Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419 Nu bereikbaar!
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Dakbedekking

Dakbedekking vervangen, repareren of laten plaatsen.

Wilt u nou uw dakbedekking vervangen, repareren, laten plaatsen of heeft u een dak lekkage? Wij als loodgieter.nl doen dan graag voor u! Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen voor verschillende soorten daken. Welke dakbedekking het beste geschikt is voor uw dak hangt af van het type dak dat u heeft. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een plat dak en een hellend dak. Een plat dak gaat over het algemeen wat minder lang mee. Dit komt omdat verschillende weersomstandigheden meer invloed hebben op een plat dak dan op een hellend dak. Op een plat dak blijft alles (neerslag, bladeren etc.) liggen, terwijl het er bij een hellend dak vanaf glijdt. Hierdoor is niet elk type dakbedekking geschikt voor elk dak.
 

Verschillende soorten dakbedekking

Rieten daken
Als je een originele en andere uitstraling wil met een lange levensduur, is een rieten dak een hele goede optie. Bij een rieten dak zijn er twee manieren om het dak in vorm te brengen. Zo heb je de open en gesloten constructie.
Bij de open constructie is het riet nog van binnen zichtbaar. Bij de gesloten variant wordt het riet op isolatieplaten aangebracht en zal het van binnen dus niet meer te zien zijn.

dak_Riet

Leien dakbedekking
Als je leien als dakbedekking neemt is er nog een groot verschil tussen kunstleien en natuurleien. Kunstleien hebben minder de look van de natuurleien maar zijn wel per m2 een stuk goedkoper. Natuurleien hebben weer als voordeel dat ze een stuk langer mee gaan. Zo kan je zelf uitkiezen wat jij fijner vind.

dak_leien

Dakpannen
Dakpannen zijn het op vlak van dakbedekking een klassieker. Omdat er enorm veel keuzemogelijkheden zijn qua afmeting, kleuren, vorm en afwerking kan je zelf de hele look van je pannendak bepalen.
Ook wordt er een onderscheid gemaakt tussen keramische en betonnen bakpannen. Deze laatste zijn wat goedkoper maar gaan wel iets minder lang mee.

Dak_dakpannen

EPDM
EPDM is een enorm populaire dakbedekking voor platte daken. EPDM is erg elastisch dus daardoor zullen er minder snel scheuren in komen door de krimp- en uitzetspanning van het dak. Als er andere beschadigingen komen aan het dak kunnen die makkelijk weer hersteld worden.
De andere voordelen van EPDM zijn de beloopbaarheid, de lange levensduur en je hebt amper onderhoudswerk.

Roofing als dakbedekking
Roofing is een goedkopere manier voor EPDM. Roofing staat ook wel bekend als Bitumen. Roofing is wel lastiger te plaatsen en het raakt makkelijker beschadigd als EPDM. Als mensen moeten kiezen voor roofing of EPDM, dan valt de voorkeur vaak het meeste naar de laatste keuze. Het verschil in de prijs kan namelijk de problemen van roofing niet compenseren

Dak_bitumen

Dak lekkage opsporen en repareren

Vaak ontstaan er regelmatig lekkages bij een oud plat dak. Zeker als u geen EPDM of nieuw bitumen als dakbedekking heeft. Wanneer u erachter komt dat u een lekkage heeft, dan zal u moeten zoeken waar de exacte plek is. U kunt natuurlijk altijd de hulp van een loodgieter inschakelen als u een lekkage wilt opsporen. Ook kunt u zelf er zelf achter komen waar deze lekkage plaats vind.

Wilt u nou zelf de lekkage opsporen en repareren? Dan zult u ten eerste het dak op moeten. Dat kan soms best gevaarlijk zijn. Ook moet u goed op de temperatuur letten. Als het erg koud is dan kan bitumen gaan versplinteren. Als het weer te warm is kan bitumen juist erg zacht worden.

U begint met het kijken of de waterafvoer helemaal vrij is. Daarna kunt u gaan controleren op scheuren en beschadigingen bij de schoorsteen, lichtstraat en de koepel. Ook kunt u kijken of er bij de dak doorvoeren kappen of hoedjes missen.

Heeft u nou de oorzaak van de lekkage gevonden en wilt u geen risico lopen om iets te slopen? Neem dan contact op met loodgieter.nl. Wij helpen u graag verder!

Dakbedekking kosten

Soort dakGemiddelde prijzen dak van 50 m2
Platte daken: 
EPDM€3400
Bitumen€2400
Kunststof€3900
Schuine daken: 
Dakpan€4200
Rieten€4200
 
De tarieven van Loodgieter.nl vind u via deze link: www.loodgieter.nl/tarieven.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot