Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Stormschade dakpannen

Zodra het KNMI code oranje of rood heeft afgegeven zorgen rondvliegende en afgewaaide pannen altijd weer voor gevaarlijke situaties en financiële schade. Is het pannendak van uw woning getroffen door de storm, onderneem dan zo spoedig mogelijk actie. Door de stormschade zo spoedig mogelijk te laten herstellen, voorkomt u dat voorbijgangers gevaar lopen door losliggende dakpannen en voorkomt u mogelijke lekkages en waterschade aan de woning. Vaak wordt een heftige storm opgevolgd door stevige buien en dat kan behoorlijke waterschade veroorzaken als het regenwater vrij spel heeft om de woning binnen te dringen.

Ervaring heeft ons geleerd dat op stormachtige dagen de agenda’s van onze dakexperts zeer snel vollopen, wacht dus liever niet te lang met het maken van een afspraak.

Vergeet ook niet om foto’s te maken van de situatie en gevolgschade om een eventuele claim in te kunnen dienen bij uw opstel- en/of inboedelverzekering.

Neem gerust contact met ons op door gebruik te maken van ons contactformulier of door te bellen naar 085-8770419.


Reparatie & inspectie stormschade dakpan

Als eigenaar van de woning bent u altijd aansprakelijk voor letsel of schade die wordt veroorzaakt door uw afgewaaide dakpannen. Dus heeft u een afgewaaide, beschadigde of verschoven dakpan na een heftige storm, dan is het belangrijk om het dak zo spoedig mogelijk te laten nakijken en repareren door een dakexpert. Het is goed mogelijk dat er meer dakpannen los zitten dan met het blote oog meteen zichtbaar is. In dit geval is het belangrijk om het dak tijdens de reparatie of na de storm goed te laten inspecteren en indien nodig de omliggende pannen opnieuw te laten plaatsen of zelfs te vervangen. De dakexpert inspecteert hierbij de kwaliteit van de panlatten en kijkt na of de overige dakpannen goed verankerd zijn.

In het gunstigste geval zijn de verschoven of afgewaaide dakpannen niet kapot gevallen tijdens de storm of heeft u er nog een paar op voorraad in de schuur liggen. Dan kan de dakexpert de reparatie tijdens de afspraak meestal gelijk uitvoeren.

Doordat dakpannen in zoveel verschillende modellen, maten en uitvoeringen verkrijgbaar zijn, is het onmogelijk dat de dakexpert altijd de juiste dakpan bij zich heeft om de reparatie uit te kunnen voeren. Is er geen reserve dakpan aanwezig, dan zal de dakexpert altijd een noodoplossing voor u uitvoeren en vervolgens de juiste dakpan bestellen en een vervolgafspraak inplannen voor definitieve reparatie.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot