Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Regenpijp vervangen

Na verloop van tijd kan een regenpijp door weersinvloeden poreus worden of verkleuren. Ook verzakkingen van de bodem kunnen de regenpijp beschadigen en scheuren veroorzaken. Voor het behoud van uw woning en ter voorkoming van waterschade is het belangrijk om de regenpijp dan te laten vervangen.

Denkt u bij vervanging van de regenpijp ook eens aan de mogelijkheid om een regenton te plaatsen of een bladvanger boven in de regenpijp. Dit voorkomt eventuele verstoppingen in de regenpijp, dit is vooral het overwegen waard als u in een boomrijke buurt woont.

Een goede afvoer van het hemelwater is belangrijk voor het behoud en de veiligheid van het dak. Een hellende daken heeft het voordeel dat het water zo van het dak kan stromen, maar een plat dak voert het water minder goed af. Als het regenwater langere tijd op een plat dak blijft liggen, kan dat leiden tot een verkorte levensduur, lekkages en in extreme gevallen tot het doorzakken van het dak. Bij een plat dak is het dus nog belangrijker dat het regenwater zo snel mogelijk wordt afgevoerd.

Zowel bij een hellend als een plat dak kan het zijn dat de huidige regenpijp niet afdoende is om het regenwater af te voeren. Dan is er de mogelijkheid om bij vervanging van de regenpijp een extra regenpijp bij te plaatsen. Dit is aan te raden wanneer de dakgoot niet op goed afschot ligt en het plaatsen van een extra afvoer en regenpijp goedkoper is dan de hele dakgoot op goed afschot te laten leggen.

Of het aanleggen van een extra afvoer, als er bijvoorbeeld een schot in de afwatering zit tussen u en de dakgoot van de buren. Met de plaatsing van een extra afvoer voorkomt u dat de dakgoot de hoeveelheid water niet aankan en het water naar binnen kan slaan onder de dakpannen en een lekkage in de woning kan veroorzaken.


Keuze uit diverse materialen regenpijp

Waarschijnlijk laat u de regenpijp vervangen door een nieuwe regenpijp van hetzelfde materiaal, maar er zijn meerdere opties om te overwegen.

Bij vervanging van de regenpijp is er de keuze uit vier materialen; PVC, zink, aluminium of een koperen regenpijp. Deze materialen beschikken alle vier over verschillende eigenschappen, levensduur, prijs en uitstraling.

Pvc-regenpijp
De goedkoopste en meest geplaatste regenpijp is gemaakt van PVC. De
De meest geplaatste en goedkoopste regenpijp is van PVC. De PVC-regenpijp heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 12 jaar, daarna wordt het risico groter dat er slijtage gaat optreden en vervanging of reparatie nodig is. PVC is stevig, kan goed tegen alle weersinvloeden en heeft weinig onderhoud nodig. Bijkomend voordeel van PVC-regenpijpen is, dat deze geleverd worden in vele kleuren, zo kunt u een eigen uitstraling aan uw woning geven. PVC is minder duurzaam dan de andere materialen regenpijp, maar een prima optie. Bij vervanging kunt u overwegen om de PVC-regenpijp te laten vervangen door een zinken regenpijp.

Zinken regenpijpEen zinken regenpijp is wat duurder dan PVC en wordt vooral geplaatst bij huizen in het duurdere segment. Zink geeft een mooie, luxe uitstraling aan de woning. Een zinken regenpijp is sterk, heeft een hoge kwaliteit en een levensduur van zeker meer dan 30 jaar. De zinken regenpijp krijgt na verloop van tijd de kenmerkende blauwgrijze laag op de pijp. Deze laag zorgt voor de bescherming van de regenpijp en geeft een mooie uitstraling. Een zinken regenpijp is ook veel minder gevoelig voor lekkage dan een regenpijp van PVC. Zink is een natuurlijk en duurzaam product en zeker het overdenken waard, als de regenafvoer vervangen moet worden.

Wist u dat? Een zinken regenpijp is echter niet geschikt voor een huis met een rieten dak. Uit het riet komt na verloop van tijd een zuur vrij, die het zink kunnen aantasten.

Aluminium regenpijp
Een regenpijp van aluminium is ook een keuzemogelijkheid. Aluminium heeft het voordeel dat het duurzaam, krasbestendig is en bestendig tegen alle weersinvloeden. Aluminium regenpijpen kunnen naadloos geleverd worden en dat geeft een mooie, strakke uitstraling aan de woning. Een bijkomend voordeel van aluminium is, dat dit verkrijgbaar is in elke RAL-kleur naar keuze. Buiten kleur kunt u ook nog een keuze maken tussen een ronde of vierkante aluminium regenpijp. De kosten van een aluminium regenpijp ligt tussen PVC en zink in, afhankelijk van de uitvoering van uw keuze.

Koperen regenpijp
Koperen regenpijpen worden veel geplaatst bij huizen in het duurdere segment en bij rietgedekte daken, vanwege de luxe, exclusieve uitstraling aan de woning. Levensduur en prijs van een koperen staat ongeveer gelijk aan de zinken regenpijp. In tegenstelling tot de zilverachtige kleur van de zinken of aluminium dakgoot, staat koper bekend om de bruinachtige kleur. Door weersinvloeden van neerslag en lucht wordt er een natuurlijke, beschermende laag corrosie gevormd op het koper. Deze corrosie laag herstelt zichzelf bij beschadiging, hierdoor blijft het materiaal goed beschermd. Na verloop van tijd verandert de kleur van de regenpijp van roodbruin naar het kenmerkende patina-groen. Bij een rieten dak zal het koper wel de originele bruine kleur behouden door de zuren die het riet afgeeft, dus in tegenstelling tot zink is voor dit soort woningen een koperen regenpijp een prima optie.


Wat kost het vervangen van een regenpijp?

De kosten van het vervangen van de regenpijp is moeilijk aan te geven zonder verdere informatie. Om een prijsindicatie of een offerte te kunnen maken, ontvangen wij van u graag wat meer informatie en eventuele foto’s.

Het vervangen van de regenpijp is een klus op hoogte en zal om veiligheidsredenen soms moeten worden uitgevoerd door twee man. Afhankelijk van de werkzaamheden aan uw woning plannen wij één of twee loodgieters in, dit wordt uiteraard eerst met u besproken. 


 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Regenpijp vervangen
Loodgieter Regenpijp vervangen
Loodgieter Regenpijp vervangen
Loodgieter Regenpijp vervangen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot