Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Regenpijp verstopt

Een verstopte regenpijp is erg vervelend. Het is belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat oplossen. Deze verstopping kan namelijk leiden tot waterschade wat veel onnodige kosten oplevert. Loodgieter.nl raad aan dat u de verstopping professioneel laat oplossen, zo voorkomt u namelijk ook dat de regenpijp niet verder beschadigd raakt.
 

Zelf de regenpijp ontstoppen

U kunt eerst zelf proberen de regenpijp te ontstoppen. Bij loodgieter.nl snappen wij dat dit niet altijd even makkelijk is en dat het veel (vrije) tijd kost. Daarom helpen wij u graag verder. Bel nu naar: 085 – 877 0419 en voordat u het weet staat de loodgieter bij u op de stoep.
 

Kosten voor het ontstoppen van de regenpijp

Bij loodgieter.nl hanteren we een vaste tarieven. Voor uitgebreide informatie over de tarieven klikt u hier
 

Loodgieter in de omgeving

Bij loodgieter.nl snappen we dat het voor u van belang is dat er zo snel mogelijk een loodgieter langskomt. Daarom hebben wij veel loodgieters verspreid over heel Nederland die u snel kunnen helpen. Dit zijn de werkgebieden waarin loodgieter.nl een loodgieter heeft voor u:

De oorzaak van een verstopte regenpijp

De oorzaak van een verstopte regenpijp is vaak het gevolg van vastzittend vuil. Het gaat dan vaak over bladeren of takjes. Het kan ook voorkomen dat het water het huis binnen komt via de muur, als dit gebeurt is de regenpijp al langere tijd verstopt en heeft u last van een lekkage. Een verstopte regenpijp moet om die reden dus zo snel mogelijk opgelost worden. Als de regenpijp namelijk verstopt blijft zitten kan dit veel gevolgen hebben.
 

Hoe gaat de loodgieter te werk?

Voor het ontstoppen van de regenpijp gebruikt de loodgieter een ontstoppingsmachine. Dit is een handig hulpmiddel waarmee de loodgieter makkelijk de regenpijp ontstopt krijgt. Soms is de verstopping lastig weg te krijgen en moet de loodgieter de regenpijp doorzagen om bij de verstopping te komen, in dit geval moet de hele regenpijp vervangen worden.

Ontstoppingsmachine
 

Regenpijp schoonmaken met trekveer of hogedrukspuit

Naast het gebruiken van een ontstoppingsmachine kan de loodgieter ook gebruik maken van een trekveer of ontstoppingsveer. Een trekveer is een lijn die vaak 10 meter lang is met aan het uiteinde een veer. De trekveer word in de regenpijp gestopt om zo het viezigheid naar boven te halen. Als het gebruiken van een trekveer niet effectief genoeg is kan er ook gebruik worden gemaakt van een hogedrukspuit. Hiermee spuit je als het ware al het vuil de regenpijp uit.

Trekveer

 

Hoe kunt u de regenpijp schoonhouden?

Een verstopte regenpijp is erg vervelend. U kunt er zelf voor zorgen dat de regenpijp schoon blijft. Dit kunt u doen door 2 keer per jaar de bladeren uit de dakgoot te halen. Zo houd u uw regenpijp schoon en voorkomt u dat de regenpijp verstopt raakt. Natuurlijk kan het zo zijn dat zelfs na deze maatregelen een verstopte regenpijp op lekkage kan ontstaan, dit ligt bijvoorbeeld ook aan het weer en hoeveel blad er op uw dak komt te liggen. Bij loodgieter.nl snappen we dat zelf het dak op gaan niet altijd lukt, daarom kunt u bij ons terecht.
 

Hemelwaterafvoer

De naam zegt het eigenlijk al, een hemelwaterafvoer zorgt voor het afvoeren van hemelwater, dit is regen, hagel en sneeuw. Deze afvoer voert het water af van de dak, naar de dakgoot, naar de riolering. Er zijn verschillende soorten hemelwaterafvoeren, de meest voorkomende is de PVC regenpijp. Maar er zijn ook onder- en zijuitlopers. Bij een onder uitloper wordt het hemelwater direct naar beneden gestuurd, hier word vaak een rooster overheen geplaatst om te voorkomen dat er bladeren en andere viezigheid de regenpijp in komt. Bij een zijuitloop word het water horizontaal langs de muur weggevoerd.

Hemelwaterafvoer

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot