Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Boiler aansluiten

Loodgieter.nl levert en installeert een breed assortiment boilers. Of u nu een Close-in boiler wenst van 10 liter, om snel en heet water te verkrijgen in de keuken, of een 120L boiler wilt om te douchen, wij doen het allemaal.

Keukenboiler aansluiten

Het aansluiten van een keuken boiler, vind overwegend plaats in het keukenkastje onder de keukenkraan. Let er wel op dat voor een goede installatie ook een bijbehorende aansluit set benodigd is. Keukenboilers komen in verschillende formaten, denk hierbij aan 10 of 15 liter varianten. Mocht u niet de ruimte hebben om een dergelijke boiler in het keukenkastje te plaatsen, zijn er ook nog plintboilers. Deze komen, zoals de naam doet vermoeden, achter de voorzet plint van uw keuken. Deze zijn er al vanaf 5 liter.

Voordelen & nadelen elektrische boiler

Een elektrische boiler kent weinig beperkingen en kan vrijwel door de gehele woning geplaatst worden, het enige wat je nodig heb is elektriciteit en water. Een boiler heeft altijd warm water op “voorraad”, bij het opendraaien van de kraan heeft u dus geen wachttijden. Het aftappen van heet water op verschillende punten binnen de woning is ook mogelijk. Een elektrische boiler heeft behoorlijk wat vermogen nodig, hierdoor heeft uw meterkast een aparte groep nodig. Tevens ligt door de continue verwarming van de boiler het verbruik hoger.

Elektrische boilers en de inlaatcombinatie

Zoals boven beschreven heeft een boiler altijd warm water op “voorraad”. Warm water zet uit en is niet samen te persen. Zonder inlaatcombinatie kan dit tot defecten leiden in de boiler, het overtollige “uitgezette” water kan nergens heen en zorg voor een enorme opbouwende druk. De inlaatcombinatie voorkomt dit en zorg dat het overtollige water de afvoer in kan lopen door middel van zijn overstort functie. Een juiste installatie zorgt er dan ook voor dat u het maximale uit de boiler kan halen.

Schema aansluiten keukenboiler

Globaal ziet een aangesloten boiler er als volgt uit:


Aansluiten boiler

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot