Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Dakgoot verstopt

De dakgoot is een belangrijk onderdeel van uw huis, het zorgt er namelijk voor dat het regenwater vanaf het dak wordt afgevoerd. Wanneer deze dakgoot verstopt raakt, gaat dat uiteindelijk en onvermijdelijk voor problemen zorgen, zoals schade aan uw huis.


Een verstopte dakgoot herkennen

Het is redelijk makkelijk te zien of uw dakgoot verstopt is, het water zal er namelijk overduidelijk gewoon overheen lopen. Het is alleen ook belangrijk dat u al kunt herkennen dat uw dakgoot in een beginnende verstoppingsfase zit, zodat u dan al een loodgieter in kan schakelen. U kunt dit zien aan eventuele vochtplekken op de muren onder de dakgoot nadat het geregend heeft. U kunt kijken of er eventueel vegetatie zit in de dakgoot, dit kan namelijk groeien op het vocht en vuil. Ook kunt u kijken of er vliegen of muggen zich rond de dakgoot bevinden, deze zijn namelijk vaak actief rond stilstaand water.


Dakgoot verstopt

Lekkage door verstopte dakgoot

Met een verstopte dakgoot is een lekkage helaas onvermijdelijk, het water kan niet meer via de hemelwaterafvoer afgevoerd  worden en zoekt dus andere manieren naar beneden. Terwijl het dit doet, kan het tussen allerlei plekken door sijpelen en dit zult u  uiteindelijk aan de binnenkant van uw huis merken. Zo’n lekkage is natuurlijk totaal niet gewenst en alleen maar een ergernis met  bijkomende stress voor waterschade. Hierom hebben wij hieronder een stukje geschreven over wat u kunt doen.

 


Verstopte dakgootWat te doen bij lekkage dakgoot

U heeft een lekkage in huis, want de dakgoot is verstopt, hier kunt u op het moment helemaal niets tegen doen om het te stoppen. Het beste wat u dus gelijk kunt en moet doen is zorgen dat u al het water opvangt met wat dan ook, doeken, pannen, noem het maar op. Dit is om verdere schade in uw huis te voorkomen. Als de eerste schrik voorbij is probeer dan zo snel mogelijk een vakman via ons te bereiken, telefonisch wordt u altijd snel te woord gestaan. Er zal helaas toch echt iemand langs moeten komen om het voor u te verhelpen, in veel gevallen is dit iets wat makkelijk klinkt maar toch een vakman vereist.


Kosten verstopte dakgoot.

Bij ons zullen de kosten van het ontstoppen van uw dakgoot gelukkig meevallen, de totale kosten zullen er vanaf hangen hoe lang we bezig zijn met de klus. Maar dit zal ook afhangen van het aantal meter dakgoot dat wij moeten ontstoppen. Als u van tevoren een accurate prijsindicatie wilt zou u even foto’s moeten maken en deze naar ons moeten sturen, samengaand met een aanvraag voor een offerte. Hiermee kunnen wij zien, hoe hoog de dakgoot is, hoe lang hij is en dus ook hoeveel werk dat zou worden. In de meeste gevallen is een dakgoot wel binnen 1 a 2 uur ontstopt. De tarieven per uur kunt u vinden op onze tarievenpagina.


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot