Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Wat  is een badgeiser?

Een badgeiser is een toestel waar koud water in stroomt en in de tijd dat het door het toestel stroomt, komt het er als warm water weer uit. Dit noemen we een doorstroomtoestel. Het water wordt dan opgewarmd tot een graad of 50 Celcius. Een badgeiser heeft in vergelijking met een boiler dus geen watervoorraad die constant warm gehouden moet worden. Het verschil met badgeiser en een keukengeiser is de capaciteit. Een badgeiser kan veel grotere hoeveelheden water verwarmen dan een keukengeiser, waardoor je een veel grotere druk op je warmwater straal uit de kraan of de douche krijgt.
 

Veiligheid


In verband met de veiligheid worden er tegenwoordig alleen nog gesloten toestellen geplaatst. Een gesloten toestel is vele malen veiliger dan een open toestel. Bij een open toestel wordt de zuurstof die nodig is om het toestel te laten branden uit de opstellingsruimte gehaald. Bij een open toestel wordt de zuurstof van buiten gehaald door middel van een ventilator in het toestel. Er dan dus geen open verbinding met de brander, waardoor er bij een storing of defect geen schadelijke gassen in de opstellingsruimte terecht kunnen komen.
 

Onderhoud en storingen

Omdat een badgeiser in principe elke dag wordt gebruikt, heeft de geiser minimaal 1 keer per jaar onderhoud nodig. Hiervoor kan je uiteraard terecht bij Loodgieter.nl. Het is dan wel van belang om het merk van de badgeiser door te geven, dit in verband met de eventuele onderdelen die er tijdens een onderhoudsbeurt vervangen moeten worden.
Ook bij storingen aan badgeisers kunnen wij de helpende hand bieden. Veel voorkomende klachten bij badgeisers zijn vooral lekkages en vlamstoringen. Soms is de geiser wel eens te resetten, dan gaat het wel om een gesloten model. Probeer een aantal keer de resetknop in te drukken, maar mocht dit niet helpen, dan bellen met Loodgieter.nl
 

Toekomst van badgeisers


Badgeisers (en geisers) zijn een beetje een “uitstervend” apparaat aan het worden. Ze zijn niet energie zuinig en helpen in principe ook niet mee met verduurzamen van een woning. Toch ontkom je er in sommige gevallen niet aan om een badgeiser of geiser te moeten plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinhuisje op een tuinderij of op bijvoorbeeld een boot waarbij je de luxe wil hebben dat je constant warm water tot je beschikking hebt. .
Het voordeel van een badgeiser ten opzichte van een boiler is dat een geiser onbeperkt water blijft geven. Bij een boiler is het gedaan als de warm water voorraad op is. Dan moet je eerst wachten tot de boiler weer is opgewarmd.
 
Wij hebben binnen ons team loodgieters van Loodgieter.nl gelukkig nog genoeg mogelijkheden om klanten met badgeisers (en uiteraard gewone geisers) te helpen.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot