Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Dakgoot schoonmaken


Aan het einde van de herfst, als alle blaadjes van de bomen zijn gevallen, is het ideale moment om de dakgoten schoon te laten maken. Het eenmaal per jaar schoonmaken van de dakgoten is over het algemeen voldoende, maar woont u in een bosrijke omgeving, dan is het niet onverstandig om dit vaker te doen.Waarom is het schoonmaken van de dakgoot zo belangrijk?

De dakgoot heeft simpelweg tot doel om het regenwater af te voeren. Een verstopte dakgoot kan dit water niet meer laten wegstromen naar de regenpijp en wanneer deze niet op korte termijn ontstopt wordt, kan dat leiden tot ernstige schade aan de woning. Belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen om beschadigingen aan de muur, houtrot en vochtplekken te voorkomen. Door regelmatig de dakgoot te laten reinigen voorkomt u op termijn de ernstige schade en hoge reparatiekosten.
U kunt uiteraard de keuze maken om zelf de dakgoot schoon te maken. Meestal zal dit betekenen dat de werkzaamheden op flinke hoogte met een ladder moeten worden uitgevoerd. Werken op hoogte brengt altijd risico’s met zich mee en is ook de reden waarom veel mensen de keuze maken om de dakgoot te laten reinigen door de vakman met ervaring.


Een schone dakgoot voorkomt ongedierte

Door de dakgoot goed schoon te houden voorkomt u dat dit een ideale broedplaats wordt voor ongedierte. Vooral bij een verstopping of een lekkage van de dakgoot, kunnen bladeren en viezigheid zich ophopen. Vooral met warm weer kan dit gaan schimmelen en stinken en zeker in de combinatie met vocht zal dit ongetwijfeld vliegen, muggen en andere insecten aantrekken. Het goed schoonmaken van de dakgoot is dus van groot belang om deze ongedierte op afstand te houden.


Veel gestelde vragen over het schoonmaken van de dakgoot

Rekent Loodgieter.nl een meterprijs voor het schoonmaken van de dakgoot?

Loodgieter.nl rekent geen meterprijs, maar een vast tarief voor het schoonmaken van de dakgoten.
Bij complexe situaties, zoals moeilijk bereikbare dakgoten of dakgoten op grote hoogte, zal een meerprijs berekend worden voor eventuele hoogwerker of stellage. In sommige situaties zal er voor de veiligheid een extra loodgieter moeten worden ingezet. 


Wordt mijn dakgoot gelijk gerepareerd als er ook een lek wordt geconstateerd?

Als de loodgieter tijdens het reinigen van de dakgoten een lekkage ontdekt, zal ter plekke bekeken worden of het mogelijk is om de reparatie direct uit te voeren. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen we voor u een vervolgafspraak inplannen. Zijn de dakgoten dusdanig verouderd dat een reparatie niet mogelijk is, dan kunnen wij voor u een offerte verzorgen ter vervanging van de dakgoten.


Wat als mijn dakgoot lastig bereikbaar is door de uitbouw of de hoogte?

Afhankelijk van de situatie zal er waarschijnlijk een hoogwerker of een stellage moeten worden ingezet. In sommige situaties zal er voor de veiligheid een extra loodgieter moeten worden ingezet. Houdt dus rekening met extra kosten buiten het vaste loodgieterstarief.
Zodra wij voldoende informatie van u hebben ontvangen over de situatie, kunnen wij voor een schatting maken van de kosten of een offerte verzorgen.


Betaal ik dubbele voorrijkosten als de goot van de buren ook gelijk wordt schoongemaakt?

Als de dakgoot van u en de buren goed bereikbaar is met een ladder en er geen obstakels zijn, dan zal de loodgieter éénmaal de voorrijkosten berekenen en het vaste loodgieterstarief.

Laat de loodgieter in de toekomst de dakgoten schoonmaken, dan blijven de dakgoten vrij van vuil en voorkomt u lekkage! Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken om de dakgoten te laten reinigen, dan kunt u hier ons contactformulier invullen.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot