Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Dakreparatie

Een goed onderhouden dak en hemelwaterafvoer zijn essentieel voor het behoud van uw woning. Een goed dak moet bestand zijn tegen alle mogelijke weersomstandigheden en het regenwater moet gemakkelijk naar de afvoer kunnen stromen. Periodieke inspectie en onderhoud van het dak voorkomt een hoop problemen, maar toch kunnen lekkages ontstaan door bijvoorbeeld stormschade, slijtage of andere invloeden van buitenaf.

Zeker bij een goed geïsoleerd dak kunnen problemen langere tijd onzichtbaar blijven en door vorst beschadigde dakpannen zijn niet altijd goed zichtbaar. Het is belangrijk om bij de eerste tekenen van mankementen aan het dak een afspraak in te plannen voor reparatiewerkzaamheden, zo houdt u het dak in topconditie.

De dakexperts van Loodgieter.nl zijn veelzijdige en ervaren vakmannen en kunnen de meest uiteenlopende reparaties uitvoeren aan uw hellende of platte daken en hemelwaterafvoer.


Herstellen dakpannen

Keramische of betonnen dakpannen zijn zeer duurzaam en gaan meestal zonder problemen een leven lang mee. Belangrijk is dan wel dat de dakpannen niet zijn verschoven, aangetast of beschadigd.

Vooral bij hevige windstoten stromen de meldingen binnen van afgewaaide en verschoven dakpannen van de getroffen woningen. Vaak volgt na de storm een periode van flinke regenval en dat kan grote gevolgen hebben als de constructie van het dak bloot is komen te liggen. Het regenwater heeft dan vrij spel om de woning binnen te dringen met flinke waterschade tot gevolg.

Wacht in deze situaties niet te lang met het maken van een afspraak om de dakpannen terug te plaatsen om verdere schade en eventuele gevaarlijke situaties voor te zijn. Tijdens de reparatie zal de dakexpert gelijk de staat van de rest van het dak bekijken en zo kunnen vaststellen of er nog meer dakpannen verschoven of los liggen.


Reparatie overige soorten dakbedekking

Voor bijna al uw reparaties aan de platte en hellende daken en de diverse soorten dakbedekking van uw woning, kunnen wij voor u een afspraak inplannen bij de juiste dakexpert voor uw klus.

Bitumen, PVC, EPDM, koper, zink of aluminium, dit zijn enkele voorbeelden van de soorten dakbedekking die kunnen voorkomen op de daken en die elk verschillende eigenschappen en werkwijze met zich meebrengen.

Neemt u gerust contact op met vragen over de mogelijkheden voor de reparatie van uw dakbedekking, wij beantwoorden graag uw vragen. U kunt ons bereiken op 085-8770419.


Reparatie dakgoot of regenpijp

Een goed onderhouden hemelwaterafvoer zorgt ervoor, dat het hemelwater moeiteloos richting de riolering wordt afgevoerd. Toch bestaat er altijd het risico dat u op een gegeven moment een lekkage constateert, dat kan meerdere oorzaken hebben:

Verouderde dakgoten
Dakgoten op leeftijd zijn gevoelig voor slijtage en de kans is aanwezig dat er al eerder een reparatie is uitgevoerd. Na verloop van tijd worden deze dakgoten dusdanig zwak op de naden, dat u bij een lekkage aan een dakgoot ouder dan 25 jaar waarschijnlijk het advies krijgt om vervanging van de gehele dakgoot te overwegen. Problemen en lekkages zullen anders hoogstwaarschijnlijk terug blijven komen, waardoor u uiteindelijk toch duurder uit bent. Uiteraard zullen onze dakexperts in eerste instantie hun uiterste best doen om uw oude dakgoot te herstellen en u van eerlijk advies voorzien over reparatie of eventuele vervanging.

Verstopte dakgoot of regenpijp
De dakgoot is een ideale verzamelplaats voor bladeren, takjes en nestmateriaal, waardoor uiteindelijk verstoppingen en lekkages kunnen ontstaan. Het reinigen van de dakgoot of ontstoppen van de regenpijp kan dit probleem verhelpen. Afhankelijk van de locatie van de blokkade kan de verstopping handmatig of met een trekveer of onder hoge druk worden verwijderd.

Dakgoot zit los of ligt niet op afschot
Bij een loszittende of niet op afschot liggende dakgoot, zal het hemelwater onvermijdelijk een eigen koers gaan bepalen en heeft zo vrij spel om ongewenste lekkages te veroorzaken. Belangrijk dus om zo snel mogelijk een reparatie in te plannen om de dakgoot te herstellen, hiermee voorkomt u een hoop ellende.


Lekkage dakkapel

De oorzaak van een lekkage in de dakkapel is soms moeilijk te achterhalen, maar het is wel belangrijk om zo snel mogelijk de bron op te sporen en een reparatie uit te voeren.
Een slecht onderhouden of verstopte dakgoot of beschadigde dakpannen kunnen de oorzaak zijn van de vochtplekken in uw dakkapel. Maar ook bij een nieuw geplaatste dakkapel kan er lekkage ontstaan door een verkeerde montage van de kozijnen, dakbedekking of het lood.

Is de oorzaak van de lekkage voor u onduidelijk, dan kan onze dakexpert de lekkage meestal voor u traceren en herstellen.


Lekkage nokvorsten

Oudere nokvorsten zijn meestal in het cement gelegd en zijn na verloop van tijd gevoelig voor slijtage. Zeker in de koude wintermaanden als er sneeuw op het dak ligt, kan de sneeuw doordringen in de oude mortel. Uiteindelijk kan dit resulteren tot scheurvorming in de nokvorst, waardoor een lekkage kan ontstaan in de dakkapel of het plafond.


Afspraak maken voor de reparatie van uw dak?

Vaak is de oplossing van een daklekkage simpel en is het schoonmaken van de dakgoot of het herstellen en recht leggen van de dakpannen voldoende om de lekkage op te lossen. Ook kleine beschadigingen van uw platte dak zijn veelal snel en eenvoudig te herstellen.

Helaas liggen achter de oorzaak van een daklekkage soms ook grotere problemen. Bij lekkage door slijtage van de verouderde dakbedekking, hemelwaterafvoer of een aangetaste dakconstructie, krijgt u wellicht advies om vervanging te overwegen.

Een noodoplossing om in eerste instantie de lekkage te stoppen zal – indien mogelijk- uiteraard voor u worden uitgevoerd, maar vaak is dit maar een tijdelijke oplossing. Uw dakexpert zal u adviseren over de mogelijkheden en u eventueel van een offerte voorzien.

Wilt u een afspraak maken voor de reparatie van uw dak of hemelwaterafvoer of meer advies of een offerte voor eventuele vervanging? Wij ontvangen van u graag meer informatie, liefst met foto’s van de huidige situatie. Voorzien van voldoende informatie over de situatie van uw dak komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt voor een afspraak of offerte hier ons contactformulier invullen, dan gaan wij gelijk voor u aan het werk. Spoed of liever telefonisch contact? Bel ons dan op 085-8770419.
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Dakreparatie

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot