Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Wat is een badgeiser?

Een badgeiser is een toestel waar koud water in stroomt en in de tijd dat het door het toestel stroomt, komt het er als warm water weer uit. Dit noemen we een doorstroomtoestel. Het water wordt opgewarmd tot een graad of 50 °C. Een badgeiser heeft in vergelijking tot een boiler dus geen watervoorraad die constant warm gehouden moet worden. Het verschil met badgeiser en een keukengeiser is de capaciteit. Een badgeiser kan veel grotere hoeveelheden water verwarmen dan een keukengeiser, waardoor er een veel grotere druk op uit warmwaterstraal van de kraan of de douche komt.
 

Veiligheid

In verband met de veiligheid worden er tegenwoordig alleen nog maar gesloten toestellen geplaatst. Een gesloten toestel is vele malen veiliger dan een open toestel. Bij een open toestel wordt de zuurstof, die nodig is om het toestel te laten branden, uit de opstellingsruimte gehaald. Bij een open toestel wordt de zuurstof van buiten gehaald door middel van een ventilator in het toestel. Er is dus geen open verbinding met de brander, waardoor er bij een storing of defect geen schadelijke gassen in de opstellingsruimte terecht kunnen komen.
 

Onderhoud en storingen

Omdat een badgeiser in principe elke dag wordt gebruikt, heeft de geiser minimaal één keer per jaar onderhoud nodig. Hiervoor kunt u uiteraard terecht bij Loodgieter.nl. Het is dan wel van belang om het merk van de badgeiser door te geven, dit in verband met de eventuele onderdelen die er tijdens een onderhoudsbeurt vervangen moeten worden.
Ook bij storingen aan badgeisers kunnen wij de helpende hand bieden. Veel voorkomende klachten bij badgeisers zijn vooral lekkages en vlamstoringen. Soms is de geiser wel eens te resetten, maar dan gaat het wel om een gesloten model. Probeer een aantal keer de resetknop in te drukken, maar mocht dit niet helpen, neemt dan contact op met Loodgieter.nl.
 

Toekomst van badgeisers

Badgeisers (en geisers) zijn een beetje een “uitstervend” apparaat aan het worden. Ze zijn niet energiezuinig en helpen in principe ook niet mee aan het verduurzamen van de woning. Toch ontkomt u er in sommige gevallen niet aan om een badgeiser of geiser te moeten plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinhuisje op een tuinderij of op bijvoorbeeld een boot, waar u het comfort wilt hebben dat er constant warm water beschikbaar is.
Het voordeel van een badgeiser ten opzichte van een boiler is dat een geiser onbeperkt water blijft geven. Bij een boiler is de warm watervoorraad beperkt. Dan moet u eerst wachten tot de boiler weer is opgewarmd.
 
Wij hebben binnen ons team loodgieters van Loodgieter.nl gelukkig nog genoeg mogelijkheden om klanten met badgeisers (en uiteraard gewone geisers) te helpen.Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot