Direct bellen Direct aanvragen

Snel en eenvoudig een loodgieter regelen!

085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 220.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 220.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Close in boiler

Stap voor stap gaat Nederland van het aardgas af en wordt het verduurzamen van de woning steeds belangrijker. De stijgende en onzekere gasprijs en de uitstoot van het broeikasgas, zijn al voldoende redenen om na te denken hoe de keuken op een andere manier van warm water kan worden voorzien. Vooral in combinatie met zonnepanelen, is een elektrisch alternatief een goede optie, duurzamer, zuiniger en gericht op de toekomst.


Diverse opties voor warm water in de keuken

Een close-in boiler (keukenboiler) is een kleine elektrische boiler, waarbij u direct kan beschikken over 5 tot 10 liter warm water. De close-in boiler wordt meestal in een keukenkastje geplaatst, waardoor de afstand naar de kraan minimaal is. Hierdoor heeft u direct warm water, zodra u de kraan opendraait. Heeft u echt kokend water nodig, voor bijvoorbeeld een kopje thee, gebruik dan een waterkoker of de ouderwetse fluitketel. 
Close in Boiler    



U kunt ook kiezen voor een elektrische doorstromer voor de warm watervoorziening, deze is te vergelijken met de ouderwetse geiser. Ook deze doorstromer wordt op korte afstand van de kraan geplaatst, maar warmt pas het water op bij een warmtevraag. U zult dus even moeten wachten tot het water is opgewarmd. Hierdoor verbruikt een elektrische doorstromer ook meer water dan een boiler en houd ook in gedachten, dat als er meerdere kranen op de doorstromer zijn aangesloten, de temperatuur van het water niet altijd constant is. Dit in tegenstelling tot de boiler, waar het water altijd op de gewenste temperatuur wordt gehouden. “







Een ander elektrisch alternatief is de (combi) kokend waterkraan met een reservoir van 3 tot 7 liter met twee opties. Gebruikt u de stand “kokend water”, dan krijgt u ook gelijk kokend water voor uw kopje thee. Gebruikt u de stand “warm water”, dan wordt het kokende water gemengd met koud water. Het installeren van een kokend waterkraan die alléén kokend water geeft, is dan een minder duurzame optie, want u heeft dan nog een ander apparaat nodig voor het gewone warme water.

Close in boiler



“kies niet voor een kokend waterkraan, die alléén kokend water geeft?
U heeft dan alsnog een ander apparaat nodig voor het gewone, warme water”


Wilt u tegelijkertijd met de keuken ook de badkamer voorzien van een duurzame warm watervoorziening, dan kunt u ook nog de keuze maken voor een elektrische warmtepompboiler. Deze warmtepompboiler kan doorgaans niet in een keukenkastje worden geplaatst, waardoor de afstand van het voorraadvat naar de keukenkraan tussen de 10 en 20 meter kan zijn. U zult dus even moeten wachten tot het water daadwerkelijk warm wordt. Ook bij deze optie zult u de fluitketel of waterkoker moeten gebruiken voor kokend water.

Deze warmtepompboiler haalt de energie uit de lucht, grond of grondwater en zet dit vervolgens om in warmte. Een zéér duurzame en zuinige manier om de keuken van warm water te voorzien, maar niet geschikt voor elk huishouden en vergt een flinke investering.

Géén ruimte in het keukenkastje voor een elektrische boiler? Dan kunt u altijd nog overwegen om een plintboiler te laten installeren. Ook plintboilers zijn eventueel leverbaar met een “kokend water” functie. Een plintboiler of een close-in boiler hebben een gelijke functie, enige verschil is dat het u geen bruikbare ruimte in het keukenkastje kost.


Tip van Loodgieter.nl

Gebruikt u alleen warm water op bepaalde tijden van de dag? Dan is het plaatsen van een tijdsklok tussen het stopcontact en de stroomaansluiting misschien een goed idee. Zeker in combinatie met zonnepanelen is het duurzaam om de boiler te laten opwarmen wanneer de zon schijnt. Nadeel is dat er geen warm water beschikbaar is, als u misschien op andere momenten van de dag gebruik wilt maken van de warm watervoorziening.


Hoe werkt een boiler

Een boiler is een warm watertoestel, waar het water in wordt opgeslagen, verwarmd en in warm gehouden wordt. Zo heeft u dus altijd direct de beschikking over warm water uit de keukenkraan, met een capaciteit van 5 tot 10 liter. Heeft u warm water gebruikt, dan zal er automatisch weer water worden bijgevuld naar het reservoir. Dit slimme systeem, zorgt ervoor dat het koude water aan de onderzijde wordt bijgevuld. Doordat het koude water zwaarder is, mengt het zich niet met het warme water. Dit kost minder energie, want alleen het koude water zal moeten worden opgewarmd.


Afspraak maken?

Een eerste stap naar een warm watervoorziening in de keuken, zonder afhankelijk te zijn van aardgas of de cv-ketel. U wilt uiteraard een energiezuinige en duurzame keuze maken, geschikt voor uw woning. Uiteraard helpen wij u daar graag bij, adviseren u graag over de mogelijkheden.

Neem gerust contact met ons op voor advies, vragen of het maken van een afspraak op telefoonnummer 085-8770419 of vul hier ons contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.



 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot