Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Verstopt Riool

Nederland telt meer dan 150.000 kilometer rioleringsbuizen en vrijwel alle huishoudens zijn hierop aangesloten. Al het water dat wegloopt door de wasbak, toilet en de douche komt in het riool terecht om gezuiverd te worden bij het Waterschap. Voor een goed werkend riool is het belangrijk dat er geen afval wordt doorgespoeld dat niet in het riool hoort, dit is vaak het begin van een verstopping.


Een verstopping in het toilet


Een toiletverstopping is altijd hinderlijk en het sanitair is onbruikbaar als het water niet meer weg kan stromen of zelfs overstroomt. Vaak ontstaat een toiletverstopping door het doorspoelen van bijvoorbeeld maandverband, vochtige doekjes, make-updoekjes of een overdaad aan toiletpapier. Na verloop van tijd zal dit gaan ophopen in het riool en een verstopping veroorzaken. Bij een beginnende verstopping kunt u soms met een simpel huismiddel, zoals Baking-soda met azijn of een plopper de verstopping verwijderen. Gebruik voor het verhelpen van de verstopping nooit een chemisch ontstopmiddel, deze zijn agressief en kunnen de riolering beschadigen. Zelf ontstoppen met een ontstoppingsveer kan ook schade aanrichten aan het toilet of de leidingen en in het ergste geval zelfs vast komen te zitten. Kunt u de verstopping niet zelf verhelpen? Gelukkig zijn er professionele ontstoppingsdiensten, die met de juiste technieken en professionele apparatuur de verstopping kunnen verwijderen.

Een verstopping van de keuken- of badkamerafvoer


Een verstopping in de douche wordt vaak veroorzaakt door de combinatie van shampoo en haren. Shampoo spoelt niet zo makkelijk weg door de afvoer als water en in combinatie met de haren kan zo een verstopping ontstaan.
Bij verstopping in de keuken zijn vaak doorgespoelde voedselresten en vuil de oorzaak van een verstopping. Vaak kan het reinigen van de sifon de verstopping verhelpen en is hiermee het probleem opgelost. Gebruik in ieder geval geen agressieve, chemische schoonmaakmiddelen om de afvoer te ontstoppen, deze kunnen behoorlijke schade aanrichten aan de leidingen. Is de verstopping niet verholpen na het reinigen van sifon, schakelt u dan de vakman in.


Verstopping van de vaatwasser


Ook het afvalwater van de vaatwasser komt in het riool terecht en achtergebleven etenswaren en vetresten zijn hier de grootste oorzaak van een verstopping. Het gevolg kan zijn dat het water helemaal niet meer wegloopt of dat de vaatwasser overloopt. Het reinigen van verstopte filters kan deze verstopping soms verhelpen, deze bevinden zich onder in de vaatwasser en zijn makkelijk te verwijderen en schoon te maken. Als het water in zowel de wasbak in de keuken als de vaatwasser slecht doorlopen, dan zit de verstopping meestal in de leiding, beiden zijn vaak op dezelfde afvoer aangesloten.

Verstopte riolering door beschadiging


Een verstopping wordt niet altijd veroorzaakt door doorgespoeld afval, maar kan ook veroorzaakt worden door invloeden van buitenaf. Boomwortels kunnen het riool raken en schade veroorzaken. Ook een foutief aangelegd rioolnetwerk of verzakking van de grond, kunnen een verstopping veroorzaken

Riolering verstopt door hemelwaterafvoer


Ook het regenwater van veel woningen loopt via de regenpijp het riool in en dat kan een verstopping veroorzaken door doorgespoelde bladeren, takjes, vuil en nestmateriaal. Het regelmatig reinigen van de dakgoot of het plaatsen van een boldraadrooster kan dit voorkomen. Bij een verstopping zal de ontstopper eerst lokaliseren waar de blokkade zich bevindt en het proberen op te lossen met een trekveer of onder hoge druk. Bij een moeilijk traceerbare blokkade zal ook hier een camera-inspectie worden uitgevoerd om daarna gericht de verstopping te kunnen verhelpen.


Opsporen van de verstopping met een camera-inspectie


Soms is het niet helemaal duidelijk waar de verstopping zich precies bevindt in de leiding. Vooral verstoppingen die zijn veroorzaakt door schade aan de leidingen of verstoppingen dieper in de leiding zijn lastig te traceren.
Met professionele apparatuur kan een ontstoppingsbedrijf een camera-inspectie uitvoeren en zo precies de locatie van de verstopping en eventuele schade aan de leiding bekijken. Zonder onnodig hak- en breekwerk kan dan de reparatie heel gericht worden uitgevoerd.

Kijk uit voor de oplichters en beunhazen!


De meeste ontstoppingsdiensten zullen vakbekwaam, eerlijk werk afleveren en uw verstopping verhelpen tegen een redelijk tarief. Helaas zijn er ook meerdere ontstoppingsdiensten werkzaam waar de tarieven onduidelijk zijn en waar u na het uitvoeren van de werkzaamheden een pittige rekening krijgt voorgeschoteld. Deze rekeningen zijn vaak zo hoog omdat er vaak wordt gerekend met een meterprijs, dat is niet te controleren en kan behoorlijk oplopen. Vaak worden er ook meer meters in rekening gebracht, dan u daadwerkelijk in de woning heeft.

Voor meer informatie over dit soort oplichtingspraktijken en voorbeelden hiervan, verwijzen wij u graag naar www.loodgieter.nl/opgelicht. Hier vindt u ook meerdere voorbeelden van de wijze waarop deze ontstoppers te werk gaan.

Loodgieter.nl maakt met u graag een transparante afspraak, hanteert altijd een vast tarief voor de ontstoppingswerkzaamheden en berekent nooit een meterprijs. U weet dan precies waar u aan toe bent en krijgt geen verrassingen achteraf.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken met één van onze ontstoppers? U kunt hiervoor ons contactformulier invullen of contact met ons opnemen via 085-8770419.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot