Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Verstopte keukenafvoer opgelost voor een vaste prijs


Een verstopte keukenafvoer is erg hinderlijk. De keuken vormt in menig huishouden de spil van het gezinsleven. Vooral als je een woonkeuken hebt, dan is dit de plek waar de eettafel voor allerlei zaken wordt gebruikt. Wanneer het water niet of niet goed meer door de keukengootsteen loopt, komt vaak aan het dagelijkse leven in de keuken ook een einde. Bij het koken heb je meestal water nodig en hoe wil je na het eten de afwas doen in een gootsteen dat volstaat met water? Bij verstoppingen die nog niet hardnekkig zijn kun je zelf nog proberen om te ontstoppen. Bij verstoppingen die hardnekkig zijn of diep in leiding zitten, is contact opnemen met de loodgieter aan te bevelen.


Verstopte gootsteen

Oorzaken van een verstopping


Een verstopping is niet altijd te voorkomen en al helemaal niet in de keuken. Tijdens het koken spoel je de snijplank af of was je een pan af. Na het eten worden de borden, schalen en pannen afgespoeld en afgewassen. Bij al deze activiteiten komen er etensresten en vet in de keukengootsteen terecht. Wanneer dit gaat samenklonteren, raakt de afvoer verstopt. Met het regelmatig onderhouden van de afvoer kun je voorkomen dat etensresten achterblijven. Ook het gebruik van een zeefje in de gootsteen is een simpele oplossing. Grovere etensresten worden dan niet meer door de afvoer doorgespoeld, maar blijven in het zeefje achter.

De vaatwasser


Verstoppingen in de keukenafvoer houdt meestal ook in dat de vaatwasmachine verstopt is. De afvoer van de gootsteen en de vaatwasser is in de meeste gevallen met elkaar verbonden. Als de afvoer verstopt is, zul je ook de vaatwasmachine niet meer kunnen gebruiken. Gebruik je deze wel, dan kan de schade oplopen. Er wordt tijdens het wasproces wel water aangevoerd, maar dat kan niet weg, met gevolg dat het water langs de vaatwasser naar buiten lekt. De vaatwasmachine kan overigens ook zelf een oorzaak zijn van verstoppingen. Onderhoud daarom ook altijd de afvoer van de vaatwasmachine en reinig de machine regelmatig, zodat etensresten niet achterblijven en alsnog door de vaatwasmachineafvoer gespoeld worden.

Vaatwasser afvoer verstopt

Hoe een verstopte keukengootsteen oplossen?


Wanneer de afvoer van de gootsteen verstopt zit, dan hangt het van de ernst van het probleem af in hoeverre je zelf kunt proberen te ontstoppen. Wanneer de gootsteen regelmatig borrelt of er komt een rioolgeur uit, maar het water loopt nog wel weg, dan is dit het moment om zelf actie te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld met een plopper. Hoe ouderwets een plopper ook is, het is nog steeds een effectief middel om door middel van druk in de afvoer een (beginnende) verstopping los te krijgen. Ook een trekveer kan wonderen verrichten. Vooral als het probleem dieper in de afvoer zit is een trekveer zeer effectief. Haal hiervoor de sifon onder de gootsteen los en duw de trekveer zo diep mogelijk in de afvoer. Een paar keer met de trekveer draaien kan verstoppingen al los doen komen. Tegelijkertijd is dit ook een mooie gelegenheid om de sifon goed te reinigen. Je kunt ook een huis-, tuin- en keukenmiddeltje gebruiken. Schep enkele lepels soda in de afvoer. Wacht enkele minuten totdat de soda zijn werk heeft gedaan en spoel de afvoer goed na met kokend water. Het is niet aan te raden om een chemisch ontstoppingsmiddel te gebruiken. Deze middelen zijn dusdanig chemisch dat lijm van de afvoerkoppelingen oplost en dit heeft lekkage tot gevolg. Tevens zijn chemische middelen altijd schadelijk voor afvoeren en het milieu.

De loodgieter inschakelen


Wanneer je te maken hebt met hardnekkig verstoppingen en het water loopt niet meer weg, dan is dit zelf niet meer op te lossen. In dit geval kun je het beste een loodgieter bellen. De loodgieter heeft professionele apparatuur en kan in een mum van tijd de afvoer ontstoppen. Uiteraard mag je de loodgieter ook al inschakelen als je nog geen last hebt van hardnekkige verstoppingen, zo ben je in ieder geval grote problemen voor. Het kan ook zijn dat verstoppingen veel dieper zitten, in het riool bijvoorbeeld. Ook dan kun je beter een loodgieter inschakelen. De loodgieter kan als het nodig is, met een camera in het riool kijken waar het probleem is en wat de eventuele oorzaak is. Zo hoef je niet je hele tuin open te graven, maar kan de loodgieter heel gericht de rioolverstopping oplossen.

Vaste prijs voor een keukenafvoer verstopping

Loodgieter.nl werkt met een vaste prijs voor een keukenafvoerverstopping, te weten €169,50. Dat bedrag is inclusief arbeid, gebruik van materialen, voorrijkosten en 8 weken garantie. Er zijn partijen die adverteren met lagere prijzen. Echter gaat het hier vaak om partijen die vervolgens gaan rekenen met 'verbruikte veren', 'diepe verstoppingen op x aantal meter' en waarbij vervolgens een meterprijs te voorschijn wordt getoverd. Vaak eindigen de facturen op bedragen van vele honderden euro's. Voorkom dus dat u wordt opgelicht en vraag om een vaste prijs! Deze bedrijven zullen u deze nooit geven. Bij Loodgieter.nl zit er ook geen maximum aan de duur dat de ontstopper bij u bezig is. Of het nu 5 minuten of 5 uur is, dit is de vaste prijs! Geen verborgen toeslagen of verborgen kosten. Wel zo makkelijk en duidelijk!

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Verstopping keukenafvoer

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot