Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Lekkage Geiser

De “ouderwetse” geiser wordt tegenwoordig steeds minder vaak geïnstalleerd en vaak vervangen door een boiler of een cv-ketel. Toch zijn er nog genoeg oudere woningen en vakantiehuisjes afhankelijk van de keukengeiser voor het warme water. Het is natuurlijk belangrijk dat de geiser periodiek goed wordt onderhouden en veilig en zonder problemen warm water geeft, maar wat als er onverhoopt toch een lekkage ontstaat?


Gaslekkage

De geiser is een “doorstroomtoestel” en verwarmt het water op door het langs een warmtebron te laten stromen. Meestal wordt het water verwarmd door het gebruik van aardgas, propaan of butaan. Ruikt u een gaslucht of vermoedt u een gaslekkage, dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen en niet eerst naar de bron te zoeken. Draai gelijk de gaskraan dicht en zet ramen en deuren open om de ruimte goed te ventileren. Wees ook voorzichtig met elektriciteit en gebruik zeker géén vuur.


Koolmonoxide

Bent u nog in het bezit van een open geiser, dan is het wijs om altijd alert te zijn op lekkage van de rookgassen en koolmonoxide. Een open geiser haalt de benodigde zuurstof uit de installatieruimte. Belangrijk is dat deze ruimte goed wordt geventileerd en de rookgassen op de juiste manier met een pijp naar buiten worden afgevoerd. De moderne woningen worden echter steeds beter geïsoleerd, wat het plaatsen van een open geiser zeer gevaarlijk maakt, vanwege de grote kans op koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide ruikt of proeft u niet, dus u zult niet direct merken dat er sprake is van een koolmonoxide lekkage. Het inademen van koolmonoxide kan zeer ernstige gevolgen hebben, dus plaats voor de veiligheid altijd een koolmonoxidemelder bij een open geiser.

Bij een gesloten geiser wordt de benodigde zuurstof van buiten aangevoerd via een eigen aan- en afvoerbuis, daardoor is de kans dat er rookgas of koolmonoxide in de woning terecht komt nihil. Toch is het plaatsen van een koolmonoxidemeter ook bij een gesloten geiser nooit een slecht idee.


Geiser lekt water

Uw geiser hoort natuurlijk geen water te lekken, kunt u zien waar het water vandaan komt? Een lekkage bij één van de aansluitingen of een druppelende kraan zijn meestal makkelijk opgespoord, maar de lekkage kan ook uit de geiser zelf komen. Bij een lekkage in de geiser is vaak het membraan of een van de rubberen onderdelen de oorzaak van de lekkage. Als hier een scheurtje of gaatje in ontstaat, dan kan dat het hele verwarmingsproces verstoren, omdat dan de druk in de geiser niet meer klopt. Maar ook de wisselaar of het waterhuis kan lekken of er kan lekkage zijn ontstaan door vorstschade. U kunt bij een ernstige lekkage de stopkraan onder de geiser of anders de hoofdkraan dichtdraaien.
In de meeste gevallen is het verstandig om bij een lekkage van de geiser een ervaren loodgieter in te schakelen. Dan weet u zeker dat verdere problemen worden voorkomen en de geiser weer veilig gebruikt kan worden.

Periodiek onderhoud van de geiser is belangrijk!

De meeste lekkages komen voor bij slecht onderhouden en matig functionerende en afgestelde geisers. Om dit te voorkomen is het belangrijk om jaarlijks een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt. De loodgieter controleert de geiser op een goede werking en veiligheid en dat kan uiteindelijk gevaarlijke situaties voorkomen. Een goed onderhouden geiser is uiteindelijk ook gunstig voor de energierekening. Een slecht onderhouden geiser zal namelijk minder efficiënt zijn en veel harder moeten werken om een goed resultaat te halen.

Afspraak maken met de loodgieter?

Wilt u een afspraak maken met één van onze vakmannen voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt of heeft u een lekkage aan de geiser? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie, bijvoorbeeld het merk van de geiser (bijvoorbeeld Fasto, Vaillant, Bosch) en eventueel het bouwjaar. Mocht dit niet bij u bekend zijn, dan ontvangen wij graag foto’s. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de geschikte materialen en/of onderdelen bij u op bezoek. Dat scheelt uiteraard tijd en geld.

Voor het maken van een afspraak kunt u hier ons contactformulier invullen en eventueel de foto’s bijvoegen. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u overigens ook gebruiken om ons eventuele foto’s te sturen via WhatsApp.


Wat zijn de tarieven van Loodgieter.nl?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeidsuren van de loodgieter. Deze zijn na te lezen op onze tarievenpagina, maar worden ook altijd telefonisch met u besproken en u krijgt een bevestiging via de mail toegestuurd. Eventueel bijkomende materiaalkosten zijn uiteraard afhankelijk van de aard van uw lekkage.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot