gewoon weinig ruimte, dan kan een plintboiler een overweging waard zijn.
De naam plintboiler zegt het eigenlijk al. Deze boiler zit weggewerkt achter de plint van uw keuken. In plaats van een vierkant blok gaat het hier om een langwerpig model dat een stuk platter is en dus onder uw keuken, achter de plint kan worden weggewerkt.
 

Wat doet een plintboiler

Net als een gewone boiler zorgt een plintboiler er voor dat u direct en snel warm water heeft. Waar in de meeste huishoudens een CV-ketel warm water levert en u soms 10-20 seconden moet wachten tot uw water warm is heeft u met een plintboiler bijna altijd direct warm water. Dit scheelt erg in het waterverbruik, maar gebruik wel iets meer energie. Met een (plint)boiler kiest u meer voor het gemak dan voor besparing. Daarnaast kunnen de plintboilers van tegenwoordig ook direct kokend water leveren. Deze boilers zijn weer iets duurder en verbruiken ook iets meer stroom.
 

Water continue op temperatuur

De functie van een boiler is om water op een bepaalde temperatuur direct te leveren wanneer nodig. Om dat te kunnen realiseren wordt het water continue op een hogere temperatuur gehouden. Dit kost stroom. U dient dus naast een wateraansluiting ook stroom (230v) aanwezig te zijn.
 

Merken en uitvoeringen plintboilers

Populaire merken in plintboilers zijn (Itho)Daalderop, Inventum, Franke en Hotfill. Maar ook de bouwmarkten hebben eigen huismerk plintboilers. Kijkt u hierbij goed naar de garantie die gegeven wordt. Vaak is ook in dit geval goedkoop is duurkoop. Daarnaast zijn er ook nog de direct kokend watersystemen zoals bijvoorbeeld Quooker, Selsiuz en Grohe Red.
 
De meeste boilers komen in varianten van 10 en 15 liter. Belangrijk is dat u na gaat waar u het warme water voor gaat gebruiken. Gaat u het gebruiken om een emmer te vullen dan heeft u al snel 10 liter nodig.  
 

Keukenboiler of plintboiler

Qua functionaliteit is er geen verschil tussen een close-in boiler en een plintboiler. Beiden verwarmen water. Belangrijkste verschil tussen beiden is de plaatsing. Een close-in/ keukenboiler kost u als snel het halve gootsteenkastje en dus ruimte. Een plintboiler zit onder het gootsteenkastje en kost u dus geen bruikbare ruimte.
 
Loodgieter.nl tip:
Wanneer u alleen warm water op bepaalde tijden van de dag gebruikt kunt u ook een tijdsklok tussen het stopcontact en de stroomaansluiting plaatsen. Dan gaat de boiler pas verwarmen op die tijd. Heeft u daarvoor warm water nodig dan is dat echter niet leverbaar. Tegenwoordig kunt u natuurlijk ook smart en instelbare tijdsklokken kopen die u met uw mobiel bedient.Loodgieter.nl voor al uw plintboilers.

Plintboiler

Reviews

5

Vakantiepark Opstappen heeft aan het gas tot aan de caravan gewerkt. Deze... lees meer
----
Snel geregeld, vriendelijke monteur.


5

Wasbak verstopt
----


5

Gaslucht bij het gasstel.Stortbak wc vult zeer langzaam (kalk?)Kraan... lees meer
----
Zeer snel en vakkundig. Denken zeer klantgericht en zijn duidelijk in wat ze...lees meer


4.3

Lekkage onderkant van de wc
----


4.8

lekkage in de keuken, water spoot uit leidingen onder de gootsteen het... lees meer
----


5

verstopping keukenafvoer.
----Loodgieter Plintboiler