Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Elektrische boiler

Het verduurzamen van de woning wordt steeds belangrijker en steeds meer huishoudens willen niet meer afhankelijk zijn van het aardgas. De toenemende gasprijs, uitstoot van broeikasgassen en de onzekerheid over de beschikbaarheid van voldoende gas in de toekomst. Op zich al redenen genoeg om erover na te denken hoe de badkamer en de keuken op een andere manier van water kunnen worden voorzien.


Een elektrische boiler is dan een goed alternatief, vooral in combinatie met zonnepanelen. Gericht op de toekomst, duurzamer en een stuk zuiniger dan de huidige cv-ketel of geiser.

Maar hoe weet u nu welk type geschikt is voor uw woonsituatie en gezinssamenstelling? En wat zijn de diverse mogelijkheden?CLOSE-IN BOILER

De close-in boiler (keukenboiler) is een kleine elektrische boiler, waarbij er direct 5 tot 10 liter warm water beschikbaar is. Doorgaans wordt een close-in boiler in een keukenkastje geïnstalleerd, waardoor de afstand naar de kraan minimaal zal zijn. Hierdoor heeft u altijd gelijk warm water zodra de kraan wordt opengedraaid.

Een close-in boiler is een warm watertoestel, waar het water in een opslagreservoir wordt opgeslagen, verwarmd en in warm gehouden wordt. Hierdoor heeft u dus altijd direct de beschikking over warm water in de keuken. Na het gebruik van het warme water, zal er automatisch weer water worden bijgevuld naar het reservoir. Dit handige systeem zorgt ervoor dat het koude water aan de onderzijde van het reservoir wordt bijgevuld. Doordat het koude water zwaarder is, zal het zich niet mengen met het warme water. Dit is energiezuiniger, want alleen het koude water hoeft opgewarmd te worden.


PLINTBOILER

Heeft u geen ruimte in een keukenkastje om een elektrische boiler te plaatsen of wilt u de ruimte simpelweg niet opofferen? Dan is een plintboiler voor u misschien wel de oplossing. Een plintboiler werkt volgens hetzelfde principe als de close-in boiler, met als enige verschil dat het u geen bruikbare ruimte in het keukenkastje kost.


ELEKTRISCHE DOORSTROOMBOILER

Net als bij een close-in boiler beschikt u met een doorstroomboiler ook direct over warm water. Het verschil zit in de manier waarop het water opgewarmd wordt. De close-in boiler heeft een opslagreservoir, waarin een beperkte hoeveelheid water verwarmd en opgeslagen wordt voor direct gebruik. De doorstroomboiler heeft geen opslagreservoir en zal alleen maar het water verwarmen wanneer er een warmtevraag is. Zodra u de warm waterkraan opendraait, wordt dit geregistreerd door de stromingsschakelaar. Vervolgens zal de brander meteen in werking treden, zodat het water door de warmtewisselaar zal stromen en direct op temperatuur wordt gebracht. Doordat het water niet de hele dag warm gehouden hoeft te worden in het opslagreservoir, is dit een zeer energiezuinige boiler.

De afwezigheid van een opslagreservoir maakt de doorstroomboiler ook compacter en kleiner dan een close-in boiler, dat is bijzonder praktisch als u weinig ruimte heeft.

Ook hoeft u met een doorstroomboiler nooit rekening te houden een bepaalde hoeveelheid beschikbaar warm water, u heeft in principe een oneindig aantal liters warm water tot uw beschikking.

Als u overweegt om een doorstroomboiler te laten installeren, dan zijn er wel enkele punten om rekening mee te houden.

Wilt u meerdere kranen aansluiten op de doorstroomboiler? Mochten er meerdere personen tegelijkertijd warm water willen gebruiken, dan moet de doorstroomboiler het warme water gaan verdelen. Dit kan ervoor zorgen dat het warme water niet de gewenste temperatuur kan behalen. Dus het is belangrijk om bij de keuze van uw doorstroomboiler het juiste type en voldoende vermogen te selecteren. Laat u goed informeren en kies dan de meest geschikte doorstroomboiler passende bij uw woon- en leefsituatie.

Waar u ook rekening mee moet houden is dat er bij sommige type doorstroomboilers een extra krachtstroomgroep nodig zal zijn. Dit vraagt in de meeste gevallen om een aanpassing in de meterkast en zal extra kosten met zich meebrengen.


COMBI KOKEND WATERKRAAN

Een ander alternatief is de installatie van een (combi) kokend waterkraan met twee standen. Met de “kokend water” stand beschikt u direct over kokend water en met de “warm water” stand wordt het kokende water gemengd met het koude water. Het installeren van een kokend waterkraan, die alléén kokend water geeft is een minder duurzame optie is. U heeft dan namelijk ook nog een ander alternatief nodig voor het gewone warme water.


ELEKTRISCHE WARMTEPOMPBOILER

Wilt u de hele woning voorzien van een duurzame, energiezuinige warmtevoorziening? Dan is de installatie van een elektrische warmtepompboiler misschien wel de juiste keuze voor u. Een warmtepompboiler neemt wel wat meer ruimte in beslag en zal meestal niet in de buurt van het tappunt kunnen worden geplaatst. De afstand van het voorraadvat naar de kraan zal een stuk langer zijn dan bij een ander systeem, dus u zal iets langer moeten wachten tot het water daadwerkelijk warm is.

Een warmtepompboiler haalt de energie uit het grondwater, lucht of de grond en zet dit vervolgens om in warmte. Een zéér zuinige en duurzame manier om de woning van warmte te voorzien, maar is een flinke investering en door het formaat niet geschikt voor elke woning.


Wilt u een elektrische boiler laten plaatsen?

Het plaatsen van een elektrische boiler is een eerste stap om niet meer afhankelijk te zijn van de geiser of cv-ketel. Uiteraard wilt u de meest energiezuinige en duurzame keuze maken, geschikt voor uw woonsituatie.

Neemt u gerust contact met ons op voor advies, vragen of het maken van een afspraak op telefoonnummer 085-8770419. U kunt ook ons contactformulier invullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot