Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Dakdekker

Een goed onderhouden dak en hemelwaterafvoer is belangrijk voor het behoud van uw woning. Een goed dak is bestendig tegen alle weersinvloeden en het hemelwater dient moeiteloos te kunnen wegstromen richting de riolering. Goed onderhoud voorkomt lekkages en vochtschade en een goede dakdekker is dus onmisbaar om het dak in perfecte staat te houden.


Wat doet een dakdekker precies?

De dakdekker voert de meest uiteenlopende werkzaamheden uit aan de platte en hellende daken van uw woning. Wilt u een reparatie, onderhoud of een complete dakrenovatie? Onze dakdekkers zijn veelzijdige vakmannen met elk eigen specialisaties. Pannendak, plat dak, zink of leien, voor elk soort en type dak kunnen wij een afspraak maken met één van onze experts.


De diverse werkzaamheden van de dakdekker

Dakreiniging

In de loop der tijd worden daken aangetast door algen, mosvorming, vuil en vogeluitwerpselen. Door het dak periodiek te laten reinigen, ziet het dak van uw woning of bedrijfspand er weer fris en als nieuw uit. Uw dakdekker zal tijdens het reinigen gelijk het dak inspecteren op beschadigingen en deze indien nodig repareren. Zo worden problemen in de toekomst voorkomen en haalt u het meeste uit de levensduur van het dak. Uiteraard kan de dakspecialist foto's van de situatie maken om met u te kunnen overleggen wat er op het dak is aangetroffen. Zo kunt u ook zelf zien wat de staat van het dak is! 

Dakreparatie

Stormschade, slijtage of dak(pannen) in slechte staat? Voorkom waterschade en lekkage en laat tijdig de slechte dakpannen vervangen of het dak repareren.


Dakisolatie

Het vervangen van de dakpannen is al een prijzige renovatieklus, maar toch is het nu het moment om ook over dakisolatie na te denken. Uiteindelijk verdient deze investering zich moeiteloos terug. Een goede dakisolatie scheelt aanzienlijk warmteverlies en dat merkt u aan de stookkosten.

Impregneren & coaten dakpannen

Een mooi schoon pannendak is het visitekaartje van uw woning of bedrijfspand. Om een nieuw of bestaand pannendak vrij van vuil, mos en algengroei te houden, is er de mogelijkheid om de dakpannen te coaten (keramische dakpannen) of te impregneren (betonnen dakpannen). Door een vuilafstotende laag aan te brengen, heeft het vuil minder kans om te hechten en blijft het dak schoon. Bijkomend voordeel is dat het de levensduur van het pannendak aanzienlijk verlengt.

Dakrenovatie

Ook voor een totale renovatie van het hellende of platte dak bent u bij Loodgieter.nl aan het juiste adres. Uiteraard komt de dakdekker eerst bij u langs om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

Welk type dakbedekking er geschikt is voor uw woning, daar kan uw dakdekker uitgebreid advies over geven. Zowel op een hellend als een plat dak zijn er meerdere opties mogelijk. Er zijn verschillende soorten dakbedekking met allemaal een ander prijskaartje, uitstraling en levensduur.

BITUMEN
Een bitumen dakbedekking is al jarenlang de meest toegepaste dakbedekking op platte daken. Bitumen is makkelijk te verwerken, bestendig tegen alle weersinvloeden en heeft een levensduur van gemiddeld 30 jaar.

PVC
Een PVC dakbedekking is ook uitermate geschikt voor een plat dak. Het grote voordeel is dat PVC in het wit verkrijgbaar is, daardoor blijft de ruimte onder het dak op warme dagen een stuk koeler. PVC is ook zeer bestendig tegen alle weersinvloeden en heeft een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Bijkomend voordeel is dat PVC gerecycled kan worden, dus beter voor het milieu.

EPDM
EPDM lijkt veel op bitumen en PVC, maar is gemaakt van synthetisch rubber. Doordat EPDM zeer elastisch is kan het makkelijk verwerkt worden. EPDM is geschikt om toe te passen op zowel hellende als platte daken en heeft een levensduur van gemiddeld 40 jaar.

GROENDAK
Een groendak is in opkomst en kan worden geplaatst boven op een bitumen, PVC of EPDM dakbedekking. Buiten de mooie uitstraling van de planten, verlengt het de levensduur van het dak aanzienlijk.

LEIEN
Leien dakpannen zijn een mooi alternatief voor de stenen en keramische dakpannen. Een leien dakbedekking geeft een mooie, natuurlijke uitstraling aan de woning en heeft een levensduur van gemiddeld 40 jaar.

ALUMINIUM
Een aluminium dakbedekking is zeer flexibel en daarom uitermate geschikt voor hellende daken met een aparte vormgeving. Een aluminium dakbedekking heeft een levensduur van gemiddeld 50 jaar en geeft een bijzondere uitstraling aan de woning.

KOPER
Ook het plaatsen van een koperen dakbedekking is mogelijk bij een hellend dak. Koper gaat bijna een leven lang mee en is door de opvallende kleur en uitstraling een echte eyecatcher voor de woning. Het grootste nadeel van koper is de diefstalgevoeligheid, dus dat is wel iets om over na te denken.

ZINK
Een zinken dakbedekking heeft veel weg van aluminium, maar zink heeft het grote voordeel dat het een leven lang meegaat. Zink is ook zeer geschikt om op een hellend dak toe te passen.

Dakgoten en regenpijpen

Verstopte of beschadigde dakgoten en regenpijpen kunnen voor behoorlijke waterschade en ongemak zorgen. Laat vooral in de herfstperiode de dakgoten reinigen en inspecteren om problemen voor te zijn.

Oude dakgoten en regenpijpen zijn onderhevig aan slijtage en hebben wellicht al eerdere reparaties ondergaan. Laat u bij problemen adviseren over eventuele vervanging van dakgoot of regenpijp. Vaak is vervangen uiteindelijk goedkoper dan het laten uitvoeren van meerdere reparaties.

Afspraak maken met de dakexpert?

Voor alle soorten reparaties, onderhoud en renovaties aan uw dak, staan de vakmannen van Loodgieter.nl voor u klaar. Klim voor uw eigen veiligheid liever niet zelf op de ladder, maar laat de werkzaamheden op hoogte liever aan de professional over.

Wilt u een afspraak maken of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact op door gebruik te maken van het contactformulier. Spoed of liever telefonisch contact, bel dan naar 085-8770419.

Wat zijn de kosten?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeid, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.
Voor een grote renovatieklus van het dak of het vervangen van dakgoten of regenpijp, zal eerst een offerte op maat worden uitgebracht. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot