Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Dakgoot solderen

Heeft u een lekkage aan de dakgoot? Dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten herstellen om beschadigingen aan de gevel, vochtschade en houtrot te voorkomen. Door de lekkage direct onder handen te nemen, worden grotere problemen voorkomen en blijven de kosten te overzien.

Een lekkage aan een zinken of koperen dakgoot kan hersteld worden door de dakgoot te solderen. Het woord solderen komt van het Latijnse “solidari” en betekent simpelweg een methode om metalen onderdelen aan elkaar vast te maken. Hiervoor gebruikt uw loodgieter een soldeerdraad, bestaande uit een metaallegering. Deze wordt verhit tot er een vloeibare substantie is ontstaan. Zodra het materiaal is afgekoeld, ontwikkelt zich een stevige verbinding tussen de onderdelen en is de beschadiging aan de dakgoot hersteld.


Oorzaken van een lekkende dakgoot

Een goed functionerende dakgoot is essentieel voor de afvoer van het regenwater naar de riolering. Regenwater dat niet vloeiend kan worden afgevoerd via de regenpijp, krijgt vaak de kans om langs de gevel naar beneden te stromen en flinke beschadigingen aan te richten. Dit geeft vocht de kans om de woning binnen te dringen en dat kan flinke waterschade veroorzaken.

Een lekkage aan de dakgoot kan meerdere oorzaken hebben;


Verouderde dakgoten

Oudere dakgoten zijn gevoeliger voor slijtage en misschien zijn er al eerder reparaties aan de dakgoot uitgevoerd. Meestal zijn oudere dakgoten kwetsbaar op de naden en daar ontstaan dan ook vaak de lekkages. Indien mogelijk zal deze lekkage gesoldeerd worden, maar u krijgt ook eerlijk advies als het verstandiger is om de gehele dakgoot te laten vervangen.


Verstopte dakgoot of regenpijp

Een dakgoot is een ideale verzamelplaats voor takjes, bladeren en nestmateriaal. Als een dakgoot dan niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan dit een verstopping veroorzaken met een mogelijke lekkage tot gevolg. Het schoonmaken van de dakgoot of het ontstoppen van de regenpijp kan dit probleem herstellen. Bij een eventuele verstopping wordt altijd eerst gekeken waar de blokkade zich precies bevindt en wordt daarna handmatig, met een trekveer of onder hoge druk verwijderd.


De dakgoot zit los

Als de dakgoot of onderdelen los zijn geraakt of de dakgoot niet meer goed op afschot ligt, dan zal het regenwater een eigen weg zoeken om af te vloeien. Dit vergroot het risico op lekkage richting de gevel.


Corrosie aan de zinken dakgoot

Zinken dakgoten die al jarenlang aan alle weersinvloeden zijn blootgesteld, kunnen uiteindelijk sporen van vochtigheidscorrosie gaan vertonen. Dit herkent u aan de zichtbare witte aanslag op de dakgoot. Uiteindelijk worden dit de zwakkere plekken in de dakgoot, want op deze plekken is het zink dunner en dus gevoeliger voor lekkage. Als zinken dakgoot een lekkage heeft op de soldeernaad, dan kan dit meestal gerepareerd worden door de naad opnieuw te solderen of af te dichten met vloeibaar zink.

Na verloop van tijd kunnen zinken dakgoten te dun en poreus zijn geworden om een lekkage definitief en met garantie te kunnen repareren. Uw loodgieter zal u hier een eerlijk advies in geven en in overleg met u eventueel een tijdelijke noodoplossing en een offerte verzorgen voor het vervangen van de dakgoot.


Afspraak maken voor de lekkage aan de dakgoot?

De meeste lekkages aan de dakgoot ontstaan door slecht onderhoud. Door de dakgoten regelmatig te laten schoonmaken, voorkomt u een hoop problemen. Heeft u een lekkage aan de dakgoot of klimt u liever niet zelf op de ladder om de dakgoot te reinigen, maak dan een afspraak met de professional. Uw dakgoot wordt dan gereinigd, gerepareerd en de huidige conditie van de dakgoten geïnspecteerd. Zo worden eventuele andere beschadigingen bijtijds opgespoord, voordat deze voor toekomstige problemen gaan zorgen.

Voor een afspraak kunt u hier ons contactformulier invullen of bellen naar 085-8770419


Wat kost de reparatie van de dakgoot?

Loodgieter.nl hanteert altijd vaste tarieven voor de voorrijkosten en de arbeid, deze zijn na te lezen op onze tarievenpagina. Voor een offerte voor het vervangen van de dakgoten, kunt u ons contactformulier invullen en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot